آزمون شخصیت‌شناسی و روانی به فرایند دریافت گواهینامه اضافه شود بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پیامد‌های یک بیماری همه گیر

  • کد خبر: ۱۹۷۹۴
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۸
پیامد‌های یک بیماری همه گیر
حمید مسعودی پژوهشگر اجتماعی جهاد دانشگاهی
گردشگری به تعامل و ارتباط بین افراد، گروه‌ها و کشور‌ها وابستگی بالایی دارد. هر آنچه این تعامل را خدشه دار کند، گردشگری را دچار مشکل کرده است. بیماری ویروسی اخیر که از راه تنفسی منتقل می‌شود در همین روز‌های اول توانسته است مشکلات بسیاری را در صنعت گردشگری رقم بزند. اگرچه سازمان جهانی گردشگری کاهش سه، چهار درصدی گردشگری در سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کرده است، ولی شواهد نشان می‌دهد که میزان کاهش به مراتب بیشتر است از آنجا که الگوریتم شیوع ویروس جدید به مراتب پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر از موارد قبل است، انتظار می‌رود پیامد‌های بیشتری را برای صنعت گردشگری داشته باشد. این صنعت در روز‌ها و ماه‌های پیش‌رو شرایط دشواری را خواهد داشت.

اولویتی به اسم گردشگری
در کشور ما اسفند و فروردین یکی از بازه‌های فعالیت چشمگیر صنعت گردشگری است و انطباق شیوع این ویروس باعث می‌شود خسارت‌ها به مراتب چندبرابر شود. در نگاهی دیگر، گردشگری نیاز اساسی مردم نیست و زمانی که صحبت از مرگ و زندگی باشد، اولویت چندم را به خود اختصاص می‌دهد. بحران‌هایی همچون بیماری‌های همه گیر، به مراتب بیشتر باعث می‌شوند که گردشگران از سفر‌های خود انصراف بدهند. با انصراف آن‌ها خدمات گردشگری شروع به خسارت دهی می‌کنند. همچنین کشور‌های میزبان گردشگری نیز حفظ جان شهروندانشان را به رونق گردشگری اولویت می‌دهند و برخلاف آگاهی از خسران اقتصادی، در راستای کاهش انتقال بیماری ها، از ورود گردشگر جلوگیری می‌کنند. بیماری‌های همه گیر در نگاهی دیگر گردهمایی ها، جلسات و بازدید‌ها را که رکن اصلی تور‌های گردشگری است، تحت الشعاع قرار می‌دهند. با این اتفاق بسته‌های اقتصادی گردشگری حذف شده و شبکه‌ای از نهاد‌های خدماتی گردشگری دچار خسارت می‌شوند. وابستگی خدمات گردشگری به هم و اغلب فعالیت نسیه‌ای در بازار آن، باعث می‌شود که زنجیره‌ای از خدمات درگیر این مسئله شده و فضای بهت، ابهام و سردرگمی فراهم شود. در این فضا ناامیدی حاکم می‌شود و پیامد‌های مدیریتی، اجتماعی و روانی دیگری را نیز برای فعالان صنعت گردشگری رقم می‌زند.

گردشگری را به حال خود رها نکنیم
تا زمانی که شرایط عادی نشود و هشدار‌های سازمان‌های بهداشتی و پزشکی کاهش نیابد، نمی‌توان امیدی به رونق گردشگری داشت. صنعت گردشگری، صنعتی است که نیازمند امنیت و آرامش مخاطبان خود است و هر چیزی که امنیت و آرامش گردشگران را به هم بزند، پایداری آن را به هم زده و بازگشت به شرایط عادی را دشوار می‌سازد. بسیاری از نهاد‌های اقتصادی خردمقیاس و بخش اعظمی از نهاد‌های خصوصی، در بازه‌ای کوتاه،  خسارت‌هایی بلندمدت خواهند خورد. زمانی که گردشگر توان و امکان حمایت از صنعت گردشگری را نداشته باشد، لازم است دولت و نهاد‌های مالیاتی، این شرایط را درک کنند و همراه آن‌ها باشند. شرکت‌های بیمه‌ای و حقوقی شیوه‌هایی را برای حمایت از این نهاد‌ها بیابند و صنعت گردشگری را به حال خود رها نکنند. باید باور کنیم که در صورت لطمه به این صنعت در کشور به‌ویژه شهر‌های گردشگرپذیر، بسیاری از مشاغل و فعالیت‌های دیگر نیز دچار خسارت خواهند شد. همچنین باید این امکان در بازار فراهم شود که محصولات و خدمات این نهاد‌ها به اقلام مورد نیاز دیگر تبدیل شود و مورد استفاده قرار گیرد. مدیریت بحران در حوزه بهداشت به درستی فعال شده، ولی لازم است فعالان گردشگری نیز چنین فعالیت‌هایی را در حوزه تخصصی خود انجام دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->