تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها

اعلام مخالفت با «کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها» در نشست قاهره

  • کد خبر: ۱۹۰۰۴۷
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۲
اعلام مخالفت با «کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها» در نشست قاهره
نشست بین‌المللی قاهره با موضوع صلح در سرزمین‌های فلسطین امروز (شنبه) آغاز به کار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در افتتاحیه این نشست تاکید کرد: حل مسئله فلسطین بدون حل و فصل عادلانه آن هیچگاه رخ نخواهد داد.

وی تاکید کرد: مصر مخالفت کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سیناست چراکه این اتفاق به معنای از بین بردن مسئله فلسطین خواهد بود.

سیسی با تاکید بر اینکه مصر گذرگاه رفح را نبست بلکه اسراییل آن را بمباران کرد، ادامه داد: ما بار دیگر خواستار حمایت بین‌المللی از ملت فلسطین و همه غیرنظامیان می‌شویم.

رئیس جمهور مصر همچنین خبر داد: امروز ما برای رسیدن به اجماع بر سر یک نقشه راه برای احیای روند صلح تلاش خواهیم کرد. این نقشه راه با آتش بس فوری آغاز می‌شود و منجر به تشکیل کشور مستقل فلسطین خواهد شد.

عبدالله دوم، پادشاه اردن نیز در نشست صلح قاهره تاکید کرد: ما برای متوقف کردن این فاجعه انسانی که منطقه ما را به پرتگاه می‌کشد تلاش خواهیم کرد.

وی گفت: ما از اعمال خشونت‌آمیز که غیرنظامیان غزه، کرانه باختری و اسرائیل را هدف قرار داده است، خشمگین هستیم. ما قاطعانه کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها را رد و تاکید می‌کنیم که این مسئله خط قرمز ماست.

وی با بیان اینکه اتفاقات غزه و هدف قرار دادن غیرنظامیان و محروم کردن آن‌ها از نیاز‌های اولیه جنایت جنگی است، خاطرنشان کرد: پیامد‌های سهل‌انگاری بین‌المللی در قبال آنچه در غزه رخ می‌دهد برای همه ما فاجعه‌بار خواهد بود.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز گفت: ما قاطعانه نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه توسط هر طرف را رد می‌کنیم. ما هدف قرار دادن غیرنظامیان در هر کجا که هستند را محکوم می‌کنیم و از اسرائیل می‌خواهیم که به قوانین بین المللی احترام بگذارد. ما از جامعه جهانی می‌خواهیم که طرف اسرائیلی را برای توقف حمله خود به غزه تحت فشار بگذارد. ما قاطعانه تلاش برای جابجایی اجباری فلسطینی‌ها را رد می‌کنیم. ما از جامعه جهانی می‌خواهیم که اسرائیل را برای توقف محاصره غزه تحت فشار قرار دهد. اولویت اصلی ما توقف فوری تشدید تنش نظامی در غزه است.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این نشست گفت: چرخه خشونت هر از گاهی به دلیل فقدان عدالت و نادیده گرفته شدن حقوق فلسطینیان ازسر گرفته می‌شود.

وی تاکید کرد: شورای امنیت باید به مسئولیت خود در حمایت از ملت فلسطین عمل کند.

عباس افزود: صلح با اجرای راه‌حل دو دولتی با بیت المقدس به عنوان پایتخت کشور فلسطین، پایان اشغالگری و حل مسئله آوارگان حاصل می‌شود. ما فلسطین را ترک نمی‌کنیم و در سرزمین خود خواهیم ماند.

عباس نسبت به هرگونه تلاش برای جابجایی اجباری فلسطینیان به خارج از مرز‌های نوار غزه هشدار داد و گفت: «ما نسبت به تلاش‌ها برای آواره کردن مردم خود از غزه به خارج از مرز‌های آن هشدار می‌دهیم و مردم «در سرزمین خود خواهند ماند».

عباس تصریح کرد: امنیت و صلح تنها زمانی در خاورمیانه حاصل می‌شود که نظام دو کشور - دولت یهود و دولت فلسطین - ایجاد شود.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت: «زمان اقدام» برای پایان دادن به بحران در نوار غزه فرا رسیده است.

گوترش در نشست صلح قاهره گفت: زمان برای اقدام فرا رسیده است. اقدامی برای پایان دادن به این کابوس وحشتناک و اقداماتی برای ساختن آینده‌ای شایسته رویا‌های کودکان فلسطین، اسرائیل، منطقه و جهان ما.

وی همچنین خواستار آتش‌بس فوری و آزادی همه گروگان‌ها شد و بر لزوم راه‌حل دو دولتی برای درگیری تاکید کرد.

شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز در سخنانی خواستار رعایت حقوق بشر، به ویژه برای کودکان و پایبندی به قوانین انسانی در نوار غزه شد.

وی خاطرنشان کرد: همه تلاش‌ها باید برای میانجیگری در این مناقشه و محافظت از غیرنظامیان بسیج شود. ما مشتاق حمایت از تلاش‌ها برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها هستیم و بر لزوم انجام تمام تلاش‌ها برای اجرای راه‌حل دو دولتی تاکید داریم.

مشعل الاحمد الجابر الصباح، ولیعهد کویت نیز با حضور در نشست صلح قاهره ضمن تاکید بر اینکه تحولات غزه پیامد‌های جدی برای منطقه و کل جهان دارد، خاطرنشان کرد: فاجعه انسانی غزه نتیجه ناکامی جامعه بین‌المللی در یافتن راه‌حلی عادلانه برای مسئله فلسطین است.

وی ادامه داد: ما مجدداً حملات رژیم اشغالگر اسرائیل را محکوم می‌کنیم و خواهان حفاظت از غیرنظامیان هستیم. جامعه جهانی با تجاوزات اسرائیل با معیار‌های دوگانه برخورد می‌کند.

سیریل رامافوسا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی نیز کشتار غیرنظامیان، محاصره تحمیلی نوار غزه، تصمیم به کوچاندن اجباری، بمباران و تخریب زیرساخت‌ها و خشونت را محکوم کرد.

رامافوسا از جامعه جهانی خواست که هرچه سریع‌تر چنین اقداماتی را متوقف و محاصره غزه را بشکند.

وی همچنین خواستار جلوگیری از کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه تاکید کرد.

حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین،  بر موضع قاطع کشورش در حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین در ایجاد کشور مستقل خود در مرز‌های ۱۹۶۷ مطابق با راه حل دو کشوری و قطعنامه‌های سازمان ملل تاکید کرد.

نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس نیز در سخنانی در این نشست خواستار پایان دادن به درگیری، تسهیل عبور کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و یافتن راه حل‌هایی برای حل چالش‌های دشوار شد.

وی بر ضرورت توقف فوری تشدید تنش، حفاظت از غیرنظامیان و اطمینان از ارسال کمک‌ها به غزه تاکید کرد.

منابع خبری همچنین اعلام کرده‌اند که عبدالمجید تبون، رئیس‌جمهوری الجزایر دعوت السیسی برای حضور در این نشست را نپذیرفته است. منابع مطلع اعلام کردند که دلیل رد کردن دعوت توسط تبون با حضور هیئتی از رژیم صهیونیستی در آن مرتبط است.

یک منبع در دفتر اردوغان هم گفت که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در نشست صلح قاهره، شرکت نخواهد کرد و افزود که هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه به جای آن، نماینده کشور خواهد بود.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه گفت: تعیین شرایط برای ورود کمک‌ها به غزه ناقض قوانین بین‌المللی و هنجار‌های بشردوستانه است.   ترکیه معتقد است که راه درست با توقف خشونت و رساندن کمک به نوار غزه آغاز می‌شود. باید مکانیزمی برای تایید تعهد طرف‌های مختلف برای دستیابی به صلح فراگیر وجود داشته باشد. اگر حملات اسرائیل ادامه یابد، این حملات ثبات جهانی و صلح را تهدید می‌کند. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که رنج فلسطینیان ادامه یابد.

محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق نیز در این نشست اظهار کرد: آنچه امروز در غزه اتفاق می‌افتد غیرقابل قبول است. آیا زمان آن نرسیده که به این اشغال و رنج ملت مبارز و ثابت قدم فلسطین پایان داده شود؟

نخست وزیر عراق گفت: درگیری در غزه ممکن است به گونه‌ای گسترش یابد که منابع انرژی جهانی را تهدید کند.

وی تاکید کرد اگر به خواسته مردمی با حقوق مشروع گوش داده می‌شد، مسئله فلسطین به اینجا نمی‌رسید.

نخست وزیر عراق همچنین خاطرنشان کرد: عراق به شدت هرگونه جابجایی فلسطینی‌ها از نوار غزه و هرگونه درخواست برای آوارگی را رد می‌کند.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب نیز در این نشست تاکید کرد: تجاوز جنون آمیز اسرائیل به فلسطین، جنگ منطقه‌ای را ایجاد می‌کند که همه هزینه آن را خواهند داد.

ابوالغیط افزود: باید در دو مسیر موازی کار شود: مسیر نخست دستیابی به آتش بس فوری و پایان دادن به بمباران وحشیانه اسرائیل علیه مردم غیرنظامی نوار غزه بوده و مسیر دوم باز کردن یک گذرگاه امن برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به اهالی نوار غزه و در عین حال تضمین تداوم تامین غذا، دارو، آب و انرژی برای آن‌ها است. این بالاترین اولویت است و ادامه وضعیت فعلی در چارچوب نقض آشکار و صریح قوانین انسانی بین‌المللی توسط اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر، قرار می‌گیرد.

ابوالغیط  همچنین تاکید کرد که اتحادیه عرب همه انواع حملات و خشونت علیه غیرنظامیان را بدون تبعیض رد می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->