شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی ۶ هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد+تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳) گره کور ترافیکی در میدان شهید کاوه مشهد باز می‌شود
سرخط خبرها

وضعیت گسل‌های اطراف مشهد پس از زلزله‌های اخیر چگونه شده است؟

  • کد خبر: ۱۸۹۲۳۹
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۸
وضعیت گسل‌های اطراف مشهد پس از زلزله‌های اخیر چگونه شده است؟
استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ادامه گسل هرات که محل برخورد دو صفحه زمین‌ساختی است، به سمت غرب وارد ایران شده و در ناحیه پهناوری به گسل‌های متعدد دیگر تبدیل می‌شود.

کیوان حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به زلزله‌های گسترده و طولانی افغانستان و وقوع چند زمین‌لرزه در اطراف نیشابور و شاندیز و تأثیر آن بر گسل‌های موجود در خراسان رضوی عنوان کرد: وقوع این زمین‌لرزه‌ها نشان می‌دهد که باید با شناخت بیشتری نسبت به موضوع زلزله اقدام کنیم. زلزله هرات در امتداد یکی از گسل‌های اصلی منطقه رخ داد که به لحاظ زمین‌ساختی مهم بود.

وی ادامه داد: ادامه گسل هرات که محل برخورد دو صفحه زمین‌ساختی است، به سمت غرب وارد ایران شده و در ناحیه پهناوری به گسل‌های متعدد دیگر تبدیل می‌شود. این ناحیه از جانب شمال به گسل بزرگ کپه‌داغ و از سمت جنوب به گسل درونه محدود می‌شود. در این ناحیه گسل‌های مهم دیگری چون گسل کشف‌رود در شمال مشهد، گسل سنگ‌بست - شاندیز در بخش جنوبی مشهد، سیستم گسلی نیشابور در شمال و جنوب آن و گسل سبزوار در شمال سبزوار در این ناحیه قرار گرفته‌اند. شهر‌های خواف، تربت حیدریه، کاشمر و بردسکن از دیگر شهر‌های تحت خطر در مجاورت گسل درونه است؛ بنابراین مشهد از شمال و جنوب در منطقه گسل‌های مستعد زلزله محصور می‌شود.

حسینی افزود: همچنین گسل باغان - گرماب که به شهر قوچان می‌رسد نیز فعال و مستعد زلزله است که تمرکز تنش روی آن‌ها زیاد و احتمال زلزله را در پی خواهد داشت.

این متخصص زلزله‌شناسی از دانشگاه کیوشو ژاپن بار دیگر به زلزله هرات اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: زلزله هرات را می‌توان دنباله زلزله سال ۲۰۱۸ شرق کابل دانست که به سمت مناطقی مانند زنده‌جان آمده و انتظار می‌رود مرحله به مرحله به سمت غرب افغانستان و در نهایت شرق ایران بیاید.

حسینی تصریح کرد: مطالعات لرزه‌نگاری این مسئله را تأیید می‌کند و قطعاً تمرکز تنش زمین به سمت مرز‌های غربی افغانستان خواهد بود.

استاد زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد به زلزله‌های ظهر روز دوشنبه(۲۴مهر ۱۴۰۲) نیشابور و شاندیز اشاره و عنوان کرد: زلزله‌هایی که در مناطق نیشابور، خرو، شاندیز و زبرخان اتفاق افتاد، زلزله‌های مهمی است و بهتر است با آگاهی کامل از این زلزله‌ها اقدام کنیم. البته نباید هراس بیهوده به خرج داد و باید از شتابزدگی ناشی از وقوع زمین‌لرزه جلوگیری کرد. باید این موضوع را نیز تأکید کرد که مراکز اجرایی چون نظام مهندسی ساختمان و ستاد مدیریت بحران استان با کسب مشاوره از متخصصان زلزله بالاخص در دانشگاه‌ها و تشکیل کارگروه‌های بحران، بتوانند درخصوص خطرات احتمالی وقوع زلزله، تصمیمات درستی را اتخاذ کنند.

حسینی در پاسخ به اینکه آیا احتمال وقوع زلزله‌هایی با قدرت بیشتر هم وجود دارد یا خیر اظهار کرد: ما هر لحظه امکان وقوع این زلزله‌ها را محتمل می‌دانستیم و اما زمان دقیقی برای آن متصور نبودیم. گسل‌هایی چون گسل نیشابور توان ایجاد زلزله‌ای با بزرگی ۷ریشتر را دارد.
وی یادآور شد: البته باید گفت زلزله هرات با فاصله حدود ۳۰۰کیلومتری خطری برای شهر مشهد نداشته و نباید این‌طور برداشت شود که چون در هرات زلزله‌ای رخ داده است، پس ما هم باید زلزله را تجربه می‌کردیم.

این متخصص زلزله‌شناسی در پایان به احتمال خسارت‌ها و تلفات زلزله‌ای به بزرگی ۷ریشتر اشاره و تأکید کرد: در صورت وقوع چنین زلزله‌ای ما با آسیب‌های جدی و تلفات انسانی در مناطق روستایی مواجه خواهیم بود. همچنین در مناطق شهری، ساختمان‌های قدیمی و ناایمن تهدید جدی محسوب می‌شوند. ولی به ساختمان‌هایی که با اصول روز مهندسی ساخته شده باشند آسیب جدی وارد نمی‌شود. نظارت دقیق بر ساخت‌وسازها، آموزش همگانی و انجام دوره‌ای مانور‌های زلزله از مواردی است که همیشه باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->