سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن
سرخط خبرها

خودروهای خارجی در بازار تهران ۶ برابر از قطر گران‌تر است + جدول

  • کد خبر: ۱۹۶۵۰۱
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
خودروهای خارجی در بازار تهران ۶ برابر از قطر گران‌تر است + جدول
مقایسه قیمت خودروهای خارجی در ایران و قطر نشان می دهد که قیمت برخی خودروهای خارجی در تهران ۶ برابر گران تر از قطر است.

به گزارش شهرآرانیوز آزادسازی واردات خودرو که به صورت قطره‌چکانی درحال انجام است، منجر به کاهش قیمت چشم‌گیرخودرو‌های وارداتی شد. اما آیا چنین افت قیمت‌هایی در مقایسه با کشور‌های همسایه مانند قطر، کافی است؟

ممنوعیت واردات خودرو‌های روز خارجی از سال ۱۳۹۷، قیمت این محصولات را تا حد بسیاری بالا برد. چرا که تعداد خودرو‌های خارجی در داخل کشور محدود بود، اما تقاضا برای آن‌ها همچنان وجود داشت.

حال که واردات خودرو به صورت بسیار محدود و قطره‌چکانی در حال انجام است، خودرو‌های وارداتی نیز در حال افت قیمت هستند؛ اما آیا افت قیمت‌ها در حدی بود که اختلاف نرخ فروش خودرو‌های خارجی را در ایران و کشور‌های عربی پایین بیاورد؟

کشور قطر در سال‌های اخیر به دلیل انباشت سرمایه بالا و جمعیت پایین، همواره یکی از پرتقاضاترین کشور‌های حوزه خلیج فارس جهت واردات خودرو‌های لوکس و نیمه‌لوکس بوده است. این امر باعث اختلاف کم قیمت خودرو نسبت به بازار جهانی در قطر می‌شود.

لازم به ذکر است که خودرو‌های مقایسه شده در ایران و قطر از آگهی‌های موجود در وب‌سایت‌های خرید و فروش اینترنتی هر دو کشور برداشته شده و نرخ روز ریال قطر به ریال ایران محسوب شده است.‌

می‌توان مشاهده کرد که قیمت خودرو‌ها در تهران، غالباً بیش از ۶ برابر نمونه مشابه آن‌ها در قطر بوده، اما در برخی موارد، این اختلاف قیمتی بسیار پایین است.

برای مثال هیوندای سانتافه ۲۰۲۰ که حدود ۶ برابر اختلاف قیمتی دارد به دلیل ممنوعیت واردات پس از سال ۱۳۹۷، به صورت محدود در داخل کشور وجود دارد و همین عامل، قیمت چنین خودرویی که نسبتاً اقتصادی و ارزان به شمار می‌رود را بسیار بالا می‌برد.

اغلب خودرو‌ها چنین شرایطی را دارند، اما چری اومودا ۵ که با نام فونیکس Fx در داخل کشور شناخته می‌شود، این‌گونه نیست. نسخه ۱.۵ لیتری فونیکس Fx در قطر به قیمت حدودی یک میلیارد و ۲۵۶ میلیون تومان فروخته می‌شود؛ اما نسخه مونتاژی با پیشرانه ۱.۶ لیتری همین خودرو در بازار ایران حدود یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

همچنین خودروی تویوتا کرولا که اخیراً به صورت محدود توسط معین خودرو وارد کشور شده است، نرخ غیرقطعی یک میلیارد و ۷۳۲ میلیون تومان برای آن اعلام شده که با احتساب مالیات و سود شرکت و... احتمالاً با قیمت حدودی دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. نمونه مشابه این خودرو در قطر در محدوده یک میلیارد تومان قابل خریداری است.

با توجه به این مقایسه قیمتی، اغلب محصولات در بازار ایران حدود دو الی ۱۰ برابر بالاتر از بازار قطر به فروش می‌رسند. عمده‌ترین دلایل این اختلاف قیمتی عجیب و غریب، محدودیت واردات خودرو به داخل کشور است؛ اما مالیات‌های سنگین و عجیب و غریب دولت برای واردات خودرو نیز در این امر، بی‌تأثیر نبوده و امید است با آزادسازی گسترده واردات از یک‌سو و کاهش تعرفه‌های گمرکی از سوی دیگر، افت قیمت بیشتری در خودرو‌های روز جهانی صورت بگیرد.

خودروهای خارجی در تهران ۶ برابر از قطر گران‌تر است + جدول

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->