یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی
سرخط خبرها

آموزش و پرورش: به دنبال تجمیع برخی رشته‌ها متناسب با نیاز بازار کار هستیم

  • کد خبر: ۱۹۳۴۶۶
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴
آموزش و پرورش: به دنبال تجمیع برخی رشته‌ها متناسب با نیاز بازار کار هستیم
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از کاهش بیش از ۱۰۰ رشته محل در رشته حسابداری هنرستان‌ها طی امسال خبر داد و گفت که این معاونت به دنبال تجمیع برخی رشته‌ها متناسب با نیاز بازار کار است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت آموزش و پرورش طی سال‌های اخیر به دنبال کاهش سهم رشته انسانی، تعدیل سهم رشته علوم تجربی، افزایش سهم رشته ریاضی فیزیک در بین دانش آموزان و افزایش سهم دانش آموزان در پایه دهم هنرستان‌ها به ۴۱.۵ درصد بوده است.

در همین راستا امسال جمعیت دانش آموزان در سه پایه هنرستان‌ها با رشد ۲.۵ درصدی به  ۳۹.۶۳ درصد از کل دانش آموزان و سهم دانش آموزان در پایه دهم هنرستان‌ها نیز با رشد ۳ درصدی به ۴۲.۸ درصد رسیده است و این یعنی جمعیت دانش آموزان هنرستانی در پایه دهم از آنچه آموزش و پرورش برای آن هدف گذاری کرده بود نیز اندکی فراتر رفته است.

در حال حاضر طبق ضوابط موجود، شاخه فنی و حرفه‌ای و کار دانش به صورت مجزا وجود دارد اما برخی از رشته‌ها از مجموعه کار و دانش حذف شده است که رشته جایگزین آن در شاخه فنی و حرفه‌ای  وجود دارد.

بنابراین در برخی از رشته‌های حذف شده از مجموعه‌ کار و دانش، پذیرش متوقف شده است و این رشته‌ها به هیچ عنوان پذیرش نخواهند داشت.  از سوی دیگر ثبت نام برخی دیگر از رشته‌های کار و دانش در پایه دهم نیز به دلیل اشباع آن‌ها در بازار کار متوقف شده است اما رشته جایگزین آن در فنی حرفه‌ای وجود دارد.

بنا بر اعلام وزارت آموزش و پرورش علت این حذفیات و توقف در پذیرش برخی رشته‌ها، تغییر در استانداردهای مد نظر قانون نظام جامع فنی و حرفه‌ای است. به طوری که بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش فنی و حرفه‌ای استاندارد و رویکرد برخی شایستگی‌ها تغییر کرده است و از آنجا که برخی رشته‌ها جوابگوی نیاز بازار کار نیستند این حذفیات رخ داده است.

کاهش بیش از ۱۰۰ رشته محل در رشته حسابداری

در همین راستا محمد مهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه امسال بیش از ۱۰۰ رشته محل در رشته حسابداری کاهش داده شده است، اظهار کرد: بخشی از علت این امر ناظر به نیاز بازار کار است که دیگر در بازار کار این رشته نیازی حس نمی شود و بخشی از علت آن نیز به سیاست تعدیل رشته‌های مجموعه فنی و حرفه‌ای و کاردانش باز می‌گردد.

وی افزود: این رشته را نیز به صورت موازی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار دانش داشتیم و از این رو تجمیعی اتفاق افتاد تا این رشته فقط در یک شاخه ارائه شود. از سوی دیگر در آینده با بازنگری در شاخه‌ها و رشته‌ها به دنبال این هستیم که برخی رشته‌ها را تجمیع کنیم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش درباره اهمیت تعدیل سهم رشته تجربی در بین دانش آموزان نیز، تصریح کرد: امسال تعداد دانش آموزان در این رشته افزایش پیدا نکرد اما ما هدف گذاری کردیم تا سهم این رشته را تعدیل کنیم. در این راستا باید با روش‌های ترغیبی و تشویقی دانش آموزان را کنترل کنیم تا سهم این رشته تعدیل یابد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->