«ورود آقایان ممنوع» شنبه به صحنه تئاتر می‌رود اهدای عواید نمایشگاه نقاشی شاگردان تارا بهبهانی به کودکان محک معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: خدمت و خادمی به زائران کاری بین‌المللی است هنرمند گرافیست هنر انقلاب اسلامی: نیاز به بازتولید اندیشه شهید آوینی داریم آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش ششم) حکمت‌های هزارساله | نگاهی به کتاب «دانش و رامش: شاه بیت‌ها و شاهکار‌های شاهنامه» مینی سریال غرور و تعصب ساخته می شود فیلم‌برداری قسمت جدید فیلم انتقام‌جویان آغاز شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ حضور سرزده رئیس‌جمهور در وزارت فرهنگ و ارشاد + عکس آغاز فرایند داوری پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران انتشار «مثنوی معنوی» مولانا در قطع جیبی دلیل محکومیت شهره قمر، بازیگر سینما، چیست؟ + عکس ساخت یک اقتباس سینمایی از رمان کیمیاگر «پائولو کوئلیو» سریال کمدی لمندگان روی آنتن شبکه دو + زمان پخش و فیلم وقتی سریال پایتخت ۷ آنتن تلویزیون را در فروشگاه‌ها کمیاب می‌کند
سرخط خبرها

سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر برمی‌گردد؟

  • کد خبر: ۱۸۴۰۶۴
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر برمی‌گردد؟
فراخوان چهل‌ودومین دوره جشنواره فیلم فجر در شرایطی منتشر شده است که برنامه‌ریزان، تمام تلاش خود را برای رفع خلا‌های موجود چندسال گذشته به کار بسته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اکنون با فراخوان کاملی روبرو هستیم که در آن، هم بر روی قیود زمانی تاکید شده و هم به لحاظ فنی، تمام موارد یک جشنواره کامل را لحاظ کرده است.

مهم‌ترین انتظاری که از جشنواره فجر امسال می‌رفت، افزودن بخش محبوب سیمرغ مردمی و طراحی سازوکاری برای رعایت شفافیت بیشتر در این حوزه بوده است.

پس از ۲ سال نبود این سیمرغ، این بخش محبوب، به جشنواره امسال افزوده شده است. البته که طبیعتا در متن فراخوان، اشاره‌ای به سازوکار طراحی‌شده برای ارزیابی در این بخش نشده و روند مطلوب آن است که دبیر جشنواره طی هفته‌های منتهی به آغاز جشنواره، نسبت به روشن‌گری در این زمینه اقدام نموده و شفاف‌سازی درستی درباره این بخش محبوب و حساس به عمل آورد.

نکته قابل توجه جشنواره امسال، اما اضافه شدن دو بخش «نگاه نو» و «انیمیشن» است. البته که هر دو بخش، با قید رسیدن به حد نصاب در جشنواره امسال حضور خواهند داشت. در بخش نگاه نو که به فیلم‌های اول هر کارگردان اختصاص دارد، وجود ۱۱ فیلم باکیفیت ضروری است که با رصد فرآیند تولیداتی سینمای ایران، تقریبا این بخش مسجل به نظر رسیده و مخاطبان می‌توانند به احتمال فراوان، شاهد ۱۱ فیلم اول در جشنواره امسال باشند.

در بخش انیمیشن نیز حضور ۲ فیلم باکیفیت در این بخش ضرورت دارد که در ادامه باید دید آیا صاحبان انیمیشن‌های کیفی امسال، روند فنی کار خود را تا زمان اعلام شده به پایان می‌رسانند که بتوانند در جشنواره حضور یابند یا خیر.

در متن فراخوان جشنواره چهل‌ودوم، تاکید محسوسی بر قیود زمانی شده است. تاریخ‌هایی که همواره محلی برای حاشیه‌سازی و عقب انداختن برنامه‌های مرسوم جشنواره بوده‌اند. برای جشنواره امسال، ۱۵ آذر به‌عنوان آخرین زمان برای ارسال نسخه‌ای از فیلم‌ها عنوان شده است و ۱۵ دی نیز زمانی است که هیات انتخاب، آثار بخش‌های مختلف را اعلام می‌کنند.

این ۲ تاریخ از اهمیت بسزایی برخوردار است و سبب می‌شود تا هم جشنواره و هم رسانه‌ها بتوانند با نظم ریاضی از پیش معین‌شده، برنامه‌های خود را پیش برده و همه چیز طبق قواعد طراحی‌شده پیش رود. همچنین در جشنواره امسال، هیچ محدودیتی برای بخش سودای سیمرغ در نظر گرفته نشده است و باید دید آیا تعداد آثار این بخش، همان ۲۲ فیلم مرسوم خواهد بود و یا تغییر خواهد کرد.

آنچه از فراخوان جشنواره امسال مشهود است آن‌که، با رویداد کاملی مواجه هستیم که به لحاظ مضمونی قرار است اتفاق‌های خوب و جامعی را در جشنواره پیش رو رقم بزند. حالا، اما شکل اجرایی جشنواره مهم است که دبیر و تصمیم‌گیران این رویداد در تعامل با سینماگران، تا چه اندازه به متن این فراخوان متعهد بمانند. برخی اجزا مانند فرآیند زمانی و علی‌الخصوص بخش سیمرغ مردمی، نیازمند دقت بیشتری است که مجموع این عملکردها، کارنامه جشنواره چهل‌ودوم و میزان مطابقت آن با برنامه‌های مندرج در فراخوان را به درستی روشن می‌سازد.

در حال حاضر، اما امیدواری بسیاری برای در پیش بودن یک جشنواره پرحرارت و رقابتی وجود دارد.

منبع: همشهری آنلاین

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->