واریز مرحله چهارم کالابرگ الکترونیک دهک‌های اول تا سوم چهارشنبه ۱۹ شهریور | دهک‌های ۴ تا ۷ چه زمانی واریز می‌شود؟ مشهد تا پایان سال جاری به شبکه فیبر نوری متصل می‌شود | پنج همت اعتبار جدید برای تکمیل پروژه مشهد از نظر رئیس سازمان بورس، وضعیت امروز بورس متعادل است! خاموشی‌های ۴ ساعته چه زمانی تمام می‌شود؟ ۷۴۴ میلیارد تومان سود به حساب بیش از یک میلیون سهام‌دار واریز شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) شهرک‌های صنعتی، ذی‌نفع جدید درآمد‌های مالیاتی | استانداری در تحمیل حق «ترانزیت برق» به صنایع مداخله می‌کند آغاز پیش‌فروش سایپا از امروز (یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۴۰۴) + لینک ثبت نام رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران: دهک‌بندی نادرست وزارت کار باعث حذف یارانه کارگران شده است مدنی‌زاده: سرمایه‌گذاری و سود آن در مناطق آزاد ارزی می‌شود پایان یارانه قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴| نبرد دلار ۱۰۲ هزار تومانی فردا به کجا می‌رسد؟ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ | سکه امامی به ۹۳ میلیون تومان نزدیک شد بازگشت BMW به چین با خودروی تمام‌برقی انتقاد شدید وزارت صمت از قطع برق صنایع| حرف وزارت نیرو را قبول نداریم (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) سهم ۳ درصدی خراسان رضوی از درآمد شرکت‌های دولتی به کجا رسید؟ (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | افت اندک قیمت‌ها قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | تیگو ۷ پرمیوم بیش از ۲.۵ میلیارد تومان ۱۰۲ خدمت بانکی از مالیات ارزش افزوده معاف شد | هزینه‌های مشتریان صفر می‌شود؟ سکه پیش فروش بخریم؟ بورس مثبت باقی ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در مشهد افزایش یافت (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) + جدول سبقت تورم قیمت مرغ در بازار مشهد از دیگر کالا‌های اساسی (۱۵ شهریور۱۴۰۴) صف طولانی متقاضیان وام ازدواج در خراسان رضوی به ۶۰ هزار نفر رسید سقف وام خرد افزایش یافت | سقف وام قرض الحسنه، ۵۰۰ میلیون تومان خراسان رضوی در انتظار ۱۹ هزار تن مرغ گوشتی جدید قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | نرخ دلار رشد کرد ۱۰ درصد نیاز کشور به روغن از تولید داخل تامین می‌شود دلار امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۱۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برند‌های ایرانی چطور تحریم‌ها را دور می‌زنند؟

  • کد خبر: ۱۹۵۱۰۰
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
برند‌های ایرانی چطور تحریم‌ها را دور می‌زنند؟
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و امارات گفت: امارات پس از تشدید تحریم‌ها علیه ایران واسطه‌ای برای دور زدن تحریم‌ها بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس سالنامه آمار تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۱ که در وب‌سایت گمرک جمهوری اسلامی منتشر شده، در سال ۱۴۰۱ امارات متحده عربی پس از چین، عراق و ترکیه چهارمین مقصد اصلی صادرات کالا‌های ایرانی بود و در کل این سال ۶.۲۰۳ میلیون دلار کالا از ایران به امارات صادر شد.

داده‌های گمرک همچنین گویای این است که در سال ۱۴۰۱، بیشترین واردات به ایران از مبدا امارات صورت گرفت و ارزش کل واردات ایران از این کشور در طول این سال به ۱۸.۵۵۳ میلیون دلار رسید.

آمار یادشده حکایت از آن دارد که واردات کالا از امارات به ایران حدود ۳ برابر بیش‌تر از صادرات از ایران به امارات است.

مهدی نجاردیسفانی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات، دلیل حجم بالای واردات کالا از امارات به ایران را واسطه‌گر بودن این کشور در تجارت جهانی ایران دانسته و گفت: به طور کلی پس از چین امارات اصلی‌ترین شریک تجاری ایران در تجارت کالا‌های غیرنفتی است، ایران بیش‌ترین واردات را از مبدا امارات صورت می‌دهد، اما در صادرات امارات در رتبه‌های پایین‌تر قرار می‌گیرد.

وی افزود: امارات پس از تشدید تحریم‌ها علیه ایران واسطه‌ای برای دور زدن تحریم‌ها بوده است؛ بسیاری از کالا‌های ایرانی ابتدا به امارات می‌رود و بعد با برندی غیرایرانی در بازار‌های جهانی عرضه می‌شود. حتی محصولات کشاورزی ایران هم در همین چارچوب در بازار‌های جهانی عرضه می‌شود. بیش از ۹۰ درصد کالا‌های ایرانی با هدف صادرات دوباره از ایران به امارات می‌رود؛ بنابراین نمی‌توان امارات را بازار مصرف کالا‌های ایرانی تلقی کرد و این کشور تنها یک واسطه است.

نجار ادامه داد: کشتی‌های متعلق به بسیاری از خطوط کشتیرانی جهان به دلیل تحریم ایران حاضر به تخلیه بار در بنادر کشور ما نیستند، بنابراین بار‌های ایرانی در بندر جبل‌علی امارات تخلیه و سپس به بنادر ایران منتقل می‌شوند.

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و امارات خاطرنشان کرد: با این تفاسیر امارات واسطه کارآمدی برای تسهیل صادرات ایران در تنگنای تحریم است، هر چند با این راهکار امکان حضور برند‌های ایرانی در تجارت بین‌الملل از بین می‌رود.

وی در ادامه گفت: با این حال شبکه صرافی که در امارات وجود دارد و شبکه حمل‌ونقلی که در بندر جبل‌علی برقرار است شرایط مناسبی برای انتقال پول و کالا فراهم آورده است.

نجار تصریح کرد: در تجارت ایران رویه غالب این است که مواد خام صادر و محصول نهایی وارد می‌شود، امارات هم از این قاعده مستثنا نیست.

وی درباره ادعای دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مبنی بر آمادگی امارات برای سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در مناطق آزاد ایران اظهار کرد: همچنین چیزی زمانی ممکن است که شرایط ایده‌آل‌تر از اکنون باشد و برای این امر لازم است ایران ابتدا از تحریم‌ها خارج شود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->