پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی وجود ندارد

  • کد خبر: ۱۹۵۹۲۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی وجود ندارد
دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز اظهار کرد: بیشتر معادن خراسان‌رضوی جزو معادن متوسط و کوچک‌مقیاس هستند و در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزاتشان دچار مشکل‌اند.

جزایری | شهرآرانیوز رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی گفت: به‌واسطه قوانین و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه و گاهی وجود ناهماهنگی بین دستگاه‌های دولتی، دسترسی به تجهیزات و دانش روز برای فعالان بخش معدن با مشکل‌های بی‌شماری همراه است و به همین دلیل امروز شاهد ضعف‌های بسیاری در عرصه فعالیت‌های معدنی از اکتشاف تا استخراج و فراوری هستیم.

غلامرضا نازپرور در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر ضرورت تهیه فهرستی (چک‌لیستی) از تجهیزات معدنی لازم برای استان گفت: با تدوین چنین فهرستی، معدن‌دار و بهره‌بردار معدنی برای واردات دستگاه با مشکلات کمتری روبه‌رو خواهند شد. معتقدیم در سایه همکاری گمرک و کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی می‌توان این چک‌لیست را تهیه کرد. همچنین پیشنهاد می‌کنیم دوره‌ای آموزشی با همراهی گمرک درباره واردات ماشین‌آلات معدنی برای معدن‌کاران استان برگزار شود.

وی افزود: ۹۰ درصد معادن خراسان‌رضوی کوچک و متوسط‌مقیاس هستند و به ماشین‌آلات کوچک نیاز دارند، اما تولیدکننده‌های داخلی در این عرصه پاسخگوی این نیاز نیستند و ناگزیر به واردات این تجهیزات هستیم. نازپرور به موضوع ظرفیت واحد‌های معدنی استان برای فراوری مواد خام معدنی افغانستان اشاره و اظهار کرد: باید از ظرفیت این واحد‌ها در کنار منابع عظیمی که در افغانستان وجود دارد، در راستای رشد بخش معدن و ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم. سیاست‌گذاری در این عرصه باید به گونه‌ای باشد که از منابع عظیم همسایه شرقی کشورمان که دارای زبان و مشترکات دیگر با ماست، بیش از چینی‌ها یا ترک‌ها استفاده کنیم.

دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز اظهار کرد: بیشتر معادن خراسان‌رضوی جزو معادن متوسط و کوچک‌مقیاس هستند و در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزاتشان دچار مشکل‌اند. گاهی شاهد این هستیم که قوانین موجود در این بخش پیاپی در حال تغییر است.

عماد رجحانی با بیان اینکه به نام حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات، امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی وجود ندارد، بیان کرد: چنانچه تولید داخلی این توان را داشته باشد که با امکانات در دسترس دیگر رقابت کند، نیازی به این قبیل حمایت‌ها نیست، اما متأسفانه حتی ظرفیت اسمی تولید ماشین‌آلات نیاز به این تجهیزات را پاسخ نمی‌دهد و درنتیجه، پایه تولید مواد خام دچار مشکل می‌شود.

واردات ماشین‌آلات معدنی

همچنین ناظر گمرکات خراسان‌رضوی با اشاره به دو نوع واردات در کشور با عناوین «قطعی» و «موقت» گفت: واردات موقت شامل برخی ابزار‌ها، کالا‌ها و ماشین‌آلات می‌شود و این اقلام هم‌اکنون مشخص است. در بحث ماشین‌آلات معدنی نیز با توجه به بخش‌نامه‌های گمرک ایران، می‌توان هر دو نوع ترخیص قطعی و موقت را در دستورکار داشت. جواد جعفری افزود: ماشین‌آلات معدنی تا حداکثر پنج‌سال‌ساخت را می‌توان به‌عنوان ترخیص قطعی وارد کرد و بر اساس سال ساخت، برخی تخفیفات اعمال می‌شود.

ناظر گمرکات خراسان‌رضوی تصریح کرد: برخی ماشین‌آلات به روش ورود موقت وارد کشور می‌شوند که در این روش محدودیت سال ساخت وجود ندارد و افراد دارای پروانه بهره‌برداری معادن می‌توانند از این روش استفاده کنند. این ورود موقت را می‌توان به مدت یک تا دو سال تمدید کرد و پس از دو سال، در صورت وجود شرایط ترخیص قطعی ازجمله اینکه کمتر از پنج‌سال ساخت باشد، می‌توان کالا را به‌صورت قطعی وارد کرد.

جعفری ادامه داد: در روش ورود موقت تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی، معدن‌کاران درگیر بوروکراسی سازمان‌های گوناگون نمی‌شوند. در بحث واردات با ترخیص قطعی نیز در صورت مهیابودن همه مجوز‌ها از سازمان‌هایی مانند صمت و استاندارد و پرداخت حقوق گمرکی به‌صورت ضمانت یا نقد، ترخیص کالا و تشریفات گمرکی ظرف ۲۴ ساعت انجام می‌‍‌شود. ناظر گمرکات خراسان‌رضوی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان با قرارداد پیمانکاری، واردات موقت انجام داد، اظهار کرد: طبق دستورالعمل‌ها، واردات موقت فقط برای فرد دارای پروانه بهره‌برداری انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->