جواد اعلمی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به هاری در حیوانات گفت: امسال موضوع بیماری هاری مقداری جدیتر شده است. جمعیت سگهای بدون صاحب به خصوص در منطقه طرقبه و شاندیز به دلیل وجود رستورانهای زیاد و غذادادن مردم به آنها، افزایش قابل توجهی داشته است.
به گفته وی «قاعدتا وقتی جمعیت این سگها زیاد میشود تعداد حملات سگها به انسانها بیشتر شده و زنجیره انتقال هاری و سایر بیماریهای مشترک از حیات وحش به انسان نیز افزایش مییابد و به تبع آن هزینه بسیار زیادی را به سیستم بهداشتی تحمیل میکند.»
مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد: برنامه کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب توسط وزارت کشور ابلاغ شده و ستادهای مربوطه باید توسط شهرداریها درسطح شهرها فعال شوند و اکنون این کار در حال انجام است، ولی سرعت تشکیل این ستادها کند است. دستگاه قضا هم تأکید بر سرعتبخشی این ستادها دارد.
اعلمی اضافه کرد: در گذشته ستادی با عنوان ستاد اتلاف سگهای ولگرد وجود داشت که به روشهای مختلفی سگ از چرخه طبیعت حذف میشد. اکنون این ستاد تبدیل به ستاد کنترل جمعیت سگهای ولگرد شد چراکه وجود سگ در اطراف و حاشیه شهر باعث جلوگیری از ورود سایر حیوانات حیات وحش به منطقه شهری میشود. البته که این سگها همچنان ناقل بیماری هستند.
وی افزود: ستاد کنترل جمعیت سگهای ولگرد از این جهت اهمیت دارد که این سگها جمعآوری و عقیم میشوند و واکسن هاری دریافت میکنند سپس رها میشوند و آن تعدادی که قابل درمان نیستند به روش مرگ آرام از بین میروند.
به گفته مدیر کل دامپزشکی استان، واکسیناسیون هاری سگهای دارای صاحب هم اهمیت دارد که قاعدتا سگهای گلّه تحت پوشش واکسیناسیون رایگان هستند. سگهای نگهبان هم اگر به مراکز دامپزشکی برده شوند به صورت رایگان واکسن دریافت میکنند. سگهای خانگی هم باید در مراکز بخش خصوصی واکسیناسیون انجام دهند. واکسن هم به اندازه کافی وجود دارد و هیچ کمبودی نداریم.
وی تأکید کرد: مردم اولا از نگهداری حیوانات خانگی که با اصول بهداشت انسانی سازگار نیست پرهیز کنند. همچنین از دادن غذا به سگهای ولگرد که افزایش آنها باعث افزایش بیماریها میشود، پرهیز کنند.