احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها

منتظر رشد در بازار بورس باشیم؟ (۲۰ آبان ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۹۳۷۰۵
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴
منتظر رشد در بازار بورس باشیم؟ (۲۰ آبان ۱۴۰۲)
با رشد روز‌های اخیر شاخص کل بورس تهران و عبور مجدد آن از سطح ۲ میلیون واحد، اکنون این شاخص به نزدیکی سقف سال ۱۳۹۹ باز گشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد ماهیدشتی، کارشناس بازار سرمایه پس از بررسی سطح سودآوری و ارزش جایگزینی شرکت‌ها، به مقایسه قیمت سهم‌ها با اردیبهشت ماه سال جاری و سقف سال ۱۳۹۹ پرداخت، سپس شروط پایداری بازار سهام را تحت دو سناریو به طور کامل بررسی نمود و در آخر به پیش‌بینی روند بازار سهام با توجه به متغیر‌های اقتصاد کلان و مدل‌های تکنیکالی اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر این که شاخص کل بورس تهران متأثر از شرکت‌های بزرگ و سود‌های نقدی است، اظهار داشت: شاخص کل نسبت به سهام شرکت‌های کوچک و متوسط کمتر دچار نوسان می‌شود، بنابراین در دوره رکود نیز شاهد افت کمتری در شاخص کل نسبت به بیشتر سهم‌ها هستیم. بر این اساس، کلیت بازار بیش از آن چیزی که شاخص کل نشان می‌دهد ریزش داشته و ارزش بازار شرکت‌ها هنوز بسیار پایین‌تر از سقف سال ۱۳۹۹ است.

این تحلیلگر بازار‌های مالی با اشاره به اصلاح بازار از اردیبهشت سال جاری نیز ادامه داد: شواهد تکنیکالی حاکی از این است که اصلاحی که از اردیبهشت ماه شروع شده بود به اتمام رسیده است. البته باید اذعان داشت عمق و طول این اصلاح فراتر از انتظار بود که با بررسی متغیر‌های کلان اقتصادی می‌توان علت اصلی آن را درک کرد. انقباض پولی و کنترل ترازنامه بانک‌ها سیاستی بوده که به ناچار توسط بانک مرکزی به منظور کاهش تورم اتخاذ شده و قاعدتاً افت بازار سهام را رقم زد. تورم بالا مازاد پس‌انداز خانوار‌ها و بنگاه‌ها را نیز کاهش داده و در نتیجه ارزش معاملات پایین آمده است.

ماهیدشتی در خصوص ظرفیت شکست سقف ۱۳۹۹ توسط سهام شرکت‌ها تصریح کرد: از آنجا که ریزش ۶ ماه اخیر تنها یک اصلاح بوده و سقف تاریخی شاخص کل قبلاً شکسته شده، پیش‌بینی می‌شود که طی یک تا دو فصل آینده قیمت سهام شرکت‌ها نیز سقف ۱۳۹۹ خود را رد کنند. طی روز‌های اخیر کف‌های مرداد به خوبی حفظ شدند و سقف‌های ۲ هفته‌ای با قدرت شکسته شدند.

این فعال بازار سرمایه افزود: طی چند ماه اخیر نرخ تورم و نرخ رشد قیمت مسکن نزولی شدند و در نتیجه نرخ‌های بهره نیز کاهش یافتند. بنابراین، انتظار می‌رود که شاخص کل در هفته‌های پیش رو روند صعودی پرقدرتی را تشکیل دهد.

نزول نرخ بهره، عامل اصلی پایداری رشد بازار سهام

ماهیدشتی در خصوص شرایط پایداری بازار این گونه پاسخ داد: متغیر‌های کلان اقتصادی کشور دائماً دسخوش تغیرات می‌شوند. با این وجود، مهمترین عامل پایداری بازار سهام، کاهش نرخ‌های تأمین مالی و سهولت دسترسی به منابع مالی است. همان طور که دیدیم ارزش معاملات پایین منجر به افت قیمت سهام شده، بنابراین اگر تسهیل پولی صورت گیرد، اعداد کنونی برای شاخص کل خاطره خواهند شد.

آینده بازار سهام چه خواهد شد؟

وی با تحلیل ۲ سناریوی اصلی، آینده بازار را به این شکل پیش‌بینی کرد: سناریوی اول این است که تورم با افزایش عرضه‌ی ارز کاهش یابد. این سناریو با افزایش درآمد‌های نفتی و تخفیف تحریم‌ها توجیه می‌شود. کما این که در ۳ ماه گذشته تورم نقطه‌ای به محدوده ۳۹ درصد کاهش پیدا کرده و همین امر می‌تواند سبب افت نرخ‌های بهره شود که به طور واضح رشد پایدار بازار سرمایه ماحصل آن خواهد بود.

تسهیل پولی مقداری سناریوی دوم را شکل می‌دهد. این اتفاق در بحران‌های ناگهانی مانند تعدیل قیمت حامل‌های انرژی یا شوک‌های برونزا رخ می‌دهد و نرخ تورم و نرخ ارز باز هم جهش می‌یابند. اگرچه افزایش نرخ ارز برای کلیت جامعه مطلوب نیست، اما، چون نرخ ارز لنگر اسمی قیمت تمام دارایی‌ها است، حال بورس نیز خوب خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی اذعان داشت: در هر سناریویی، روند بازار سهام متأثر از تجدید ارزیابی دارایی‌ها صعودی می‌ماند.

چه زمانی برای ورود به بازار سهام مناسب است؟

ماهیدشتی در پایان ضمن اشاره به نامتناسب بودن P/E بازار سهام با سایر بازار‌ها خاطرنشان کرد: بازار سهام در حال حاضر بسیار ارزنده است. البته پول‌های درشت ریسک‌گریز هستند و بعد از شکست سقف‌های چهار ماهه ورود خواهند کرد. اگرچه خرید کردن در کف‌ها نسبت به ورود بعد از شکست مقاومت‌ها پربازده‌تر است، ولی روند صعودی پیش رو آن قدر بزرگ است که همه خریداران منتفع شوند.

منبع: اقتصادآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->