شهرآرانیوز - پایش ضربان قلب در گجتهای هوشمند (مانند ساعتهای هوشمند یا هدفونهای بیسیم) تا حدی به فتوپلتیسموگرافی (PPG) وابسته است که از پالسهای نور برای اندازهگیری فعالیت خون استفاده میکند. این روش درکل خوب کار میکند، اما محدودیتهایی هم دارد. دانشمندان گوگل در تحقیقات جدیدشان، روش متفاوتی به نام آدیوپلتیسموگرافی (APG) را امتحان کردهاند که از اولتراسوند برای اندازهگیری ضربان قلب استفاده میکند. آنها این کار را با هدفونهای حذف نویز فعال (ANC) و بهروزرسانی نرمافزاری انجام دادند.
این ترفند با پرتاب سیگنال اولتراسوند با شدت کم از داخل کانال گوش کار میکند. در این روش از میکروفون کوچکی استفاده میشود که به ANC کمک میکند آشفتگیهای سطح پوست حین پمپاژ خون را تشخیص دهد. این تکنیک حتی با داشتن مانع در گوش، اندازه کانال گوش متفاوت یا رنگ پوست تیرهتر هم کار میکند. کمشدن دقت سنجش ضربان قلب در افراد با رنگ پوست تیره یا خالکوبی مشکلی همیشگی در ساعتهای هوشمند و سایر ابزارهای پوشیدنی بوده است.
محققان گوگل همچنین دریافتند که روش اولتراسوند هنگام پخش موسیقی به خوبی کار میکند، اما گفتند که در محیطهای پر سر و صدا و هنگام حرکت بدن دارای مشکلاتی است. با این حال، آنها دریافتند که میتوانند با استفاده از فرکانسهای متعدد و تشخیص دقیقترین سیگنال در میان آنها، بر مشکل حرکت غلبه کنند.
محققان در آزمایشهایشان علاوه بر هدفونهای تجاری موجود، از نمونههای اولیه ساختهشده هم استفاده کردند. مطالعه آنها با ۱۵۳ شرکتکننده انجام شد. میانگین میزان خطای ضربان قلب و تغییرات ضربان قلب در این آزمایش به ترتیب ۳.۲۱ درصد و ۲.۷۰ درصد بود.
هدفونهای پایش ضربان قلب پیش از این هم وجود داشتهاند، اما آنها از روش PPG استفاده میکنند که به حرکات شدید بسیار حساس هستند.
به خاطر داشته باشید که این فقط یک مطالعه است و به این معنی نیست که گوگل قصد دارد هدفونهایی را منتشر کند که این کار را انجام میدهند.