ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط سالم قرار دارد (۲ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری سومین دوره مسابقات نوجوانان مشهدی با محوریت انقلاب اسلامی
سرخط خبرها

خانه‌های تاریخی مشهد با رویکرد تغییر کاربری احیا می‌شود

  • کد خبر: ۱۹۲۶۳۶
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷
خانه‌های تاریخی مشهد با رویکرد تغییر کاربری احیا می‌شود
با بهره مندی از روش تغییر کاربری، ۵ خانه تاریخی شهر همچون خانه تاریخی احمدیان در مسیر مرمت و بهسازی قرار گرفتند

به گزارش شهرآرانیوز از بافت تاریخی شهر مشهد تقریبا چیز دندان گیری باقی نمانده است و براساس آمار‌های میراث فرهنگی، مساحت این بافت در مشهد فقط یک دهم شهر و چیزی حدود ۳۰۰ هکتار است که همین مقدار هم امروز وضعیت بسامانی ندارد و نه تنها آن بافت چند صدساله درحال از بین رفتن است، بلکه معدود خانه‌های تاریخی و ارزشمندی هم که در بافت کوچک تاریخی مشهد باقی مانده است، به دلیل مرمت و رسیدگی نشدن درحال از بین رفتن هستند و اگر فکری به حال وروزشان نشود، به سرنوشت باقی از بین رفته‌ها دچار خواهند شد.

از زمانی که ماجرای مشارکت اجتماعی در بازسازی بافت‌های فرسوده و حواشی شهر، جدی گرفته شد و این موضوع با تأسیس سازمان بازآفرینی وارد شهرداری‌ها شد، بازآفرینی و بازسازی بافت تاریخی مشهد و ترغیب مالکان خانه‌های تاریخی به حفظ این بنا‌های ارزشمند، به عنوان یکی از کارویژ ه‌های این سازمان تعریف شد.

تأسیس دفاتر بازآفرینی در بافت تاریخی مشهد و شناسایی خانه‌های تاریخی و ارزشمند، تصویب مشوق‌های گوناگون برای جلب نظر صاحبان خانه‌های تاریخی به حفظ این بناها، اعطای رایگان مجوز تغییرکاربری و تصویب و اجرای چندین مشوق دیگر بخشی از گام‌هایی بود که برای بهسازی و احیای بافت تاریخی شهر و بنا‌های ارزشمند آن برداشته شد.

کار‌هایی که در این دو سه سال توانسته است هم تعدادی از مالکان بنا‌های تاریخی شهر را ترغیب کند که این خانه‌ها را مرمت و با تغییرکاربری آن‌ها را احیا کنند و هم کم کم پای سرمایه گذار‌ها را برای سرمایه گذاری و احیای بافت تاریخی به مشهد باز کند. حالا با این اقدامات احتمالا در روز‌ها و ماه‌های آینده خانه‌ها و بنا‌های جدیدی به فهرست آثار تاریخی مرمت شده مشهد اضافه خواهد شد.

ارائه پروانه بهره برداری رایگان از سوی شهرداری

مدیر طرح سامان دهی بافت‌های تاریخی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه در شهرداری به مالکان خانه‌های تاریخی کمک می‌کنیم تا بهره برداری بهتری از این بنا‌ها داشته باشند گفت: بخشی از حمایت‌ها برای تغییرکاربری و برگشتن خانه‌های تاریخی به چرخه استفاده به میراث فرهنگی برمی گردد که طبق قانون این کار را انجام می‌دهد؛ بخشی دیگر از این ماجرا برعهده شهرداری است و مدیریت شهری طبق قانون مکلف شده است که تغییر کاربری و پروانه بهره برداری را به صورت رایگان به مالکان این بنا‌های تاریخی اعطا کند.

تلاش برای مرمت و بهسازی بنا‌های تاریخی

بهزاد چوپانکاره با اشاره به تلاش‌های سازمان بازآفرینی شهری شهرداری برای ترغیب و جلب رضایت مالکان بنا‌های تاریخی به مرمت و بهسازی این خانه‌ها ادامه داد: مالکی که برای بهسازی و مرمت خانه اش ابراز تمایل کند، بیش از وظایف قانونی خودمان در مدیریت شهری به او کمک می‌کنیم.
از نظر مطالعاتی و تهیه نقشه‌های فنی گرفته تا تصویب نقشه‌ها در شورای فنی میراث فرهنگی و حتی کمک می‌کنیم که اگر ضوابطی برای اعطای تسهیلات کم بهره وجود دارد، این کار برای خانه‌های تاریخی انجام شود.

احیای خانه‌های تاریخی با تغییر کاربری

وی از برگزاری جلسات کمیته بازآفرینی بنا‌های تاریخی شهرداری برای پیگیری پرونده درخواست‌های مرمت و بهسازی بنا‌های ارزشمند به صورت منظم خبر داد و افزود: در کمیته بازآفرینی شهرداری، اتفاقات خوبی برای خانه‌های تاریخی مشهد افتاده است، برای نمونه مرمت خانه احمدیان با تغییر کاربری که در این کمیته تأیید شد امروز دوباره فعال شده است و چهار خانه دیگر هم در روز‌ها و ماه‌های آینده با کاربری‌های مختلف مثل بوتیک هتل و... فعال خواهند شد.

خوشبختانه این فرایند تغییرکاربری و احیای دوباره خانه‌های تاریخی در مشهد شروع شده است و کم کم دارد جای خودش را باز می‌کند. چوپانکاره تصریح کرد: با این همه، اما احیای این خانه‌های تاریخی و راه اندازی جریان آن به شناسایی مالکان بنا‌های تاریخی و تشویق و ترغیب آن‌ها به احیا و مرمت بنا و حتی معرفی سرمایه گذار به مالک نیاز دارد.

معرفی ظرفیت بافت تاریخی مشهد به سرمایه گذاران

مدیر طرح سامان دهی بافت‌های تاریخی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد در ادامه از مذاکره با سرمایه گذاران و ارائه مدل‌های سرمایه گذاری در بافت و خانه‌های تاریخی شهر صحبت کرد و توضیح داد: ظرفیت بافت ارزشمند و تاریخی مشهد به سرمایه گذاران معرفی شده است و حتی با هلدینگ‌ها و شرکت‌های تخصصی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند، مذاکره و مکاتبه کرده و مدل‌ها و نحوه سرمایه گذاری را برای آن‌ها شرح داده ایم. این شرکت‌ها و سرمایه گذاران فعلا درحال بررسی این موضوع هستند و به زودی اعلام نظر خواهند کرد. هدف ما در سازمان بازآفرینی شهرداری، احیای دوباره بافت ارزشمند و قدیمی شهر مشهد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->