به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل بیمارستانهای غزه اعلام کرد: اشغالگران خواستار تخلیه مجروحان و بیماران از مجتمع الشفا شدند. پنج پزشک همچنان در مجتمع هستند تا بر روند هماهنگی خروج مجروحان نظارت کنند. ۱۲۰ مجروح از ۶۵۰ مجروح همچنان در داخل مجتمع الشفا هستند.
وی افزود: ما اکنون به سمت جنوب میرویم و صحنههای تلخی را شاهدیم. نوزادان نارس هنوز در بیمارستان هستند و ما در مورد آنها با صلیب سرخ در تماس هستیم. تا الان دو کیلومتر پیاده روی کردهایم و منطقه کاملاً ویران شده است. صدای مجروحان را میشنویم و نمیتوانیم به آنها کمک کنیم و مردم دارند میمیرند. سربازان اشغالگر در داخل بیمارستان قدم میزدند و تک تیراندازان آنها مستقر بودند.
ناظر بخش اورژانس مجتمع الشفا نیز به الجزیره: ارتش اسرائیل از حاضران خواست بیمارستان را ترک کنند و همه نتوانستند بیمارستان را ترک کنند. تعدادی از کسانی که در بیمارستان بودند، رفتند و تعدادی دیگر از جمله مجروحان و بیماران ماندند. به آوارگان گفته شد که به سمت خیابان الوحده حرکت کنند و بسیاری از کودکان و بزرگسالان قادر به ادامه دادن راه نیستند. وضعیت کادر درمانی و بیمارستان بسیار سخت است و بیش از یک هفته است که آب و برق قطع شده است.
پیشتر تلویزیون فلسطین گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی بامداد شنبه خواستار تخلیه مجتمع پزشکی الشفا ظرف یک ساعت شد.
تلویزیون فلسطین گزارش داد که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی که مجتمع «الشفا» را محاصره کردهاند، تنها یک ساعت به کادر پزشکی، بیماران و آوارگان داخل مجتمع فرصت دادند تا مجتمع را تخلیه کنند.
خبرگزاری شهاب نیز تاکید کرد: رئیس بخش ارتوپدی بیمارستان گفت، وضعیتی از ترس و وحشت شدید در بیمارستان حاکم است و به جز بیماران ما هرگز بیمارستان را ترک نخواهیم کرد.
وی اظهار کرد: اشغالگران به ما اطلاع دادند که باید بیمارستان را از کارمندان، بیماران و زخمیها تخلیه کنیم.
خبرنگار المیادین نیز گفت: نیروهای اشغالگر از کادر درمان، بیماران و پرستاران خواستهاند دستور تخلیه را فورا اجرا کنند.
در ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی هواپیماهای اشغالگر به خانهای در محله الجنینه در شرق رفح حمله کردند و تعدادی از شهروندان را شهید و زخمی کردند که به بیمارستان النجار منتقل شدند. حملات توپخانهای رژیم صهیونیستی مناطقشرق غزه را هدف قرار دادند.
وزارت داخلی در غزه نیز اعلام کرد، در حمله اشغالگران به منزل خانواده اقطیفان در دیر البلح در مرکز غزه شش شهید به بیمارستان شهدای الاقصی منتقل شدند.
رژیم اشغالگر همچنین ساختمانی در شهر غزه را بمباران کرد و شاهدان عینی به المیادین وجود اجساد و دهها مجروح را تایید کردند و از تیمهای مربوطه برای اطفای حریق درخواست کردند.
رژیم اشغالگر در ادامه تجاوزات خود به نوار غزه، ساختمان خانواده الصواف را در میدان شوا در شهر غزه هدف قرار داد. شاهدان عینی به المیادین گزارش دادند که دهها نفر زخمی شدند و تاکید کردند که جسدها دهها متر دورتر از ساختمان مورد نظر پراکنده شدهاند.
همچنین بامداد امروز، شنبه در بمباران چند آپارتمان مسکونی در شهر خان یونس توسط جنگندههای اشغالگر حدود ۲۷ فلسطینی که بیشتر آنها کودک بودند، شهید شدند. تعداد زخمیها نیز ۲۳ تن برآورد شد.
خبرگزاری فلسطینی (وفا) به نقل از منابع محلی گزارش داد که جنگندههای رژیم صهیونیستی چندین حمله متوالی به آپارتمانهای شهرک مسکونی حمد در خان یونس انجام دادند که منجر به شهادت ۲۷ شهروند که اکثر آنها کودک بودند و و نیز زخمی شدن دهها تن شد.
خبرنگار المیادین میگوید، از صبح امروز جسد ۸۰ شهید به بیمارستان اندونزی منتقل شده است.
خبرنگار العربی الجدید نیز گزارش داد که بامداد امروز بیش از ۱۵۰ حمله به شهر بیت لاهیا و اطراف آن در شمال نوار غزه در عرض نیم ساعت از زمین و هوا انجام شد. وی به بمباران دو خانه در پروژه بیت لاهیا اشاره کرد که یکی از آنها بر سر ساکنانش آوار شد.
به گزارش رسانههای فلسطینی، جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد امروز خیابان النزهه در اردوگاه آوارگان جبالیا البلد را با گلولههای توپخانه هدف قرار دادند که در پی آن تعدادی شهید و زخمی برجای گذاشت.
همچنین رسانههای فلسطینی اعلام کردند که بیش از ۴۰ گلوله شلیک شده از سوی ارتش اشغالگر به اطراف بیمارستان اندونزی در شمال نوار غزه اصابت کرد.
نیروهای اشغالگر کمربند آتش شدیدی را در اردوگاه جبالیا و اطراف بیمارستان اندونزی در شمال شرقی شهر غزه ایجاد کردند.
خبرنگار الجزیره در ادامه گفت: جنگندههای اشغالگر مسجد الکبیر در اردوگاه مغازی در مرکز نوار غزه را هدف قرار دادند. دفتر رسانهای دولتی در نوار غزه در اوایل ماه جاری گزارش داد که حملات اشغالگران بیش از ۱۹۲ مسجد را در نوار غزه هدف قرار داده که از این تعداد ۵۶ مسجد به طور کامل ویران شدهاند.
دکتر مدحت محیسن، رئیس بیمارستان سالمندان الوفا شامگاه جمعه بر اثر بمباران هواپیماهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و سایر پزشکان نیز مجروح شدند.
رسانههای فلسطینی گزارش دادند: هواپیماهای اشغالگر بیمارستان الوفا و خانه مراقبت از سالمندان را در شهر الزهرا در جنوب شهر غزه بمباران کردند که منجر به شهادت رئیس بیمارستان و زخمی شدن تعدادی از پزشکان شد.
مرکز مراقبت از سالمندان الوفا در سال ۱۹۸۰ تأسیس شد و به عنوان مرکز پیشرو و تنها مرکز نگهداری و مراقبت از سالمندان در نوار غزه به شمار میرود.
همچنین رسانهها گزارش دادند که سه کامیون تانکر با بیش از ۱۲۵ هزار لیتر سوخت (۳۳۰۲۱ گالن) صبح روز شنبه از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد نوار غزه خواهند شد.
وال استریت ژورنال نیز به نقل از سازمان امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) گزارش داد، ۶۰ هزار لیتر سوخت که قرار است به غزه وارد شود اصلا کافی نیست.
از سوی دیگر، گردانهای القدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی تاکید کرد: تجمع صهیونیستها را در منطقه السناطی را با موجی از موشکها هدف قرار دادیم.
گردانهای القدس همچنین تاکید کرد، در اردوگاه الشاطی خودروی نظامی صهیونیستی را که اطرافش تعدادی نیروی اشغالگر بودند با دو راکت تاندوم هدف قرار داد.
این گروه مقاومت پیشتر نیز اعلام کرد: در درگیریهای شب گذشته مبارزان ما توانستند دو تانک و یک بولدوزر رژیم صهیونیستی را با موشک تاندوم و آر پی جی در بیت حانون و غرب بیت لاهیا منهدم کنند.
پس از ورود مقدار محدودی سوخت به نوار غزه از زمان آغاز تجاوز اشغالگران به نوار غزه در ۴۳ روز پیش، خدمات ارتباطی تا حدی به نوار غزه بازگشته است. این در حالی است که مناطق وسیعی از نوار غزه همچنان از قطعی خدمات ارتباطی و اینترنتی رنج میبرند.
شرکت مخابرات فلسطین و اوردو فلسطین شامگاه جمعه در دو بیانیه جداگانه از بازگشت جزئی خدمات ارتباطی و اینترنتی به مناطق مختلف نوار غزه پس از قطع شدن آنها در روز پنجشنبه خبر دادند.
مخابرات فلسطین در بیانیهای پس از ارائه مقدار محدود (بدون ذکر تعداد) سوخت از طریق سازمان امداد و نجات سازمان ملل (آنروا) برای راه اندازی ژنراتورهای زیرمجموعههای شرکت اصلی بازگشت جزئی خدمات ارتباطی ثابت، تلفن همراه و اینترنت در مناطق مختلف نوار غزه را اعلام کرد.
این شرکت توضیح داد که تداوم خدمات به شکل فعلی بستگی به ارائه مقادیر کافی سوخت به طور منظم در دوره آتی دارد.
گروه مخابرات فلسطین بزرگترین ارائه دهنده خدمات ارتباطات سلولی و اینترنت در نوار غزه و ارائه دهنده انحصاری خدمات ارتباطی ثابت در این منطقه است.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت آنچه را که نوار غزه در نتیجه تجاوزات رژیم صهیونیستی شاهد آن است، بحرانی برای سازمان ملل و کل بشریت دانست.
وی مجدداً خواستار توقف تجاوزات به غزه و خواستار اطمینان از دسترسی و ارسال نامحدود کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه شد.
وی با بیان اینکه سازمان ملل وقوع ۱۵۲ حمله به مراکز درمانی در نوار غزه و ۱۷۰ حمله در کرانه باختری را تأیید کرده است، هشدار داد که قطع درمان جان بیش از ۲۰۰۰ بیمار سرطانی، ۱۰۰۰ بیمار کلیوی و ۵۰ هزار بیمار قلبی عروقی و ۶۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت را تهدید میکند.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، بر «نیاز فوری» به آتشبس در نوار غزه به منظور «اهداف بشردوستانه» تاکید کرد و افزود که این موضوع «حداقل کار برای تامین نیازها و حفاظت از جمعیت این منطقه» تلقی میشود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۴۱ هزار واحد مسکونی تخریب یا آسیب دیده که ۴۵ درصد از کل مسکن غزه را تشکیل میدهد، علاوه بر اینکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در داخل آواره شدهاند.
او توضیح داد که ماهیت خسارت وارده به نوار غزه «نشان دهنده استفاده از مهمات انفجاری بسیار مخرب در یک منطقه پرجمعیت است».
سازمان ملل متحد اعلام کرد که در حال حاضر قادر به اعزام کارشناسان خود به بیمارستان الشفا در غزه برای ارزیابی وضعیت غزه نیست.
استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به خبرنگاران گفت: ما به دنبال چشمان خود برای ارزیابی وضعیت هستیم، اما در حال حاضر این غیرممکن است.
وی ادامه داد: «به دلیل نگرانی امنیتی موجود نتوانستیم ماموریتی برای ارزیابی وضعیت بیمارستان ایجاد کنیم. اما ما البته تحولات شرایط را دنبال میکنیم.»
دوجاریک تاکید کرد که بیمارستانها هرگز نباید در عملیاتهای جنگی استفاده شوند.
منبع: ایسنا