نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

گسل مشهد فعال نشده و جای نگرانی نیست

  • کد خبر: ۱۸۸۱۹۹
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴
گسل مشهد فعال نشده و جای نگرانی نیست
استاد بازنشسته ژئوفیزیک دانشگاه فردوسی مشهد گفت: گسل مشهد در زلزله‌های اخیر فعال نشده است و مردم نگران زمین‌لرزه نباشند، اما تمهیدات لازم اندیشیده شود.

علیرضا شجاع طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به زمین‌لرزه‌های اخیر افغانستان و اثرات آن بر مشهد گفت: دو زمین‌لرزه اخیر افغانستان که با قدرت ۶.۳ریشتر بود، در عمق بیش از ۱۰۰کیلومتری زمین اتفاق افتاده است و تهدید مستقیم برای مشهد نیست.
وی ادامه داد: اگر زمین‌لرزه‌ای به وقوع بپیوندد و ما آن را حس کنیم به منزله آن نیست که در کانون زلزله هستیم یا گسل‌های ما نیز فعال شده است.

رئیس اسبق مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: با توجه به بعد مسافت و عمق زمین‌لرزه‌های افغانستان، گسل‌های مشهد فعال نشده و جای نگرانی‌ نیست. زمین‌لرزه‌های اخیر به علت حرکت قاره‌ها و خرده‌قاره‌هاست و نیرو‌های جمع شده در لایه‌های زمین رها می‌شود و زلزله رخ می‌دهد که این پدیده در هرجایی از جهان می‌تواند به وقوع بپیوندد.

شجاع طاهری در مورد آمادگی مشهد برای وقوع زمین‌لرزه تأکید کرد: این مسئله‌ای است که مدیران حوزه بحران، محیط زیست و کارشناسان ژئوفیزیک باید پاسخ دهند. قطعا مطالعه کافی در مورد مشهد و اجرای تمهیدات مختلف می‌تواند ریسک خطر زمین‌لرزه در مشهد را به حداقل برساند.

این استاد بازنشسته گروه فیزیک دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، سال‌ها قبل در ژاپن زمین لرزه‌ای ۸ریشتری اتفاق افتاد و توکیو را با خاک یکسان کرد و ده‌ها هزار تن هم کشته شدند. اما ژاپن به همان حالت ماند؟ امروزه زلزله‌هایی با موج ۷.۴در ژاپن اتفاق می‌افتد و هیچ خسارت جانی و مالی‌ به دنبال ندارد و این حاکی از مطالعه دقیق و مدیریت بحران کارآمد در آن کشور زلزله‌خیز است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->