نتایج امتحانات نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ هر ماه یک میلیون تومان علی‌الحساب به بازنشستگان پرداخت می‌شود برای داشتن رابطه خوب با فرزندان بزرگ‌سال خود، با این ۶ رفتار خداحافظی کنید حمایت بیمه از انسولین‌های نسل جدید؛ دوسر برد برای بیمار و بیمه‌گر امّاواگر‌های مصرف آهن در زنان اشتغال و تأمین معیشت؛ دو چالش دختران مجرد دهه‌های ۵۰ و ۶۰ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (چهارشنبه، ۶ تیر ۱۴۰۳) | کاهش دمای روزانه در سطح استان از جمعه هزینه داروی بیماران خاص کمتر از ۱۰ درصد قیمت واقعی است سخنگوی قوه‌قضائیه: تضمین سلامت انتخابات از سوی مجریان باید به‌خوبی صورت گیرد | آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال شناسایی ۱۲۲ مورد مثبت تب دنگی از ابتدای سال در کشور | تب دنگی در چهار استان شیوع دارد معجزه آناناس برای کاهش وزن و لاغری این خوراکی محبوب کبد کودکان را تهدید می‌کند قول وزیر کار به بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: علی‌الحساب حقوق بازنشستگان را به‌محض تأمین منابع، پرداخت می‌کنیم + ویدئو بهترین زمان شام خوردن | برای جلوگیری از افزایش وزن در این زمان شام بخورید دلایلی که شما را به خوردن برخی مواد غذایی معتاد می‌کند + راه حل‌های ترک اعتیاد مصرف غذا‌های مضر پرداخت بدهی ۱۷۹ زندانی جرایم غیر عمد در سه ماه گذشته آمار ازدواج در خراسان‌رضوی، بیش از دوبرابر آمار طلاق است | حدنگاری ۹۲ درصد از اراضی کشاورزی استان و صدور سند مالکیت برای آن‌ها + فیلم
سرخط خبرها

آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت روان اثر می‌گذارند؟

  • کد خبر: ۱۸۵۳۲۳
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت روان اثر می‌گذارند؟
محققان ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده، به ویژه آن‌هایی که حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند و افزایش خطر ابتلا به افسردگی را کشف کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از ارث با توجه به اینکه غذا‌های فوق فرآوری شده با مشکلات سلامت جسمانی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط هستند، این اولین مطالعه جامعی است که به ارتباط احتمالی با افزایش موارد افسردگی اشاره می‌کند.

این یافته‌ها از داده‌های بیش از سه دهه سوابق رژیم غذایی و سلامت روان بیش از ۳۰ هزار زن میانسال به دست آمده است و همه شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ افسردگی نداشتند.

این تحقیق که به‌طور مشترک توسط بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا و دانشکده پزشکی هاروارد آمریکا انجام شد، عادات غذایی این زنان را از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ تجزیه و تحلیل کرد.

محققان الگو‌های مصرف غذا‌های مختلف فوق فرآوری شده ازجمله غلات، تنقلات شیرین و شور، وعده‌های غذایی آماده، نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی، گوشت فرآوری شده، محصولات لبنی، چربی‌ها و سس‌ها را به دقت تجزیه و تحلیل کردند. همچنین عواملی مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی، انتخاب‌های سبک زندگی و سایر عوامل مرتبط با سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که روزانه ۹ وعده یا بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری شده استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از چهار وعده از این مواد غذایی مصرف می‌کنند، ۴۹ درصد افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، افرادی که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف مداوم خود را حفظ کردند، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دادند.

محققان یک نتیجه قابل‌توجه در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی را نشان دادند. محققان بیان کردند که این شیرین کننده‌ها ممکن است مکانیسم‌های سیگنال‌دهی خاصی را در مغز تحریک کنند که برای تنظیم خلق وخوی مهم است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذا‌های فوق فرآوری شده به‌ویژه شیرین کننده‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده، با افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->