درمان جدید برای طاسی سر در مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی نقش موثر خواب در بهبود کیفیت زندگی | قبل از خواب وسایل الکترونیکی را خاموش کنید صدور ۳۰۰ هزار گذرنامه زیارتی برای زائران اربعین عدم حضور گروه‌های حساس در فضا‌های گرم| میگرن و ام اس در گرما تشدید می‌شود حدود ۶۵۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند درخواست پلیس از زائران اربعین برای تردد به مرزها با وسایل نقلیه نتایج آزمون سردفتری اسناد رسمی اعلام شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) انسداد ۳۸۷ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان‌رضوی پشه آئدس در کمین است | نیش پشه آئدس در طلوع و غروب آفتاب گزنده‌تر است اعتراف به قتل پای بساط قمار در مشهد + عکس برگزاری کارگاه کشوری برنامه طبقه‌بندی علل مرگ ومیر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی مسافران هوایی به عراق در ایام اربعین هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف بی‌رویه و خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها ادارات دولتی مشهد دستورالعمل کاهش مصرف برق را رعایت کردند؟
سرخط خبرها

گسل مشهد فعال نشده و جای نگرانی نیست

  • کد خبر: ۱۸۸۱۹۹
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴
گسل مشهد فعال نشده و جای نگرانی نیست
استاد بازنشسته ژئوفیزیک دانشگاه فردوسی مشهد گفت: گسل مشهد در زلزله‌های اخیر فعال نشده است و مردم نگران زمین‌لرزه نباشند، اما تمهیدات لازم اندیشیده شود.

علیرضا شجاع طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به زمین‌لرزه‌های اخیر افغانستان و اثرات آن بر مشهد گفت: دو زمین‌لرزه اخیر افغانستان که با قدرت ۶.۳ریشتر بود، در عمق بیش از ۱۰۰کیلومتری زمین اتفاق افتاده است و تهدید مستقیم برای مشهد نیست.
وی ادامه داد: اگر زمین‌لرزه‌ای به وقوع بپیوندد و ما آن را حس کنیم به منزله آن نیست که در کانون زلزله هستیم یا گسل‌های ما نیز فعال شده است.

رئیس اسبق مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: با توجه به بعد مسافت و عمق زمین‌لرزه‌های افغانستان، گسل‌های مشهد فعال نشده و جای نگرانی‌ نیست. زمین‌لرزه‌های اخیر به علت حرکت قاره‌ها و خرده‌قاره‌هاست و نیرو‌های جمع شده در لایه‌های زمین رها می‌شود و زلزله رخ می‌دهد که این پدیده در هرجایی از جهان می‌تواند به وقوع بپیوندد.

شجاع طاهری در مورد آمادگی مشهد برای وقوع زمین‌لرزه تأکید کرد: این مسئله‌ای است که مدیران حوزه بحران، محیط زیست و کارشناسان ژئوفیزیک باید پاسخ دهند. قطعا مطالعه کافی در مورد مشهد و اجرای تمهیدات مختلف می‌تواند ریسک خطر زمین‌لرزه در مشهد را به حداقل برساند.

این استاد بازنشسته گروه فیزیک دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، سال‌ها قبل در ژاپن زمین لرزه‌ای ۸ریشتری اتفاق افتاد و توکیو را با خاک یکسان کرد و ده‌ها هزار تن هم کشته شدند. اما ژاپن به همان حالت ماند؟ امروزه زلزله‌هایی با موج ۷.۴در ژاپن اتفاق می‌افتد و هیچ خسارت جانی و مالی‌ به دنبال ندارد و این حاکی از مطالعه دقیق و مدیریت بحران کارآمد در آن کشور زلزله‌خیز است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->