به گزارش شهرآرانیوز، بهنام یوسفیان با اشاره به مصرف دمنوشها اظهار کرد: دمنوشها برای حفظ سلامتی معجزه نمیکنند و باید در مصرف آن دقت شود؛ گیاهان دارویی هضم نمیشود و به سرعت روی مزاج تأثیر میگذارد و داروی مطلق است، به همین دلیل اگر فردی به مزاج دارو شناخت نداشته باشد، بهطور قطع به جای دمنوش، زهرنوش مصرف کرده است، بنابراین بدون دلیل و مورد در مصرف دمنوش نباید زیادهروی کرد.
وی افزود: در صورتی که داروی شیمیایی برای بیماری دیگری استفاده میکنید، بین زمان استفاده از دارو و دمنوش گیاهی حداقل دو ساعت فاصله زمانی بگذارید، همچنین در صورتی که باردار هستید با پزشک معالج خود در مورد استفاده از دمنوشهای گیاهی مشورت کنید.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه استفاده از دمنوشهای گیاهی آرامبخش و ضداضطراب بهصورت بیرویه ممکن است بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر منفی بگذارد، تصریح کرد: داروهای گیاهی ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشد یا اثرات آنها کم شود، پس هیچوقت چند گیاه را برای تهیه دمنوش با یکدیگر ترکیب نکنید.
وی ادامه داد: در تهیه گیاهان دارویی دقت و آن را از مکان معتبری خریداری کنید، زیرا ممکن است ناخالصی موجود در گیاهان موجب مسمومیت یا عوارضی دیگر شود، دم کردن دمنوش باید روی حرارت غیرمستقیم باشد و از جوشیدن آن جلوگیری شود، همچنین باید برای دم کردن دمنوشها از قوری چینی یا شیشهای استفاده شود.
یوسفیان با بیان اینکه نباید از طعمدهنده در تهیه دمنوش استفاده کرد، بلکه باید دمنوش با طعم خاص خود مصرف شود، گفت: برای کنترل استرس باید شیوه مواجهه خود با مسائل را تغییر دهید، ورزش را فراموش نکنید و برای استفاده از داروهای گیاهی و دمنوشهای ضداسترس با متخصص طب سنتی مشورت کنید.
وی با اشاره به خواص دمنوش گل محمدی افزود: دمنوش گل محمدی عطر بسیار دلپذیری دارد، خوابآور است و استرس و اضطراب را تا حد زیادی کم میکند؛ اگر فردی شغل پرتنش دارد، توصیه میشود روزانه صبحها یک فنجان دمنوش گل محمدی میل کند، این کار باعث میشود بر استرس کاری غلبه شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به طرز تهیه دمنوش گل محمدی برای کاهش استرس خاطرنشان کرد: برای تهیه دمنوش چند عدد گل تازه یا خشک شده را داخل قوری محتوی آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد، قبل از استفاده آن را از صافی رد و میل کنید، میتوانید یک قاشق چایخوری عسل نیز به آن اضافه کنید.
منبع: ایمنا