مهمترین تغییرات کنکور ۱۴۰۴ پیش‌بینی رگبار و رعدوبرق در غرب و شمال غرب کشور (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نجات جان گروگان در منطقه مجیدیه تهران (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سن ازدواج در دختران و پسران ایرانی به بالای ۲۸ سال رسید زیر پوست شهر | ماجرای عجیب ازدواج موقت با زن خارجی قاتل مادرودختر تایبادی در ملأعام اعدام می‌شود + عکس چرا ورزش همگانی مهم است؟ با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید علائم کرونای چشمی را جدی بگیرید زنگ خطر شیوع بیماری‌های غیرواگیر در کشور ارائه خدمات گردشگری به بازنشستگان کشوری با تخفیفات ویژه و تسهیلات اعتباری تصادف مرگبار در جاده قم کاشان با سه فوتی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای قرارداد همکاری ایران و روسیه برای تحقیقات سلولی و ژن‌درمانی تصادف تریلی و مینی بوس در خواف با پنج مصدوم (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار مادر شد + عکس صالحی‌امیری وارد ترکیه شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازداشت ۸۴ نفر درخصوص فروش سؤالات کنکور ۱۴۰۴ ایران، رتبه سوم جهان در بحران فرونشست زمین | خراسان رضوی، رکورددار این مخاطره در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان
سرخط خبرها

حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به عارضه «پیش‌دیابت» مبتلا شده‌اند

  • کد خبر: ۱۸۳۰۱۴
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷
حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به عارضه «پیش‌دیابت» مبتلا شده‌اند
رییس هیات مدیره انجمن اطلاع رسانی دیابت ایران از ابتلا حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به عارضه پیش دیابت خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا استقامتی افزود: بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد، بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور یعنی چیزی حدود هفت میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند که این آمار پنج سال قبل حدود ۱۱ درصد از جمعیت کشور بود، ولی این روند رو به افزایش است، به‌گونه‌ای که پیش بینی می‌شود در آینده نزدیک، بیش از ۱۰ میلیون نفر مبتلا به این بیماری در کشور داشته باشیم.

وی اظهار داشت:اگر نتوانیم جلوی بروز این روند ابتلا را بگیریم، در آینده هزینه‌های هنگفت مرتبط با بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن بر اقتصاد سلامت کشور تحمیل خواهد کرد. این موضوع یک هشدار و زنگ خطر جدی است.استقامتی با تاکید بر اینکه جمعیت کشور درحال پیر شدن است و در سنین بالا شیوع دیابت بیشتر خواهد بود، افزود: براساس آمارها، حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به عارضه پیش دیابت مبتلا هستند که بسیاری از این افراد به دیابت مبتلا خواهند شد و بر آمار مبتلایان نیز افزوده می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: اگر اقدامات مداخله‌ای و پیشگیری‌های لازم در سطح کشور انجام نشود، با جمعیت حدود ۱۰ میلیون نفری مبتلایان به دیابت روبرو خواهیم شد که عوارضی بر ارگان‌های مختلف مانند چشم، کلیه، قلب و عروق، مغز و اندام‌ها دارد و رسیدگی به آن، هزینه و مشکلات خاص خود را دارد.

به گفته استقامتی، بیماران دیابتی در زمره گروه در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا محسوب می‌شوند و برای این افراد، انجام عملیات واکسیناسیون بطور جدی توصیه می‌شود.

وی افزود: از آنجا که بیماری آنفولانزا می‌تواند موجب تشدید بیماری دیابت شود به همین خاطر تزریق واکسن برای همه افراد مبتلا به دیابت، همچنین افرادی که بیماری مزمن کلیوی، بیماری قلبی و عروق در زمینه دیابت دارند، ضروری است.

این متخصص غدد با بیان اینکه استفاده از واکسن نوترکیب ارجحیت دارد، گفت: مطالعات علمی روی واکسن آنفولانزا نوترکیب تولید داخل انجام شده است.

رییس هیات مدیره انجمن اطلاع رسانی دیابت، گفت: سیل خروشان ابتلا به دیابت را باید پیش بینی کرد، اقدامات لازم را باید در نظر گرفت و چگونگی پیشگیری از آن را باید آموزش داد؛ هیچ کشوری نتوانسته به کنترل قطعی بیماری دیابت دست یابد، ولی می‌توان روند آن را کند و یا ثابت کرد تا از بروز هزینه‌های جبران ناپذیر در آینده کاست.

استقامتی اضافه کرد: تلاش همه جانبه، عزم ملی، مشارکت عمومی، تقویت آموزش‌ها و رعایت نکات پیشگیرانه باید جدی‌تر دنبال شود. مردم باید آگاه شوند و پزشکان نیز آموزش ببینند تا با برنامه ریزی کلان، گسترش و شیوع روز افزون ابتلا به دیابت مهار شود و گرنه نسل‌های بعدی با مشکلات عدیده مواجه خواهند شد.

وی تاکید کرد: اگر روی موضوع کنترل وزن با هدف کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصد کل وزن فرد تمرکز شود نتایج بسیار خوبی خواهیم دید، حتی می‌توان بیمار مبتلا به دیابت را به زندگی عادی و طبیعی بازگرداند و یا موجب کاهش چشمگیر قند خون وی شد. چیزی که الان در دنیا روی آن تمرکز شده، استفاده از نسل جدید دارو‌ها برای کاهش وزن و کنترل همزمان قند خون است.

استقامتی گفت: موضوع چاقی و دیابت ارتباط نزدیکی با هم دارند به همین خاطر عارضه چاقی و دیابت در دنیا با عنوان «دیابزیتی» شناخته می‌شود و در این خصوص، کاهش وزن بعنوان یک عامل اصلی و کلیدی است.

استاد بیماری‌های غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه درمان چاقی کار ساده‌ای نیست، افزود: باید شرایط اقتصادی بگونه‌ای مدیریت بشود که افراد توانایی و فرصت ورزش کردن برای کاهش وزن را داشته باشند.

رییس هیات مدیره انجمن اطلاع رسانی دیابت، اظهار داشت: چالش مهم در تولید انسولین خوراکی این است که برای اثربخشی نیاز به مصرف دُز بسیار بالای این دارو است که موجب افزایش هزینه درمان می‌شود.

وی تصریح کرد: امروز، بحث درباره تولید انسولین تک دُز با اثربخشی هفتگی است و یک شرکت داروسازی اکنون در مراحل پایانی مطالعات آن قرار دارد که امیدواریم تا سال آینده میلادی این داروی جدید عرضه شود.

به گفته او داروی دیگری نیز در حال تولید است که هفتگی تزریق خواهد شد و علاوه بر کنترل قند خون موجب کاهش وزن فرد مبتلا به دیابت نیز می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->