گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی وجود ندارد

  • کد خبر: ۱۹۵۹۲۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی وجود ندارد
دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز اظهار کرد: بیشتر معادن خراسان‌رضوی جزو معادن متوسط و کوچک‌مقیاس هستند و در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزاتشان دچار مشکل‌اند.

جزایری | شهرآرانیوز رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی گفت: به‌واسطه قوانین و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه و گاهی وجود ناهماهنگی بین دستگاه‌های دولتی، دسترسی به تجهیزات و دانش روز برای فعالان بخش معدن با مشکل‌های بی‌شماری همراه است و به همین دلیل امروز شاهد ضعف‌های بسیاری در عرصه فعالیت‌های معدنی از اکتشاف تا استخراج و فراوری هستیم.

غلامرضا نازپرور در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر ضرورت تهیه فهرستی (چک‌لیستی) از تجهیزات معدنی لازم برای استان گفت: با تدوین چنین فهرستی، معدن‌دار و بهره‌بردار معدنی برای واردات دستگاه با مشکلات کمتری روبه‌رو خواهند شد. معتقدیم در سایه همکاری گمرک و کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی می‌توان این چک‌لیست را تهیه کرد. همچنین پیشنهاد می‌کنیم دوره‌ای آموزشی با همراهی گمرک درباره واردات ماشین‌آلات معدنی برای معدن‌کاران استان برگزار شود.

وی افزود: ۹۰ درصد معادن خراسان‌رضوی کوچک و متوسط‌مقیاس هستند و به ماشین‌آلات کوچک نیاز دارند، اما تولیدکننده‌های داخلی در این عرصه پاسخگوی این نیاز نیستند و ناگزیر به واردات این تجهیزات هستیم. نازپرور به موضوع ظرفیت واحد‌های معدنی استان برای فراوری مواد خام معدنی افغانستان اشاره و اظهار کرد: باید از ظرفیت این واحد‌ها در کنار منابع عظیمی که در افغانستان وجود دارد، در راستای رشد بخش معدن و ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم. سیاست‌گذاری در این عرصه باید به گونه‌ای باشد که از منابع عظیم همسایه شرقی کشورمان که دارای زبان و مشترکات دیگر با ماست، بیش از چینی‌ها یا ترک‌ها استفاده کنیم.

دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز اظهار کرد: بیشتر معادن خراسان‌رضوی جزو معادن متوسط و کوچک‌مقیاس هستند و در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزاتشان دچار مشکل‌اند. گاهی شاهد این هستیم که قوانین موجود در این بخش پیاپی در حال تغییر است.

عماد رجحانی با بیان اینکه به نام حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات، امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی وجود ندارد، بیان کرد: چنانچه تولید داخلی این توان را داشته باشد که با امکانات در دسترس دیگر رقابت کند، نیازی به این قبیل حمایت‌ها نیست، اما متأسفانه حتی ظرفیت اسمی تولید ماشین‌آلات نیاز به این تجهیزات را پاسخ نمی‌دهد و درنتیجه، پایه تولید مواد خام دچار مشکل می‌شود.

واردات ماشین‌آلات معدنی

همچنین ناظر گمرکات خراسان‌رضوی با اشاره به دو نوع واردات در کشور با عناوین «قطعی» و «موقت» گفت: واردات موقت شامل برخی ابزار‌ها، کالا‌ها و ماشین‌آلات می‌شود و این اقلام هم‌اکنون مشخص است. در بحث ماشین‌آلات معدنی نیز با توجه به بخش‌نامه‌های گمرک ایران، می‌توان هر دو نوع ترخیص قطعی و موقت را در دستورکار داشت. جواد جعفری افزود: ماشین‌آلات معدنی تا حداکثر پنج‌سال‌ساخت را می‌توان به‌عنوان ترخیص قطعی وارد کرد و بر اساس سال ساخت، برخی تخفیفات اعمال می‌شود.

ناظر گمرکات خراسان‌رضوی تصریح کرد: برخی ماشین‌آلات به روش ورود موقت وارد کشور می‌شوند که در این روش محدودیت سال ساخت وجود ندارد و افراد دارای پروانه بهره‌برداری معادن می‌توانند از این روش استفاده کنند. این ورود موقت را می‌توان به مدت یک تا دو سال تمدید کرد و پس از دو سال، در صورت وجود شرایط ترخیص قطعی ازجمله اینکه کمتر از پنج‌سال ساخت باشد، می‌توان کالا را به‌صورت قطعی وارد کرد.

جعفری ادامه داد: در روش ورود موقت تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی، معدن‌کاران درگیر بوروکراسی سازمان‌های گوناگون نمی‌شوند. در بحث واردات با ترخیص قطعی نیز در صورت مهیابودن همه مجوز‌ها از سازمان‌هایی مانند صمت و استاندارد و پرداخت حقوق گمرکی به‌صورت ضمانت یا نقد، ترخیص کالا و تشریفات گمرکی ظرف ۲۴ ساعت انجام می‌‍‌شود. ناظر گمرکات خراسان‌رضوی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان با قرارداد پیمانکاری، واردات موقت انجام داد، اظهار کرد: طبق دستورالعمل‌ها، واردات موقت فقط برای فرد دارای پروانه بهره‌برداری انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->