دستگیری ۴ نفر از سرشبکه‌های اصلی باند گروگان‌گیری اتباع خارجی در خوی واکنش تند عفو بین‌الملل به وتوی آتش بس غزه از سوی آمریکا امضای ۶ سند همکاری میان ایران و سوریه سفر هیئتی از شورای امنیت به گذرگاه رفح صهیونیست‌ها یک مسجد تاریخی در غزه را ویران کردند از ابتدای طوفان الاقصی ۵۰۰۰ نظامی صهیونیست مجروح شده‌اند پیش بینی هزار و ۸۱۵ شعبه اخذ رای در بخش مرکزی مشهد نظری: مدیران دستگاه‌های خراسان رضوی باید حراست را حامی خود بدانند در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۳ نفر در مرکز و جنوب غزه شهید شدند پنتاگون از افزایش ۴۵ درصدی حملات علیه نیرو‌هایش در عراق و سوریه خبرداد توضیح وزارت بهداشت درباره حضور وزیر در اتاق عمل جراحی زایمان ایران وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا را محکوم کرد (۱۸ آذر ۱۴۰۲) اجرای کامل قانون حساب واحد خزانه معطل برخی دستگاه‌هاست یک مقام صهیونیست خواستار زنده به گور کردن اسرای فلسطینی غزه شد فیصل بن فرحان: توقف درگیری در غزه اولویت جهان نیست دولت بایدن از کنگره خواست فروش گلوله تانک به اسرائیل را تسهیل کند گفت‌وگوی تلفنی امیرعبداللهیان با گوترش رئیس‌جمهور اواخر آذر ۱۴۰۲ به گلستان می‌رود رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: راهی جز همه پرسی در فلسطین وجود ندارد نخست وزیر سوریه با استقبال رسمی مخبر وارد ایران شد
خبر فوری

منبر عمومی سازمان ملل

  • کد خبر: ۱۸۵۳۱۸
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
منبر عمومی سازمان ملل
رئیس‌جمهور برای حضور در هفتاد‌و‌هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر یک هیئت عالی‌رتبه سیاسی به نیویورک سفر کرده است؛ سفری که باید نگاه واقع‌بینانه به آن داشت.

سازمان ملل متحد یک مجمع سالانه دارد و هیئت‌هایی که عضو سازمان ملل هستند، در آنجا حضور پیدا کرده و سران کشور‌هایی که مایل هستند نطقی داشته باشند و ایده‌ای را بخواهند با جامعه بین‌المللی در میان بگذارند، وقت می‌گیرند و نطقی را ایراد می‌کنند تا از این فرصت استفاده کرده باشند.

این سفر‌ها لزوما به‌منظور انعقاد قرارداد، توافق‌نامه و تفاهم‌نامه صورت نمی‌گیرد. مبنای سفر هیئت‌ها در سپتامبر یا شهریورماه این موضوع نیست که ما توقع داشته باشیم آقای رئیسی در این سفر با امضای یک سلسله‌توافق‌نامه به کشورمان برگردد.

نکته دیگر این است که رؤسای هیئت‌ها به تناسب شخصی که به سوی نیویورک اعزام شده، دیدار‌هایی با سران کشور‌ها دارند و از این فرصتی که رؤسای کشور‌ها در آن جمع هستند، استفاده می‌شود و گفتگو‌هایی صورت می‌گیرد که این گفتگو‌ها جنبه احترام‌آمیز دارد. به‌این‌معنا که صرفا دیداری است دوستانه و خارج از هر سازوکار و توافق. گاهی هم یک موضوع، یک ایده یا یک نگرانی وجود دارد که با رئیس یک کشور یا تعدادی از سران کشور‌ها در قالب یک جلسه مشترک در میان گذشته می‌شود.

گاهی این گفتگو‌ها کارکرد جلساتی که منجر به تفاهم‌نامه می‌شود، پیدا می‌کند؛ مثلا الان که رابطه رسمی در سطح سفیر و کاردار با مصر نداریم، وقتی هیئتی به قاهره می‌رود و توافقات اولیه انجام شده و اولین گام‌ها درراستای احیای روابط برداشته می‌شود و در ادامه در سازمان ملل روی یک‌سری از موضوعات تفاهم می‎شود. قرارداد نیست؛ اما مبنای قرارداد می‌تواند باشد.

گاهی وقت‌ها در حاشیه نشست و مجمع عمومی سازمان ملل چنین‌اتفاقاتی هم می‌افتد که ما با کشور‌هایی ممکن است به تفاهماتی برسیم که در این سفر این موضوع مد‌نظر بوده است. حداقل در ملاقاتی که باقری، معاون وزیر خارجه، با مقامات تروئیکای اروپا داشتند. بر‌مبنای تفاهم‌ها، موافقت برای برگزاری این جلسه انجام شده است.

نباید فراموش کنیم تریبون سازمان ملل یک تریبون عام محسوب می‌شود که خیلی از اوقات سران کشور‌ها برای اینکه صدایشان را در یک موقعیتی به جامعه جهانی برسانند، نیاز به یک تربیون مهم و بزرگ دارند و این مجمع عمومی نقش آن تریبون بلند را ایفا می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}