نمایشگاه نقاشی خط «حلقه عشاق» به یاد رضا مافی در مشهد پیام وزیر ارشاد به هنرمندان پیشکسوت شاعر پادشاه فصل‌ها، پاییز‌های مشهد را دیده بود درباره جمشید و نادر مشایخی، بازیگر و آهنگ‌ساز ایرانی به بهانه زادروز پدر و پسر هنرمند پرونده «توماج صالحی» مختومه اعلام شد رویکرد اصلی دکه مطبوعات، فروش نشریات و کتاب است انتشار «آتش نهان» آلبوم جدید پرواز همای بازیگران جایگزین سارا و نیکا در سریال پایتخت ۷ معرفی شدند + فیلم و عکس رقابت فیلم سینمایی «احمد» در جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان کانادا ماجرای تغییر ناگهانی سالن اجرای نمایش «خماری» و حواشی آن چیست؟ بازگشت چهره‌ها به چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر درگذشت «سیداحمد مراتب»؛ نخستین ایرانی که بر بام خانه کعبه اذان گفت + فیلم مشهدی‌ها در کمین صید سیمرغ | نگاهی به مهم‌ترین آثاری که شانس حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند برنده جایزه گنکور متهم شد | مسئله اقتباس بدون مجوز و نقض محرمانگی پزشکی جشنواره بین‌المللی شعر فجر فراخوان داد + جزئیات بزرگ تر‌ها چطور شاهنامه را به کودکان یاد بدهند؟ ۱۰۵ فیلم، متقاضی حضور در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر شدند
سرخط خبرها

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی: بخش خصوصی را تشویق می‌کنیم تا کتاب‌فروشی در دسترس مردم قرار بگیرد

  • کد خبر: ۱۹۵۹۶۳
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی: بخش خصوصی را تشویق می‌کنیم تا کتاب‌فروشی در دسترس مردم قرار بگیرد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در شهرهایی که کتاب‌فروشی نداریم، فرمانداران ما را یاری کنند، ما نیز بخش خصوصی را تشویق می‌کنیم تا کتاب‌فروشی در دسترس همه مردم استان قرار بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد‌حسین‌زاده امروز، یکم آذرماه، در آیین معرفی برگزیدگان نوزدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی و رونمایی از رویداد کتابخوانی قهرمانان که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سالانه بیش از ۴۰۰۰ عنوان کتاب در استان خراسان رضوی مجوز چاپ می‌گیرند و چاپ می‌شوند.

وی افزود: این ۴۰۰۰ عنوان کتاب را تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه که ما را در شورای نظارت بر نشر یاری می‌کنند، خط به خط و کلمه به کلمه مطالعه کرده و پس از نظارت به آن‌ها مجوز می‌دهند، این کتاب‌ها تایید و وارد چرخه نشر می‌شوند. بنا به دلایلی که در آیین‌نامه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی دیده شده، اسامی هیئت نظارت بر کتاب که ما را یاری می‌کنند، همیشه گمنام بوده و کسی اطلاع ندارد، بنابراین از زحمت این عزیزان قدردانی می‌کنیم.

حسین‌زاده بیان کرد: امروز قرار است کتاب سال را معرفی کنیم، کتاب‌هایی که توانستند نظر داوران را به سمت خود جلب کنند. چرخه کتاب چرخه پر جنب و جوشی است. نویسنده از لحظه‌ای که ایده به ذهنش می‌رسد، نگارش می‌کند، چرخه توسط ناشر تکمیل می‌شود، بعد به سمت ما در اداره کل می‌آید تا روند صدور مجوز را طی کند و بعد با چاپ وارد بازار می‌شود. پخش‌کننده‌ها و‌ توزیع‌کننده‌ها نیز کار بزرگی را انجام می‌دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: مروجین کتاب در سال‌های گذشته و سال‌های اخیر بار بزرگی را به دوش کشیدند. در برخی شهرها کتاب‌فروشی به معنای آنچه در مشهد داریم، وجود ندارد و این مروجین و توزیع‌کنندگان کتاب بودند که این بار را به دوش کشیدند و دسترسی به کتاب را در اقصانقاط استان سهل کردند. در شهرهایی که کتاب‌فروشی نداریم، فرمانداران ما را یاری کنند، ما نیز بخش خصوصی را تشویق می‌کنیم تا کتاب‌فروشی در دسترس همه مردم استان قرار بگیرد و این محصول فرهنگی مبارک که اصلی‌ترین پایه بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری بعد از خود است، کامل شود.

وی خاطرنشان کرد: تجربه‌ای که آستان قدس رضوی در فراهم کردن شرایط توزیع و دسترسی مناسب مخاطب به کتاب ایجاد کرد نشان داد که مردم با کتاب قهر نیستند، بلکه اگر کتاب آسان در دسترس قرار گیرد و خوب ترویج شود، استقبال اتفاق می‌افتد. در کتاب‌فروشی‌های اطراف حرم سالانه بیش از ۳ میلیون جلد کتاب خریداری می‌شود. با وجود اینکه موضوع کتاب در بافت اطراف حرم کتاب‌های مذهبی، اعتقادی و فرهنگ رضوی بوده اما تنوع کتاب‌ها نیز زیاد است که این نشان می‌دهد دسترسی مهم است. اگر کتاب‌فروشی فراهم باشد و اگر خرید کتاب صورت گیرد، ناشر و نویسنده اشتیاق پیدا کرده و ورود پیدا می‌کند.

حسین‌زاده گفت: کتاب‌هایی داریم که چاپ می‌شوند اما کیفیت لازم را ندارند. ما نمی‌توانیم از چاپ این کتاب‌ها جلوگیری کنیم مگر اینکه خلاف واقع در آن باشد. این وظیفه برعهده ناشران است. تلاش می‌کنیم جلساتی برای کیفی‌سازی کتاب‌ها رقم بزنیم تا رشد نویسندگان به ویژه نویسندگان جوان اتفاق بیفتد. درخواست دارم کاری که در قرارگاه اختصاصی زیارت تحت عنوان «کتاب؛ سوغات زیارت» شروع کردیم ما را یاری دهید تا در کنار سوغات سنتی مشهد بتوانیم کتاب را به عنوان سوغات زیارت در سبد فرهنگی زائر قرار دهیم. کمااینکه الان بدون هیچ تبلیغی بیش از ۳ میلیون جلد کتاب در اطراف حرم به فروش می‌رسد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: طرح‌هایی وجود دارد که می‌تواند این تبلیغ را کامل کند، بنابراین مروجین، ناشران و اصحاب قلم ما را یاری دهند تا در سال‌های آینده رشد بیشتری داشته باشیم. میراث فرهنگی نیز اعلام آمادگی کرده تا این ظرفیت را داشته باشیم. طرح سبد فرهنگی خانواده از سال گذشته اتفاق افتاده و مصوبه‌ای داشتیم که براساس آن کتاب‌ها، فیلم‌ها و تئاترهای خوب را ماهانه شناسایی و تبلیغ کنیم. در حوزه کتاب و نوشت‌افزار در حال تعامل با دستگاه‌های مختلف هستیم تا عرضه آن‌ها را سهل کنیم.

وی با اشاره به اینکه امروز به همگرایی خوبی بین دستگاه‌ها، رسانه‌ها و مجموعه‌های مردمی در حوزه ترویج کتاب رسیدیم، تصریح کرد: دنبال طرح‌های جذاب و اثرگذار هستیم تا رشد کتاب‌خوانی مردم را رقم بزند. یک اتفاق مبارک در فضای مردمی افتاده و اینکه اندیشکده شهید صدر به کمک ما و آموزش‌وپرورش آمده و امروز رونمایی از این طرح را خواهیم داشت.

حسین‌زاده افزود: ما به طرحی رسیدیم و بیان کردیم اگر دانش‌آموزی در مدرسه درس زیست را در رشته تجربی می‌خواند کتاب مکملی نیز از مفاخر ملی آن رشته مطالعه کند. این اتفاق بزرگی است که دانش‌آموزان استان را با کمک معلمان خود با مفاخر ملی مرتبط با آن درس و رشته آشنا می‌کنیم. امیدواریم این طرح امسال به خوبی اجرا شود و سال بعد شاهد رشد آن باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: کتاب سال از بین کتاب‌هایی انتخاب می‌شود که در یک سال گذشته چاپ شده است. بیش از ۹۳۰ اثر به دبیرخانه رسیده بود که در مرحله اول داوری ۴۱۱ اثر و در مرحله بعدی به ۱۹۳ اثر رسید، در نهایت در مرحله پایانی ۸ عنوان کتاب به عنوان کتاب برتر سال انتخاب خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->