مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

افزایش مالیات دخانیات موجب بازدارندگی می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۹۰۵۵۵
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
افزایش مالیات دخانیات موجب بازدارندگی می‌شود؟
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اگر مالیات بر بسته محصول دخانی وضع شود فروش نخی سیگار ادامه دارد و این موضوع روی بازدارندگی اثری نخواهد داشت همچنین تبلیغات دخانیات در سیمای خانگی باید ممنوع شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بهزاد ولی زاده در خصوص تاثیر افزایش مالیات دخانیات اظهار کرد: نتیجه این موضوع روی قیمت محصولات دخانی است و ما جزء کشور‌هایی هستیم که پایین‌ترین قیمت را داریم و به دلیل اینکه قوانین مالیاتی ما به نحوی نبوده است که روی موضوع پیشگیری که ابزار مؤثری برای کاهش مصرف است تمرکز داشته باشد، از نظر سازمان جهانی بهداشت موضوع مالیات مسأله‌ای کلیدی برای کاهش مصرف دخانیات است.

وی ادامه داد: کشور‌هایی که در این زمینه موفق عمل کرده‌اند سیستم مالیاتی مؤثری دارند و قیمت‌ها را به نحوی بالا برده است که متوسط قیمت جهانی حدود ۴. ۵ دلار است و این رقم در کشور ما زیر نیم دلار است. این مصوبه مجلس که برای برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید تا حدودی می‌تواند به ما کمک کند تا موضوع مالیات بر دخانیات ساماندهی شود.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: ارقامی که در برنامه درنظر گرفته شده است، ۱۵ درصد برای تولید داخل با نشان ایرانی است و ۲۵ درصد نیز برای برند‌های خارجی در نظر گرفته شده است. این ارقامی نیستند که بر اساس قیمت تمام شده پاکت سیگار یا تنباکو باعث کاهش مصرف شود. اگر پاکت سیگار ایرانی ۲۰ هزار تومان باشد با افزایش مالیات کاهش مصرف چندانی صورت نمی‌گیرد.

وی عنوان کرد: منابعی که از محل مالیات از سیگار به دست می‌آید اگر برای موضوع پیشگری هزینه نشود عملاً نمی‌توانیم‌امیدوار باشیم تا کاهش مصرف رخ دهد. اقدام نمایندگان حامی لسامت قابل تقدیر است و قدمی در راستای کاهش مصرف دخانیات است، اما باید اثربخشی قانون برنامه منوط به اجرای بقیه راهکار‌های کاهش عرضه و مصرف دخانیات است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت افزود: مالیات در کشور ما ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی است، اما در سایر کشور‌های موفق در مدیریت مصرف دخانیات این رقم ۷۵ درصد است و باید طبق برنامه این فاصله را در قوانین بودجه‌ای کم کنیم. در سال آینده باید در قانون ۱۴۰۳ قوانینی را داشته باشیم تا نرخ مالیات به نرخ مؤثر کاهش مصرف نزدیک شود.

به گفته این مسوول، این منابع باید به حوزه‌های کنترل و پیشگیری مصرف اختصاص داده شود، به حوزه‌هایی نظیر آموزش و پرورش و وزارت ورزش و بهداشت که نقش زیادی در فرهنگسازی و پیشگیری مصرف دخانیات دارند باید توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های مختلف در زمینه کاهش مصرف دخانیات نقش دارند اظهار داشت: اگر مالیات بر بسته محصول دخانی وضع شود فروش نخی سیگار ادامه دارد و این موضوع روی بازدارندگی اثری نخواهد داشت همچنین تبلیغات دخانیات در سیمای خانگی باید ممنوع شود.

ولی زاده تصریح کرد: ما از حمایت نمایندگان بسیار خرسندیم و‌امیدواریم این حمایت‌ها ادامه پیدا کند. امروز شاهد افزایش مصرف دخانیات در گروه جوانان و نوجوانان هستیم و باید قوانین به گونه‌ای تصویب و اجرا شوند تا خرید دخانیات برای نوجوانان میسر نشود.

به گفته وی، بر اساس ضوابط در قوانین بودجه‌ای کشور مالیات دریافتی از دخانیات به محل‌هایی که قانون تصویب کرده بود می‌رفت و ما در وزارت بهداشت درآمدی از این محل نداشتیم و عمده دخانیات که در قانون ارزش افزوده وجود دارد مستقیم به وزارت کشور منتقل می‌شود و در شهرداری و دهیاری هزینه می‌شود که البته سیاست‌هایی را از طرف شورای عالی سلامت به وزارت کشور ارایه دادیم و لازمه آن این است که بودجه‌ای که از محل دخانیات است نشاندار باشد و برای موضوع کنترل و پیشگیری مصرف دخانیات صرف شود.

وی زاده تاکید کرد: درآمد حاصل از دخانیات باید نشاندار باشد و با اولویت مناطق محروم صرف پیشگیری از مصرف دخانیات شود و اینجا باید سازمان‌های نظارتی نظارت کافی داشته باشند و تا این درآمد در محل‌های دیگر هزینه نشود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->