در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ طرح تدریس زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس به کجا رسید؟ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است
سرخط خبرها

دستگیری اعضای شبکه کلاهبرداری‌های موریانه‌ای در مشهد + عکس

  • کد خبر: ۱۹۷۱۴۶
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲
دستگیری اعضای شبکه کلاهبرداری‌های موریانه‌ای در مشهد + عکس
عاملان اصلی شبکه کلاهبرداری با دسته چک کارتن خواب‌ها در زندان شناسایی شدند و جزییاتی از اعمال مجرمانه آن‌ها فاش شد.

به گزارش شهرآرانیوز، پرونده «هجوم موریانه‌های کلاهبردار به پیکر تجارت کشور» از اواخر تابستان گذشته هنگامی در مشهد لو رفت که کلاهبرداری با دسته چک‌های معتادان کارتن خواب و افراد بی‌نام و نشان روند صعودی به خود گرفت و از مرز نگرانی گذشت. در همین حال با شکایت برخی از تاجران و بازرگانان مشهدی که طعمه شبکه کلاهبرداری موریانه‌ای شده بودند، کنکاش‌های اطلاعاتی با دستورات ویژه قضایی در کلانتری قاسم آباد آغاز شد. بررسی‌های مقدماتی درباره چک‌های برگشتی نشان داد که اعضای یک شبکه کلاهبرداری مانند موریانه به جان تجارت کشور افتاده‌اند و با همکاری شگرد‌های خاص ابتدا برای معتادان کارتن خواب «جواز کسب» می‌گیرند و سپس برای آن‌ها در بانک‌ها به عنوان بازرگان و تاجر حساب بانکی باز می‌کنند و دسته چک می‌گیرند چراکه ریشه صادرکنندگان چک در نهایت به معتادان متجاهر یا افراد بی‌نام و نشان می‌رسید که هیچ اثری از آن‌ها نبود!

دستگیری اعضای شبکه کلاهبرداری‌های موریانه‌ای در مشهد + عکس

با توجه به اهمیت و حساسیت «کلاهبرداری‌های موریانه‌ای» و با تاکید خاص سرهنگ احمد نگهبان (فرمانده انتظامی مشهد) گروهی از افسران دایره قضایی کلانتری قاسم آباد ماموریت یافتند تا به ریشه یابی این شبکه تبهکار بپردازند و عاملان اصلی این کلاهبرداری‌ها را تحویل قانون بدهند؛ بنابراین طولی نکشید که عوامل انتظامی با کسب مجوز‌های قضایی و راهنمایی‌های قاضی راضیه امینی (دادیار ارجاع ناحیه ۶ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد) دامنه تحقیقات خود را با اظهارات مبل فروشی گسترش دادند که در دام اعضای این شبکه افتاده بود. سرانجام بررسی‌های نامحسوس به فردی به نام «رسول» رسید که با اغفال کارتن خواب‌ها، مدارک شناسایی آنان را به سرکرده شبکه تحویل می‌داد. با دستگیری این متهم در بزرگراه فجر مشهد مشخص شد که سردسته این شبکه فردی به نام «امید» است که تلاش‌ها برای دستگیری وی بی‌نتیجه ماند، اما در ردیابی‌های اطلاعاتی نیرو‌های انتظامی که با نظارت سرهنگ احمد زمانی (رئیس کلانتری قاسم آباد) ادامه یافت یکی از افرادی که چک‌های زیادی به نام وی صادر شده بود، شناسایی و در بولوار رسالت مشهد دستگیر شد.

این مرد معتاد در بازجویی‌ها فردی به نام «احسان» را به پلیس لو داد که مدعی بود با خودروی سمند به سراغ معتادان متجاهر و کارتن خواب می‌رود و برای آن‌ها جوازکسب و دسته چک می‌گیرد و سپس مبلغ ناچیزی به آنان می‌پردازد.

در ادامه کنکاش‌های اطلاعاتی سرنخ‌هایی از یکی دیگر از سرکردگان شبکه «موریانه» به دست آمد که مشخص شد سیم کارت، دسته چک و جواز کسب به نام افراد بی‌نام و نشان دریافت می‌کند به طوری که کلاهبرداری‌های این شبکه از ده‌ها میلیارد تومان عبور کرده و آن‌ها فقط با یک دسته چک ۶۲ میلیارد تومان از کسبه، مغازه داران و تاجران کلاهبرداری کرده اند.

به همین دلیل تحقیقات پلیس با انتشار خبر هجوم شبکه «موریانه‌های کلاهبردار» به پیکر تجارت در رسانه‌ها، برای شناسایی و دستگیری سرکردگان این شبکه کلاهبرداری ادامه یافت تا این که سرنخ‌هایی به دست آمد که نشان می‌داد هر ۳ سرکرده تحت تعقیب هنگام عزیمت به تهران و به اتهام دیگری دستگیر و روانه زندان مرکزی مشهد شده‌اند. بنابر این با دستور قاضی امینی سرکردگان شبکه «موریانه‌ها» از زندان به مقر انتظامی انتقال یافتند و به کلاهبرداری‌های موریانه‌ای، اعتراف کردند. «احسان» یکی از متهمان اصلی پرونده درباره شگرد کلاهبرداری‌ها به افسران دایره قضایی گفت:ما با افراد نیازمند و معتاد صحبت می‌کردیم و پس از آن که برایشان از بانک‌ها دسته چک می‌گرفتیم هر برگ چک را با مبالغ مورد نیاز می‌فروختیم! بعد هم در قبال این چک‌ها به افراد پول می‌دادیم! و ۵۰۰ هزار تومان هم برای رفت و آمد و خورد و خوراک طعمه‌های خودمان می‌پرداختیم.

وی در پاسخ به این سوال که چک‌های بی‌محل را به چه کسانی می‌فروختید؟ گفت: به هرکسی که با ما تماس می‌گرفت و چک لازم داشت! البته دسته چک‌ها را به صورت شبکه‌ای از افراد دریافت می‌کردیم، یعنی هر کس که دسته چکی را به نام او گرفتیم فرد دیگری را به ما معرفی می‌کرد و این گونه «شبکه کلاهبرداری» شکل گرفت، ولی شگرد کار ما این بود که ابتدا برای طعمه‌ها جواز کسب به نام آن‌ها می‌گرفتیم و بعد در بانک با همان جواز، دسته چک تجاری دریافت می‌کردیم که من تاکنون ۴۵۰ برگ از چک‌های مذکور را در بازار خرج کرده‌ام.

یک مقام انتظامی از شهروندان خواست چنان چه با صادرکنندگان چک‌های بی‌نام و نشان یا کارتن خواب‌ها مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند برای پیگیری موضوع به کلانتری قاسم آباد مشهد مراجعه کنند.

منبع: خراسان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->