۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، مقاومت دارویی ایجاد می‌کند

  • کد خبر: ۱۹۵۴۰۶
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۰
مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، مقاومت دارویی ایجاد می‌کند
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر میکروب‌ها به دارو‌ها مقاوم شوند، معالجه‌ عفونت‌ها تقریباً غیرممکن می‌شود.

دکتر علی روحبخش در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان اینکه مقاومت به دارو‌های ضدباکتری را جدی بگیریم اظهار کرد: یک پزشک با توجه به عفونت، داروی موردنظر را تجویز و با توجه به مقدار عفونت و میزان گسترش آن مقدار مصرف و دوره کامل درمان را تعیین می‌کند. سن، جنس، سایر دارو‌های مصرفی و بیماری‌های دیگر نیز عواملی هستند که می‌توانند روی دوز مصرفی دارو‌ها تغییر ایجاد کنند؛ لذا مصرف خودسرانه دارو‌ها یا رعایت نکردن دوره‌ درمان نه تنها باعث بهبودی نمی‌شود بلکه باعث مقاومت دارویی می‌شود.

وی افزود: آنتی‌بیوتیک‌ها یا همان ضدباکتری‌ها دارو‌هایی قوی هستند که میکروب‌ها را از بین برده و مانع تکثیر آن‌ها می‌شوند از آن جایی که آنتی بیوتیک‌ها در اغلب موارد غیرضروری یا نادرست استفاده شده‌اند، میکروب‌ها به این مواد مقاوم شده‌اند.

 سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مقاومت میکروبی، توانایی میکروب‌ها برای مقاومت نسبت به اثرات یک آنتی بیوتیک است و شامل تغییرات در هر مرحله که باعث کاهش یا حذف اثربخشی داروها، مواد شیمیایی یا دیگر مواد ضدمیکروبی است می‌شود که در نتیجه آن باکتری‌ها زنده می‌مانند و برای آسیب‌رسانی بیشتر تکثیر می‌شوند.

وی درخصوص راه‌های پیشگیری از مقاومت دارویی آنتی‌بیوتیک‌ها اظهار کرد: اولین توصیه این است که خوددرمانی نکنید، آنتی‌بیوتیک‌ها (یا به اصطلاح عوام چرک‌خشک‌کن‌ها) همان‌قدر که مفید هستند، همان‌قدر هم می‌توانند مضر باشند. مضر بودن این دارو‌ها با استفاده نادرست و نابجا به صورت مقاومت آنتی بیوتیکی مشاهده می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است مواردی همچون منع مصرف یا تداخلات دارویی هم داشته باشند و بعضی از آن‌ها نباید در زمان‌های خاصی همانند بارداری و شیردهی مصرف شوند و به همین دلیل توصیه می‌شود تنها با تجویز پزشک و مشاوره داروساز استفاده شوند.

دکتر روحبخش با بیان اینکه اگر میکروب‌ها به دارو‌ها مقاوم شوند، معالجه‌ عفونت‌ها تقریباً غیرممکن می‌شود، بیان کرد:  فردی که به عفونت مقاوم مبتلا شود، با انتقال این عفونت به سایر افراد باعث بروز فاجعه‌ای بزرگ می‌شود، بیشتر از مقدار تجویز شده توسط پزشک، از آنتی بیوتیک استفاده نشود، بااستفاده بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها به‌خصوص آنتی‌بیوتیک‌هایی که بر طیف زیادی از باکتری‌ها اثر دارند، باکتری‌های مفید از بین می‌روند و جذب ویتامین‌ها مختل می‌شود.

وی گفت: به پزشک برای تجویز آنتی‌بیوتیک اصرار نکنید زیرا بسیاری از سرماخوردگی‌ها، گلودرد‌ها و سرفه‌ها به علت بروز بیماری‌های ویروسی است و آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان این بیماری‌ها نقشی ندارند. ضمن اینکه بعضی از بیماری‌ها علائم مشابه به هم دارند، اما یکی نیستند و تشخیص صحیح را به عهده پزشک معالج خود بگذاریم.

دکتر روحبخش گفت: دوره‌ درمان را کامل کنیم، بسیاری از افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند، بعد از بروز علائم بهبودی، داروی خود را قطع می‌کنند، غافل از اینکه باکتری‌ها هنوز در بدن هستند و از بین نرفته‌اند، این باکتری‌ها می‌توانند با ایجاد مقاومت در خود، عفونت شدیدتری ایجاد کنند که با داروی قبلی قابل درمان نخواهد بود؛ بنابراین داروی آنتی‌بیوتیک خود را به اندازه‌ میزان تجویزی مصرف کنیم.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دارو را سرساعت مصرف کنیم. دارو‌های آنتی بیوتیک زمانی موثرند که طبق دستور و سرساعت مقرر مصرف شوند. میزان دارو را درست مصرف کنیم به منظور دادن مقادیر مناسب و درست دارو‌های مایع به خصوص آنتی بیوتیک‌های مایع به کودکان باید از وسایل درجه‌بندی شده مانند پیمانه مدرج، قاشق مدرج، سرنگ و ... استفاده شود. مقادیر این دارو‌ها درکودکان براساس وزن وی توسط پزشک تعیین می‌شود. قاشق‌های معمولی وسایل مناسبی برای دادن دارو به خصوص آنتی‌بیوتیک‌ها به کودکان نیستند، زیرا مقادیر دارویی که در آن‌ها قرار می‌گیرند در انواع مختلف آن‌ها متفاوت است.

دکتر روحبخش بیان کرد: اگر به خاطر مقاومت آنتی‌بیوتیکی، این دارو‌ها را از دست بدهیم، در واقع به نسل‌های گذشته بر می‌گردیم. همان زمانی که آنتی بیوتیک‌ها کشف نشده بود و مردم از یک عفونت ساده می‌مردند. پس همه با هم به خاطر سلامت خود و نسل‌های آینده با بروز مقاومت آنتی بیوتیکی مبارزه کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->