قتل یک مادر توسط پسرش به خاطر اختلافات مالی فاجعه قیمت‌های دارو؛ بیشتر مشتریان داروخانه‌ها از تهیه نسخه‌های گران درمانی خودداری می‌کنند آیا کرونا بیماری «ام اس» را تشدید می‌کند؟ کودکانی با قلب‌های سالم، با رژیم غذایی مناسب آیا کاهش وزن از طریق «هیپنوتیزم» ممکن است؟ خواص شگفت انگیز میوه «بِه» را بشناسید آموزش پیشگیری از سرطان به دانش‌آموزان مدارس کدام مناطق مشهد فردا (یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری است؟ سقط جنین قتل است و در فرهنگ ایرانی جایی ندارد نجات جان نوزاد رها شده در خیابان توسط پلیس شهریار + فیلم دستگیری برگزیده «سینماحقیقت» توسط رژیم صهیونیستی خشونت‌های خانگی؛ بیشترین علت تماس با اورژانس اجتماعی افشای راز قتل خواهر توسط ۲ برادر پس از ۳۶ سال تولید کرم‌ رفع آثار سوختگی توسط پژوهشگران مشهدی برای نخستین‌بار در کشور تصادف در محور نیشابور- کاشمر سه کشته برجای گذاشت (۶ بهمن ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: افزایش بی‌رویه ظرفیت‌ها یکی از چالش‌های آموزش پزشکی است سلاح ضد سرطان چیست؟ چگونه از آسیب‌های ناشی از فشار دیجیتالی چشم جلوگیری کنیم؟ واژگونی پژو پارس در بزرگراه شهید شوشتری مشهد، یک کشته و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۶ بهمن ۱۴۰۳) دستگیری متهم با ۲۸ فقره سرقت در بولوار توس مشهد (۶ بهمن ۱۴۰۳) رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: پیشگیری، یک اصل مشترک در حوزه تأمین امنیت و اجرای عدالت است کاشت و لاک ناخن مصنوعی، یکی از دلایل مهم عفونت قارچ ناخن است افزایش تعداد دانشجویان مسموم در خوابگاه دانشگاه پیشوا به ۸۰ نفر تولید زباله بیمارستانی در کشور ۲۷ درصد بیشتر از استاندارد جهانی است وجود ۵۰ هزار تخت بیمارستانی فرسوده در کشور | زنگ خطر برای نظام سلامت ثبت‌نام آزمون ارشد گروه علوم پزشکی از امروز آغاز می‌شود (۶ بهمن ۱۴۰۳) ضرورت ایجاد فضای امن برای استفاده از هوش مصنوعی در مدارس
سرخط خبرها

معاون وزیر بهداشت: مشهد بزرگ‌ترین تولیدکننده شیرخشک در کشور است

  • کد خبر: ۱۹۷۸۴۷
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۵
معاون وزیر بهداشت: مشهد بزرگ‌ترین تولیدکننده شیرخشک در کشور است
معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننندگان شیرخشک کشور در مشهد فعال است و با همکاری این شرکت تولیدکننده کمبود‌های این حوزه جبران شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدحیدر محمدی در حاشیه برگزاری اجلاس شورای کلان منطقه ۹ کشور که امروز، ۱۱آذر ماه در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به زائرپذیربودن شهر مشهد، در حوزه دارو نگاه ویژه‌ای به مشهد داریم و با تدابیر صورت گرفته متناسب با نیاز زائران و مجاوران امام رضا(ع) سهمیه فعلی را اصلاح می‌کنیم و برای برنامه هفتم توسعه نگاهی ویژه در حوزه غذاودارو داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در مجموع ۳۰ روز آبان ماه، ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار عدد قوطی شیرخشک معمولی (رگولار) در کشور توزیع شد که عددی بی‌سابقه است، تصریح کرد: این در حالی است که سال گذشته که وضعیت عادی بود، ماهانه بین ۵ میلیون تا ۵ میلیون و۵۰۰ هزار عدد قوطی توزیع شده است. به این ترتیب، این افزایش توزیع نشان از افزایش سرعت تأمین و توزیع دارد و حاکی از آن است که کمبود شیرخشک رو به پایان است و بازار به سمت اشباع پیش می‌رود.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: کشور در شرایط جنگ اقتصادی بوده و متناسب با آن تدابیر لازم در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت اندیشیده شده است، حوزه سلامت وابسته به نرخ ارز بوده و یکی از مواردی که رابطه تنگاتنگ با مسائل ارزی دارد بحث تأمین دارو، تجهیزات پزشکی، اقلام دارویی و شیرخشک بوده است.

وی با ذکر این نکته که ما امنیتمان مرهون خون‌های پاک شهدای عزیز است و تلاشمان این بوده که به‌خوبی ادامه دهنده راهشان باشیم، تأکید کرد: باید اشاره کنیم که در سخت‌ترین شرایط تحریمی عملکرد بسیارخوبی با مدیریت جهادی مدیران ولایی و انقلابی داریم و تحت هیچ شرایطی اجازه ندادیم که کشور در حوزه غذا ودارو با وجود این شرایط بسیارسخت دچار مشکل شود.

 محمدی افزود: ما برای تأمین دارو، اقلام دارویی و شیرخشک از ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی استفاده می‌کنیم و با وجود آنکه در بودجه سالیانه اتباع و زائران و گردشگران غیرایرانی دیده نشده، اما ما در برنامه‌ریزیمان این گروه‌ها را هم دیده‌ایم؛ البته مشکلاتی هم با ارزهای غیررسمی ۵۰ هزار تومانی و بیشتر داریم، اما تلاشمان این بوده که با همکاری بانک مرکزی خریدهایمان بر مبنای ۳ ارز رسمی باشد.

رئیس سازمان غذا ودارو افزود: خوشبختانه در آبان ماه وضعیت خوبی در بحث تأمین شیرخشک داشتیم و امیدواریم که این وضعیت مطلوب و حتی بهتر از آن را در آذر ماه هم ببینیم.

وی تصریح کرد: در حوزه دارو به ثبات نسبی رسیدیم و در زمینه اقلام و مواد آرایشی و بهداشتی هم مشکلی نداریم و ما در تمامی بخش‌های مرتبط با حوزه‌ غذا ودارو نظارت جدی داریم.

محمدی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما مطالبات بیمه‌ها بوده که در پرداختی‌ها به شرکت‌های خصوصی هم مشکل ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: از بیمه‌ها می‌خواهیم که عملکرد بهتری در بحث پرداخت به شرکت‌ها، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها داشته باشند.

وی اضافه کرد: همچنین سازمان برنامه و بودجه قول پرداخت ۱۲۰۰ میلیارد تومان را به وزارتخانه و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تابعه در بحث دارو داده است، موضوعی که طبق دستور معاون اول رئیس جمهور بوده و امیدواریم که این پرداختی در اسرع وقت و بدون تأخیر انجام شود؛ همچنین خواستار اختصاص تسهیلات و اعتبارات موردنیاز از سوی بانک‌های عامل هستیم تا در حوزه ارزی به‌ مشکل نخوریم.

منابع ۲۰ میلیون دلاری به تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور از محل بانک جهانی تخصیص می‌یابد

همچنین فرشته میرزازاده، سرپرست معاونت توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی سازمان غذاودارو هم در این اجلاس، گفت: معاونت توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی سازمان غذاودارو پشتیبان و حامی کلیه دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها از جمله قطب ۹ و شهر مشهد بوده و تمامی قطب‌ها، دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها را هم از لحاظ مالی و هم در حوزه نیروی انسانی مورد پشتیبانی قرار می‌دهد.

وی افزود: برای آزمایشگاه‌ها، انبارها و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی مورد نیاز براساس نیازهای دانشگاه‌ها حمایت لازم را داریم و طبق اعتبارات پیش بینی شده منابع ۲۰ میلیون دلاری از محل بانک جهانی تخصیص می‌یابد که بخشی از آن به قطب ۹ و دانشگاه علوم پزشکی مشهد که سالانه میزبان میلیون‌ها زائر ایرانی و غیرایرانی بوده اختصاص می‌یابد.

سرپرست معاونت توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی سازمان غذاودارو با اشاره به اینکه بابت فعالیت‌های حوزه بازرسی، نظارت بر موضوعات دارو، مواد آرایشی و بهداشتی و شیرخشک اعتبار ویژه نظارتی پیش بینی شده است، بیان کرد: این اعتبار در تمامی حوزه‌ها به‌خصوص در بحث تولید شیرخشک که در خراسان رضوی و مشهد که یکی از تولیدکنندگان برتر کشور بوده خواهیم داشت.

میرزازاده تأکید کرد: همچنین نظارت ویژه‌ای بابت اینکه شیرخشک تولیدی به دست مصرف کننده حقیقی برسد داریم و طبق قانون با کسانی که هرنوع تخلف و سوءاستفاده‌ای در این حوزه داشته باشند به‌طور قاطع برخورد خواهد شد و به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد که امنیت غذایی شیرخوارانمان به خطر بیفتد.

خواستار تخصیص دارو و شیرخشک متناسب با جمعیت زائران و مجاوران شهر امام هشتم(ع) هستیم

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس شورای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور گفت: ما برای اینکه بتوانیم در حوزه غذاودارو به‌خوبی پاسخگو باشیم خواستار تخصیص دارو و شیرخشک متناسب با جمعیت زائران و مجاوران شهر امام هشتم(ع) هستیم.

 محمود شبستری با بیان اینکه علاوه بر جمعیت ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار مشهدی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار اتباع در مشهد، سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر به این شهر وارد می‌شوند، اظهار کرد: دریافت‌کنندگان خدمات حوزه سلامت در مشهد صرفاً مشهدی‌ها و خراسانی‌ها نیستند و ما به تمامی اتباع و زائران ایرانی و غیرایرانی هم خدمات‌رسانی می‌کنیم.

رئیس شورای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور با ذکر این نکته که ما هنوز در فصل پائیز هستیم و فصل زمستان و روزهای سرد سال را در پیش داریم، تأکید کرد: در این ایام بیماری‌های ویروسی بیشتر می‌شود و به همان نسبت نیاز به داروهای مرتبط با این حوزه هم افزایش می‌یابد و از مسئولان سازمان غذاودارو می‌خواهیم که نگاهی ویژه به مشهد در بحث توزیع و تخصیص دارو و شیرخشک داشته باشند.

همواره در تلاش هستیم تا نیازهای زائران و مجاوران امام رضا(ع) در حوزه غذاودارو را به‌خوبی تأمین نماییم

در  این اجلاس علی روحبخش، سرپرست معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: جمعیت تحت پوشش منطقه ۹، ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار هستند که ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از آنها در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

وی تأکید کرد: مشهد سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر دارد که اوج آن در ایام نوروز و دهه پایانی ماه صفر است. تلاشمان این بوده که نیازهای زائران و مجاوران امام رضا(ع) در حوزه غذاودارو را به‌خوبی تأمین نماییم.

سرپرست معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دانشکده داروسازی مشهد جزو برترین دانشکده‌های کشور در این حوزه بوده، دانشکده‌ای که بیشترین نخبه یک درصدی شرق کشور را دارد، تصریح کرد: همچنین باید به شرکت‌های برتر فعال در حوزه‌های سرم‌، دارو و شیرخشک اشاره کنیم و نمونه بارز آن تولید انواع شیرخشک‌ها، سرم‌ها و داروها از جمله داروی فاکتور ۸ بوده است.

روحبخش با بیان اینکه بیشترین میزان خدمات دارویی در خراسان بزرگ در مشهد ارائه می‌شود، خاطرنشان کرد: حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴۹ بیمارستان، ۷۷۰۲ تخت بیمارستانی، ۹۴۰ داروخانه خصوصی، ۶۱ داروخانه دولتی، ۶۵۰ مرکز درمان سوء مصرف مواد، ۱۳۵۹ کارخانه مواد غذایی و آشامیدنی، ۱۱۱۳ کارخانه آرایشی و بهداشتی، ۶۳ کارخانه تجهیزات پزشکی و ۱۲ کارخانه فرآورده طبیعی، مکمل و شیرخشک، ۱۶۷ پست مصوب و ۱۴۳ شاغل در حوزه غذاودارو دارد.

وی اضافه کرد: ۴۶۱ هزار و ۱۷۸ کد ملی ثبت شده در حوزه خدمات دارویی ارائه شده در داروخانه‌ها مربوط به افراد غیربومی بوده که ۳۷.۶۹ درصد مجموع دریافت‌کنندگان این خدمات را شامل می‌شود، عددی که با جمعیت اتباع و زائران غیرایرانی بیشتر هم هست.

سرپرست معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجربیات موفق زیادی در حوزه غذاودارو داشته که از جمله آن می‌توان به طراحی داشبورد مصرف منطقی ملزومات پزشکی، طراحی و اجرای داروی تک قلمی، ساماندهی عرضه داروهای پیوندی، ساماندهی و تأمین داروی پروپوفول مصرفی در مراکز آندوسکوپی و کولونوسکوپی، تدوین و اجرای شیوه‌نامه توزیع و عرضه داروی متیل فنیدیت در داروخانه‌های منتخب، توزیع داروهای سهمیه‌ای غیرخاص به ۶ گروه از داروخانه‌های مشهد، تدوین و اجرای برنامه ارزیابی مبتنی بر عملکرد مدیریت‌ها و تهیه و بهره‌برداری سامانه مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی (FMS) اشاره کرد.

منبع: وب‌دا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->