جذب ۴۰ معلم عشایری جدید در خراسان رضوی | بیش از ۱۲ هزار دانش آموز عشایری مشغول به تحصیل هستند بازنشستگان تأمین اجتماعی خواستار اجرای صحیح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگی شدند ضرب و شتم دومین پرستار بیمارستان «شهید جلیل» یاسوج (۱۸ آذر ۱۴۰۲) آیا دانشگاه پیام نور حذف خواهد شد؟ جان باختن ۱۴ تن در آتش‌سوزی یک خوابگاه در عراق سازمان خصوصی‌سازی: پیامک‌های واریز سود سهام عدالت جعلی است بازنشستگان کارگری تأمین اجتماعی در حوزه معیشتی و درمان همچنان مشکل دارند فیش حقوقی آذرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران صادر شد + مشاهده فیش حقوقی (۱۸ آذرماه ۱۴۰۲) ۷۰ درصد ایرانی‌ها اضافه وزن دارند | چاقی خطر ابتلا به سرطان را ۳برابر افزایش می‌دهد تصادف مرگبار خودرو پراید وانت و موتورسیکلت در تایباد (۱۸ آذر ۱۴۰۲) «بازنشستگان تأمین اجتماعی» سهمی در بودجه‌های عمومی کشور ندارند اجرای طرح ضربتی پایش مصرف گاز در اماکن گردشگری طرقبه-شاندیز دستگیری قاتل فراری بعد از ۵۰ روز در مشهد + عکس ذخیره کمتر از ۲۰ درصد ۱۷ سد مهم کشور (۱۸ آذر ۱۴۰۲) نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید(۱۸ آذر ۱۴۰۲) درباره تاثیر حُسن خلق در رضایت از زندگی| لبخند؛ شاه‌کلید زندگی رشته‌های علوم پایه حذف شدند؟ ورود سامانه بارشی به کشور | افزایش آلودگی هوا در برخی کلانشهر‌ها (۱۸ آذر ۱۴۰۲) تغییرات اقلیمی، آینه‌ای از رفتار زیست محیطی انسان‌ها با منابع طبیعی آیا «مشهد» زمستان پربارشی در پیش دارد؟
خبر فوری

آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت روان اثر می‌گذارند؟

  • کد خبر: ۱۸۵۳۲۳
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت روان اثر می‌گذارند؟
محققان ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده، به ویژه آن‌هایی که حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند و افزایش خطر ابتلا به افسردگی را کشف کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از ارث با توجه به اینکه غذا‌های فوق فرآوری شده با مشکلات سلامت جسمانی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط هستند، این اولین مطالعه جامعی است که به ارتباط احتمالی با افزایش موارد افسردگی اشاره می‌کند.

این یافته‌ها از داده‌های بیش از سه دهه سوابق رژیم غذایی و سلامت روان بیش از ۳۰ هزار زن میانسال به دست آمده است و همه شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ افسردگی نداشتند.

این تحقیق که به‌طور مشترک توسط بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا و دانشکده پزشکی هاروارد آمریکا انجام شد، عادات غذایی این زنان را از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ تجزیه و تحلیل کرد.

محققان الگو‌های مصرف غذا‌های مختلف فوق فرآوری شده ازجمله غلات، تنقلات شیرین و شور، وعده‌های غذایی آماده، نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی، گوشت فرآوری شده، محصولات لبنی، چربی‌ها و سس‌ها را به دقت تجزیه و تحلیل کردند. همچنین عواملی مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی، انتخاب‌های سبک زندگی و سایر عوامل مرتبط با سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که روزانه ۹ وعده یا بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری شده استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از چهار وعده از این مواد غذایی مصرف می‌کنند، ۴۹ درصد افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، افرادی که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف مداوم خود را حفظ کردند، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دادند.

محققان یک نتیجه قابل‌توجه در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی را نشان دادند. محققان بیان کردند که این شیرین کننده‌ها ممکن است مکانیسم‌های سیگنال‌دهی خاصی را در مغز تحریک کنند که برای تنظیم خلق وخوی مهم است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذا‌های فوق فرآوری شده به‌ویژه شیرین کننده‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده، با افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}