ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

تشخیص آلزایمر، ۲۰ سال زودتر از بروز علائم

  • کد خبر: ۱۸۵۴۵۳
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۹
تشخیص آلزایمر، ۲۰ سال زودتر از بروز علائم
محققان تا کنون هیچ راهی برای درمان بیماری آلزایمر یا جلوگیری از آن نیافته‌اند، اما به‌تازگی راه خاصی پیدا کرده‌اند که ممکن است آن‌ها را به مقصد برساند.

به گزارش شهرآرانیوز، فیزیکدانان دانشگاه ملی استرالیا (ANU) روش جدیدی را با کمک نانوتکنولوژی، هوش مصنوعی و زیست‌شناسی مولکولی طراحی کرده‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده‌های پروتئین بیماری آلزایمر را ۲۰ سال قبل از بروز علائم آن در خون جستجو و شناسایی کند.

محققان در این مطالعه یک تراشه سیلیکونی فوق‌العاده نازک با حفره‌های کوچک ایجاد کرده‌اند که با قراردادن مقداری خون روی آن می‌توان مخلوط پیچیده‌ای از پروتئین‌های موجود در خون را جدا کرد. سپس این تراشه در دستگاهی به‌اندازه گوشی قرار می‌گیرد و، با کمک یک الگوریتم هوش مصنوعی، محققان به‌دنبال نشانه‌های پروتئینی می‌گردند که با علائم مرتبط با شروع زودهنگام بیماری آلزایمر مطابقت دارند. این نشان‌دهنده‌ها تخریب عصبی زودهنگام را نشان می‌دهند و در حال حاضر بهترین راه مقابله با پیشرفت آلزایمر تشخیص زودهنگام است.

پروفسور پاتریک کلوت، یکی از نویسندگان این مطالعه از ANU می‌گوید:

در حال حاضر، آلزایمر بیشتر براساس نشانه‌هایی از زوال روانی تشخیص داده می‌شود که در آن مرحله بیماری آسیب جدی به مغز وارد کرده است. تشخیص زودهنگام که برای درمان مؤثر یک امر حیاتی است، معمولاً، شامل روش‌های جراحی و گران‌قیمت بیمارستانی مانند پونکسیون کمری می‌شود که می‌تواند از نظر جسمی و ذهنی برای بیماران ضرر داشته باشد.

محققان در آزمایش‌های خود متوجه شدند که مدل آن‌ها دقت قابل‌توجه و بالایی (۹۶.۴درصد) را در شناسایی ترکیبی از چهار پروتئین ارائه می‌کند.

در حالی که این مطالعه بیشتر روی آلزایمر متمرکز شده است، دانشمندان به این موضوع اشاره کرده‌اند که الگوریتم مورداستفاده را می‌توان برای تشخیص بیماری‌های دیگر نیز آموزش داد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به پارکینسون، ام‌اس و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک اشاره کرد. شانکار دات، یکی از محققان این مطالعه، در این زمینه توضیح می‌دهد:

خون مایع پیچیده‌ای است که بیش از ۱۰هزار بیومولکول مختلف دارد. با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته فیلتراسیون و استفاده از پلتفرم نانوحفره‌ای، همراه با الگوریتم‌های هوشمند یادگیری ماشینی، ممکن است بتوانیم حتی گریزان‌ترین پروتئین‌ها را شناسایی کنیم.

تیم تحقیقاتی دانشگاه ملی استرالیا اکنون امیدوار است تا این روش غربالگری طی پنج سال آینده در دسترس قرار بگیرد.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->