گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) «علی طیب‌نیا» وزارت اقتصاد را نپذیرفت غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد
سرخط خبرها

راکت حماس به پایگاه هسته‌ای اسرائیل برخورد کرده است

  • کد خبر: ۱۹۸۳۸۷
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
راکت حماس به پایگاه هسته‌ای اسرائیل برخورد کرده است
روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شده راکتی که احتمالاً توسط گروه حماس شلیک شده به یکی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل برخورد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک روزنامه آمریکایی مدعی شده راکتی که احتمالاً توسط گروه حماس در جریان حمله ۷ اکتبر شلیک شده به یکی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل که موشک‌های هسته‌ای این رژیم در آن نگهداری می‌شود برخورد کرده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز این ادعا را بر اساس «تحلیل‌های بصری» انجام شده از اتفاقات بعد از حمله حماس به اسرائیل در روز ۷ اکتبر مطرح کرده است.  

این روزنامه نوشته با آنکه راکت‌ها به موشک‌ها اصابت نکرده، اما محل اصابت آن‌ها در پایگاه «سدوت میشا»، واقع در مرکز فلسطین اشغالی باعث ایجاد یک آتش‌سوزی شده که به سمت تأسیسات انبار موشک و سایر تسلیحات حساس حرکت کرده است.  

رژیم صهیونیستی هرگز به داشتن زرادخانه هسته‌ای اعتراف نکرده و درباره سلاح‌های هسته‌ای خود سیاست ابهام را در پیش گرفته است. با وجود این، رسانه‌ها، مقام‌های آمریکایی و تصاویر ماهواره‌ای همگی نشان می‌دهند که این رژیم چندین سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.  

هانس کریستینسن، مدیر «پروژه اطلاع‌رسانی هسته‌ای فدراسیون دانشمندان آمریکایی» به روزنامه نیویورک‌تایمز گفت که برآورد‌ها حاکی از آن است که اسرائیل احتمالاً بین ۲۵ تا ۵۰ لانچر برای موشک‌های قادر به حمل کلاهک هسته‌ای دارد.

کریستینسن که بررسی‌هایی را بر روی این پایگاه انجام داده می‌گوید این کلاهک‌ها احتمالاً در یک مکان جداگانه دور از این پایگاه نگاه داشته می‌شوند و در جریان حمله حماس تحت تهدید قرار نداشته‌اند.  

نیویورک‌تایمز نوشته این نخستین بار است که حمله به سایت سیدوت میشا گزارش می‌شود. این روزنامه نوشته هنوز مشخص نیست که آیا اعضای حماس می‌دانسته‌اند در حال هدف قرار دادن یک سایت هسته‌ای اسرائیل هستند یا خیر.  

با وجود این، به نوشته نیویورک‌تایمز، هدف قرار دادن یکی از حساس‌ترین مراکز نظامی در اسرائیل نشان می‌دهد که وسعت حملات ۷ اکتبر احتمالاً بیشتر از آن چیزی است که پیش از این تصور می‌شد و اینکه آن راکت‌ها می‌توانند به حریم هوایی پیرامون تسلیحات راهبردی اسرائیل نفوذ کنند.  

داده‌های سیستم هشداردهی اسرائیل نشان می‌دهند که حمله به اطراف سایت سیدوت میشا شلیک چندین راکت در چند ساعت را شامل می‌شد. هنوز مشخص نیست که سامانه گنبد آهنین چه تعداد از این راکت‌ها را رهگیری کرده است.  

نیویورک‌تایمز نوشته در پاره‌ای از موارد در روز ۷ اکتبر، سامانه گنبدآهنین به دلیل حجم آتش یا اتمام موشک‌های رهگیر قادر به رهگیری همه راکت‌ها نبود.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل از اظهارنظر درباره یافته‌های نیویورک‌تایمز خودداری کرد. از روز ۷ اکتبر به بعد نظامیان اسرائیلی تهدید حملات راکتی را به رسمیت شناخته و به آن پاسخ داده‌اند.  

تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهد که اسرائیل حول موضع‌های نظامی نزدیک محل اصابت راکت را حصار کشیده است که علت آن جلوگیری از اصابت ترکش یا راکت به این سایت بوده است.  

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصار‌های مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستا‌ها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد.

نیویورک‌تایمز نوشته این روزنامه اولیه بار هنگام تحلیل تصاویر ماهواره‌ای ناسا متوجه آتش‌سوزی در اطراف سایت سدوت میشا شده است. طبق این گزارش، در این سایت از سال ۲۰۰۴ به این سو آتش‌سوزی‌ای با این حجم به هیچ دلیلی ایجاد نشده است.  

شواهد بیشتر از این حمله در تصاویر ماهواره‌ای که در دسترس عموم هستند، سوابق سامانه‌های هشدار راکتی و مطالب منتشرشده در فضای مجازی یافت می‌شود. نیویورک‌تایمز نوشته کاربران فضای مجازی هم در آن روز به تلاش‌ها برای مهار آن آتش اشاره کرده بودند.  

این راکت حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی به داخل این پایگاه اصابت کرد. این پایگاه در فاصله ۲۵ مایلی از شمال شرق غزه و در فاصله ۱۵ مایلی از غرب بیت‌المقدس قرار دارد. راکت حماس در محوطه‌ای مجاوز تأسیسات موشکی اسرائیل فرود آمد و به سرعت باعث ایجاد آتش در پوشش گیاهی خشک آنجا شد.  

با آنکه نیویورک‌تایمز نتوانسته اصابت راکت‌ها به خود این پایگاه را مورد تأیید قرار دهند، اما تصاویر ماهواره‌ای مربوط به ساعت ۱۰:۳۰ صبح نشان می‌دهد که آتش‌سوزی در مجاورت انبار موشک‌ها تنها آتش‌سوزی ایجادشده بوده است.  

تصاویر ماهواره‌ای بیشتر در ساعات بعد از حمله گسترش سریع آتش و تلاش‌های آتش‌نشان‌ها برای جلوگیری از پیشروی آن را نشان می‌دهد. دست‌کم دو هواپیمای آتش‌نشان در نزدیکی آتش حاضر بودند. تصاویر ماهواره‌ای روز بعد نشان می‌دهد که برای مهار شعله‌های آتش مسیر‌های جدیدی ایجاد شده و آتش مهار شده بود.  

«درک الوث»، محقق موسسه مطالعات بین‌المللی در میدل‌بری که به تحلیل این تصاویر پرداخته گفته که به نظر می‌رسید که این مسیر‌ها به وسیله خودرو‌های آتش‌نشان ایجاد شده بودند تا اطمینان حاصل شود که شعله‌های آتش به سکو‌های پرتاب موشک نمی‌رسد.  

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->