هریس: ما پیروز انتخابات می‌شویم حماس درباره یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی هشدار داد وزیر یونانی، ترکیه را تهدید نظامی کرد واکنش پزشک بایدن به خبر مرگ رئیس جمهور آمریکا حمله راکتی حزب‌الله برای نخستین بار به شهرک صهیونیست نشین تسوریال انفجارهای شدید در حیفا و عکا در سرزمین‌های اشغالی باقری حادثه تیراندازی در عمان را محکوم کرد نانسی پلوسی از هریس حمایت کرد مقامات امنیتی اسرائیل با خروج از غزه موافقت کردند باقری‌کنی: حمایت بی‌دریغ یمن از مردم مظلوم غزه مایه مباهات امت اسلامی است حزب‌الله لبنان محل استقرار نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد یورش نظامیان صهیونیست به «طولکرم» (یکم مرداد ۱۴۰۳) نیروی دریایی سپاه: شناور خارجی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس را توقیف کردیم (یکم مرداد ۱۴۰۳) نگرانی سخنگوی «گوترش» از حمله اسرائیل به یمن حمله اسرائیل به خان‌یونس ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ مجروح برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) ایروانی: ایران کاملاً متعهد به کمک به راه‌حل سیاسی بحران سوریه است آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) انهدام جنگ‌افزارهای متجاوز صهیونیستی از سوی قسام پزشکیان: حساب مردمی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست حملات سنگین مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی + فیلم (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

منبر عمومی سازمان ملل

  • کد خبر: ۱۸۵۳۱۸
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
منبر عمومی سازمان ملل
رئیس‌جمهور برای حضور در هفتاد‌و‌هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر یک هیئت عالی‌رتبه سیاسی به نیویورک سفر کرده است؛ سفری که باید نگاه واقع‌بینانه به آن داشت.

سازمان ملل متحد یک مجمع سالانه دارد و هیئت‌هایی که عضو سازمان ملل هستند، در آنجا حضور پیدا کرده و سران کشور‌هایی که مایل هستند نطقی داشته باشند و ایده‌ای را بخواهند با جامعه بین‌المللی در میان بگذارند، وقت می‌گیرند و نطقی را ایراد می‌کنند تا از این فرصت استفاده کرده باشند.

این سفر‌ها لزوما به‌منظور انعقاد قرارداد، توافق‌نامه و تفاهم‌نامه صورت نمی‌گیرد. مبنای سفر هیئت‌ها در سپتامبر یا شهریورماه این موضوع نیست که ما توقع داشته باشیم آقای رئیسی در این سفر با امضای یک سلسله‌توافق‌نامه به کشورمان برگردد.

نکته دیگر این است که رؤسای هیئت‌ها به تناسب شخصی که به سوی نیویورک اعزام شده، دیدار‌هایی با سران کشور‌ها دارند و از این فرصتی که رؤسای کشور‌ها در آن جمع هستند، استفاده می‌شود و گفتگو‌هایی صورت می‌گیرد که این گفتگو‌ها جنبه احترام‌آمیز دارد. به‌این‌معنا که صرفا دیداری است دوستانه و خارج از هر سازوکار و توافق. گاهی هم یک موضوع، یک ایده یا یک نگرانی وجود دارد که با رئیس یک کشور یا تعدادی از سران کشور‌ها در قالب یک جلسه مشترک در میان گذشته می‌شود.

گاهی این گفتگو‌ها کارکرد جلساتی که منجر به تفاهم‌نامه می‌شود، پیدا می‌کند؛ مثلا الان که رابطه رسمی در سطح سفیر و کاردار با مصر نداریم، وقتی هیئتی به قاهره می‌رود و توافقات اولیه انجام شده و اولین گام‌ها درراستای احیای روابط برداشته می‌شود و در ادامه در سازمان ملل روی یک‌سری از موضوعات تفاهم می‎شود. قرارداد نیست؛ اما مبنای قرارداد می‌تواند باشد.

گاهی وقت‌ها در حاشیه نشست و مجمع عمومی سازمان ملل چنین‌اتفاقاتی هم می‌افتد که ما با کشور‌هایی ممکن است به تفاهماتی برسیم که در این سفر این موضوع مد‌نظر بوده است. حداقل در ملاقاتی که باقری، معاون وزیر خارجه، با مقامات تروئیکای اروپا داشتند. بر‌مبنای تفاهم‌ها، موافقت برای برگزاری این جلسه انجام شده است.

نباید فراموش کنیم تریبون سازمان ملل یک تریبون عام محسوب می‌شود که خیلی از اوقات سران کشور‌ها برای اینکه صدایشان را در یک موقعیتی به جامعه جهانی برسانند، نیاز به یک تربیون مهم و بزرگ دارند و این مجمع عمومی نقش آن تریبون بلند را ایفا می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->