پشت نوبت دریافت جهیزیه در خراسان رضوی صفر است غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود
سرخط خبرها

حدود ۸۵۰هزار ایرانی دچار لکنت زبان هستند | روش‌های درمان لکنت زبان

  • کد خبر: ۱۹۰۱۹۳
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۱
حدود ۸۵۰هزار ایرانی دچار لکنت زبان هستند | روش‌های درمان لکنت زبان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به ابتلای حدود ۸۵۰ هزار نفر در ایران به لکنت، درباره عوامل ابتلا به این اختلال گفتاری و نحوه درمان آن توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مرتضی فرازی به مناسبت روز جهانی آگاهی بخشی نسبت به لکنت زبان اظهار کرد: لکنت نوعی اختلال گفتاری است که با اختلالات مکرر در جریان طبیعی گفتار، تکرار برخی کلمات یا بخشی از یک کلمه یا وقفه در تلفظ کردن کلمات و کشیده بیان کردن برخی کلمات همراه است.

یک درصد جمعیت کشور دچار لکنت زبان هستند

وی افزود: در هر جامعه تقریباً یک درصد افراد به لکنت مبتلا هستند و می‌توان گفت حدود ۸۰۰ هزار تا ۸۵۰ هزار نفر در ایران دچار لکنت هستند.

سن آغاز لکنت

فرازی ادامه داد: سن آغاز لکنت ۲.۵ تا ۵ سالگی است و این اختلال بین دختران و پسران نیز به یک نسبت رخ می‌دهد، اما وقتی کودکان بزرگ می‌شوند دختران بهبودی خودبه‌خودی بیشتری دارند و پسران بیشتر به دریافت خدمات گفتاردرمانی نیاز پیدا می‌کنند به طوری که شیوع لکنت در سنین بزرگسالی در مردان دچار این اختلال نسبت به زنان، سه برابر است.

علت بروز لکنت چیست؟

وی گفت: علت دقیق این اختلال در علوم پزشکی شناخته نشده است، اما در بروز این اختلال، چندعامل دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به مسائل وراثتی و ژنتیکی، عوامل محیطی، سرشتی و... اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بیان کرد: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد علت بروز اختلال لکنت در کودکان به میزان ۳۰ تا ۶۰ درصد جنبه ژنتیکی دارد و بیشتر، از پدر به فرزند منتقل می‌شود.

انزوا و پرخاشگری از عوارض لکنت

وی با اشاره به عوارض لکنت زبان تصریح کرد: به دلیل آن که افراد دچار لکنت در گفتار خود دچار مشکل هستند ممکن است مشکلاتی نظیر کمبود اعتماد به نفس، انزوا و پرخاشگری در آن‌ها بروز پیدا کند.

لکنت درمان می‌شود؟

فرازی درباره درمان اختلال لکنت نیز تأکید کرد: در صورت مشاهده علائم لکنت خانواده‌ها سریع‌تر فرزند خود را نزد آسیب شناس گفتار و زبان ببرند تا شدت این اختلال کاهش یابد.

وی درباره میزان موفقیت در درمان لکنت زبان گفت: برخی افراد پس از دریافت خدمات گفتاردرمانی، به طور کامل بهبود می‌یابند و برخی نیز ممکن است درجات کمتری بهبودی پیدا کند و درمان برخی نیز ممکن است به طور کامل موفقیت آمیز نباشد، اما عمدتاً در صورت همکاری منظم و به موقع فرد و خانواده، احتمال بهبودی گفتار فرد بسیار زیاد است.

دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: این اختلال در کودکان بهبودپذیرتر است و در افراد بزرگسال میزان بهبودی قدری کمتر است؛ البته بزرگسالان انگیزه بیشتری برای رفع این اختلال دارند و کودکان، چون انگیزه یادگیری و تمرین ندارند همکاری کمتری با درمانگر دارند. کودکان به دلیل آن که وقت زیادی را با مادر و پدر خود سپری می‌کنند فرصت خوبی برای تمرین کردن دارند.

وی با تأکید بر این که کودکان دچار لکنت در سنین مدرسه بیشتر دچار مشکل می‌شوند؛ خاطرنشان کرد: ممکن است کودکان توسط هم سن و سالان خود مورد تمسخر قرار بگیرند و دچار کاهش اعتماد به نفس شوند؛ بنابراین خانواده‌ها حتماً فرزندان خود را برای درمان نزد آسیب شناس گفتار و زبان ببرند.

توصیه‌هایی مهم به خانواده‌های دارای فرزند دچار لکنت

وی با ارائه توصیه‌هایی به خانواده‌ها برای کمک به رفع اختلالات گفتاری فرزندان‌شان تأکید کرد: خانواده‌ها با کودک دچار لکنت، رفتار نامناسب نداشته باشند؛ ادای کودک را درنیاورند و خوددرمانی نکنند. همچنین هرچه روابط اعضای خانواده با یکدیگر بهتر باشد و کودک در آرامش روانی به سر ببرد؛ روند بهبودی و درمان او راحت‌تر خواهد بود.

فرازی با بیان این‌که دریافت خدمات گفتاردرمانی به صورت حضوری در بهبود وضعیت درمان کودک تأثیر بیشتری دارد؛ خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات حضوری از اجتناب کردن کودک در برخورد با سایرین می‌کاهد و ارتباط چشمی او با سایر افراد را افزایش می‌دهد.

خدمات گفتاردرمانی تحت پوشش بیمه‌های پایه نیست

وی درباره وضعیت پوشش بیمه‌ای گفتاردرمانی نیز تشریح کرد: خدمات گفتاردرمانی تحت پوشش بیمه‌های پایه نیست، زیرا سازمان‌های بیمه‌گر تمایل زیادی به پوشش این خدمات نشان نداده‌اند، اما برخی بیمه‌های تکمیلی آن را تحت پوشش قرار می‌دهند.

به گفته این متخصص گفتاردرمانی، هزینه هر جلسه گفتاردرمانی در مراکز دولتی حدود ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان است و در مطب‌های خصوصی و کلینیک‌ها به ازای ۴۵ دقیقه درمان، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->