قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ و شیائومی در بازار چقدر است؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد آخرین وعده‌های بورسی نامزد‌ها چه بود؟ نظارت بر بازارسیاه نوار تست قندخون در مشهد جهش بورس در آخرین روز کاری قبل از انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، ارز و رمزارز‌ (۶ تیر ۱۴۰۳) | حباب سکه باد کرد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا کرولا ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان شد قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت | رانا پلاس ۶۱۵ میلیون تومان (۶ تیر ۱۴۰۳) تعیین نرخ رشد اجاره‌بها در هجدهمین جلسه شورای‌ عالی مسکن درخواست از دولت برای ترمیم احکام حقوقی کارمندان چرا فروش طلای دست‌دوم ممنوع شد؟ | فرصت یک‌ماهه به فروشندگان طلای دست‌دوم برای تغییر رسته شغلی برای اصلاحات اقتصادی از کجا باید شروع کرد؟ دومین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۳ به بازار سهام می‌آید | چقدر نقدینگی لازم است؟ میوه و صیفی‌جات در بازار امروز مشهد چند؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) | آلو سیاه و زرد ۲۵ هزار تومان فناوری‌های دانش‌بنیان کشاورزی راهی به مزارع ندارند افزایش مشتریان سپرده‌های بلندمدت بانکی روند کاهشی قیمت برخی از کالاهای اساسی (۵ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات وضعیت واریز سود مرحله سوم سهام عدالت چه زمانی مشخص می‌شود؟ ثبت معاملات در سامانه املاک و مستغلات الزامی شد (۵ تیر ۱۴۰۳) آیا الان وقت خرید طلاست یا بعد از انتخابات؟ فروش طلای دست دوم به‌صورت رسمی ممنوع شد آیین‌نامه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (۴ تیر ۱۴۰۳) بیش از ۹۰ درصد از افرادی که وارد طلافروشی می‌شوند، به دنبال خرید طلای دست دوم هستند ارزان‌ترین موبایل‌های برند‌های مختلف کدام‌اند؟ (۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

منتظر رشد در بازار بورس باشیم؟ (۲۰ آبان ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۹۳۷۰۵
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴
منتظر رشد در بازار بورس باشیم؟ (۲۰ آبان ۱۴۰۲)
با رشد روز‌های اخیر شاخص کل بورس تهران و عبور مجدد آن از سطح ۲ میلیون واحد، اکنون این شاخص به نزدیکی سقف سال ۱۳۹۹ باز گشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد ماهیدشتی، کارشناس بازار سرمایه پس از بررسی سطح سودآوری و ارزش جایگزینی شرکت‌ها، به مقایسه قیمت سهم‌ها با اردیبهشت ماه سال جاری و سقف سال ۱۳۹۹ پرداخت، سپس شروط پایداری بازار سهام را تحت دو سناریو به طور کامل بررسی نمود و در آخر به پیش‌بینی روند بازار سهام با توجه به متغیر‌های اقتصاد کلان و مدل‌های تکنیکالی اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر این که شاخص کل بورس تهران متأثر از شرکت‌های بزرگ و سود‌های نقدی است، اظهار داشت: شاخص کل نسبت به سهام شرکت‌های کوچک و متوسط کمتر دچار نوسان می‌شود، بنابراین در دوره رکود نیز شاهد افت کمتری در شاخص کل نسبت به بیشتر سهم‌ها هستیم. بر این اساس، کلیت بازار بیش از آن چیزی که شاخص کل نشان می‌دهد ریزش داشته و ارزش بازار شرکت‌ها هنوز بسیار پایین‌تر از سقف سال ۱۳۹۹ است.

این تحلیلگر بازار‌های مالی با اشاره به اصلاح بازار از اردیبهشت سال جاری نیز ادامه داد: شواهد تکنیکالی حاکی از این است که اصلاحی که از اردیبهشت ماه شروع شده بود به اتمام رسیده است. البته باید اذعان داشت عمق و طول این اصلاح فراتر از انتظار بود که با بررسی متغیر‌های کلان اقتصادی می‌توان علت اصلی آن را درک کرد. انقباض پولی و کنترل ترازنامه بانک‌ها سیاستی بوده که به ناچار توسط بانک مرکزی به منظور کاهش تورم اتخاذ شده و قاعدتاً افت بازار سهام را رقم زد. تورم بالا مازاد پس‌انداز خانوار‌ها و بنگاه‌ها را نیز کاهش داده و در نتیجه ارزش معاملات پایین آمده است.

ماهیدشتی در خصوص ظرفیت شکست سقف ۱۳۹۹ توسط سهام شرکت‌ها تصریح کرد: از آنجا که ریزش ۶ ماه اخیر تنها یک اصلاح بوده و سقف تاریخی شاخص کل قبلاً شکسته شده، پیش‌بینی می‌شود که طی یک تا دو فصل آینده قیمت سهام شرکت‌ها نیز سقف ۱۳۹۹ خود را رد کنند. طی روز‌های اخیر کف‌های مرداد به خوبی حفظ شدند و سقف‌های ۲ هفته‌ای با قدرت شکسته شدند.

این فعال بازار سرمایه افزود: طی چند ماه اخیر نرخ تورم و نرخ رشد قیمت مسکن نزولی شدند و در نتیجه نرخ‌های بهره نیز کاهش یافتند. بنابراین، انتظار می‌رود که شاخص کل در هفته‌های پیش رو روند صعودی پرقدرتی را تشکیل دهد.

نزول نرخ بهره، عامل اصلی پایداری رشد بازار سهام

ماهیدشتی در خصوص شرایط پایداری بازار این گونه پاسخ داد: متغیر‌های کلان اقتصادی کشور دائماً دسخوش تغیرات می‌شوند. با این وجود، مهمترین عامل پایداری بازار سهام، کاهش نرخ‌های تأمین مالی و سهولت دسترسی به منابع مالی است. همان طور که دیدیم ارزش معاملات پایین منجر به افت قیمت سهام شده، بنابراین اگر تسهیل پولی صورت گیرد، اعداد کنونی برای شاخص کل خاطره خواهند شد.

آینده بازار سهام چه خواهد شد؟

وی با تحلیل ۲ سناریوی اصلی، آینده بازار را به این شکل پیش‌بینی کرد: سناریوی اول این است که تورم با افزایش عرضه‌ی ارز کاهش یابد. این سناریو با افزایش درآمد‌های نفتی و تخفیف تحریم‌ها توجیه می‌شود. کما این که در ۳ ماه گذشته تورم نقطه‌ای به محدوده ۳۹ درصد کاهش پیدا کرده و همین امر می‌تواند سبب افت نرخ‌های بهره شود که به طور واضح رشد پایدار بازار سرمایه ماحصل آن خواهد بود.

تسهیل پولی مقداری سناریوی دوم را شکل می‌دهد. این اتفاق در بحران‌های ناگهانی مانند تعدیل قیمت حامل‌های انرژی یا شوک‌های برونزا رخ می‌دهد و نرخ تورم و نرخ ارز باز هم جهش می‌یابند. اگرچه افزایش نرخ ارز برای کلیت جامعه مطلوب نیست، اما، چون نرخ ارز لنگر اسمی قیمت تمام دارایی‌ها است، حال بورس نیز خوب خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی اذعان داشت: در هر سناریویی، روند بازار سهام متأثر از تجدید ارزیابی دارایی‌ها صعودی می‌ماند.

چه زمانی برای ورود به بازار سهام مناسب است؟

ماهیدشتی در پایان ضمن اشاره به نامتناسب بودن P/E بازار سهام با سایر بازار‌ها خاطرنشان کرد: بازار سهام در حال حاضر بسیار ارزنده است. البته پول‌های درشت ریسک‌گریز هستند و بعد از شکست سقف‌های چهار ماهه ورود خواهند کرد. اگرچه خرید کردن در کف‌ها نسبت به ورود بعد از شکست مقاومت‌ها پربازده‌تر است، ولی روند صعودی پیش رو آن قدر بزرگ است که همه خریداران منتفع شوند.

منبع: اقتصادآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->