رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

راکت حماس به پایگاه هسته‌ای اسرائیل برخورد کرده است

  • کد خبر: ۱۹۸۳۸۷
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
راکت حماس به پایگاه هسته‌ای اسرائیل برخورد کرده است
روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شده راکتی که احتمالاً توسط گروه حماس شلیک شده به یکی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل برخورد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک روزنامه آمریکایی مدعی شده راکتی که احتمالاً توسط گروه حماس در جریان حمله ۷ اکتبر شلیک شده به یکی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل که موشک‌های هسته‌ای این رژیم در آن نگهداری می‌شود برخورد کرده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز این ادعا را بر اساس «تحلیل‌های بصری» انجام شده از اتفاقات بعد از حمله حماس به اسرائیل در روز ۷ اکتبر مطرح کرده است.  

این روزنامه نوشته با آنکه راکت‌ها به موشک‌ها اصابت نکرده، اما محل اصابت آن‌ها در پایگاه «سدوت میشا»، واقع در مرکز فلسطین اشغالی باعث ایجاد یک آتش‌سوزی شده که به سمت تأسیسات انبار موشک و سایر تسلیحات حساس حرکت کرده است.  

رژیم صهیونیستی هرگز به داشتن زرادخانه هسته‌ای اعتراف نکرده و درباره سلاح‌های هسته‌ای خود سیاست ابهام را در پیش گرفته است. با وجود این، رسانه‌ها، مقام‌های آمریکایی و تصاویر ماهواره‌ای همگی نشان می‌دهند که این رژیم چندین سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.  

هانس کریستینسن، مدیر «پروژه اطلاع‌رسانی هسته‌ای فدراسیون دانشمندان آمریکایی» به روزنامه نیویورک‌تایمز گفت که برآورد‌ها حاکی از آن است که اسرائیل احتمالاً بین ۲۵ تا ۵۰ لانچر برای موشک‌های قادر به حمل کلاهک هسته‌ای دارد.

کریستینسن که بررسی‌هایی را بر روی این پایگاه انجام داده می‌گوید این کلاهک‌ها احتمالاً در یک مکان جداگانه دور از این پایگاه نگاه داشته می‌شوند و در جریان حمله حماس تحت تهدید قرار نداشته‌اند.  

نیویورک‌تایمز نوشته این نخستین بار است که حمله به سایت سیدوت میشا گزارش می‌شود. این روزنامه نوشته هنوز مشخص نیست که آیا اعضای حماس می‌دانسته‌اند در حال هدف قرار دادن یک سایت هسته‌ای اسرائیل هستند یا خیر.  

با وجود این، به نوشته نیویورک‌تایمز، هدف قرار دادن یکی از حساس‌ترین مراکز نظامی در اسرائیل نشان می‌دهد که وسعت حملات ۷ اکتبر احتمالاً بیشتر از آن چیزی است که پیش از این تصور می‌شد و اینکه آن راکت‌ها می‌توانند به حریم هوایی پیرامون تسلیحات راهبردی اسرائیل نفوذ کنند.  

داده‌های سیستم هشداردهی اسرائیل نشان می‌دهند که حمله به اطراف سایت سیدوت میشا شلیک چندین راکت در چند ساعت را شامل می‌شد. هنوز مشخص نیست که سامانه گنبد آهنین چه تعداد از این راکت‌ها را رهگیری کرده است.  

نیویورک‌تایمز نوشته در پاره‌ای از موارد در روز ۷ اکتبر، سامانه گنبدآهنین به دلیل حجم آتش یا اتمام موشک‌های رهگیر قادر به رهگیری همه راکت‌ها نبود.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل از اظهارنظر درباره یافته‌های نیویورک‌تایمز خودداری کرد. از روز ۷ اکتبر به بعد نظامیان اسرائیلی تهدید حملات راکتی را به رسمیت شناخته و به آن پاسخ داده‌اند.  

تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهد که اسرائیل حول موضع‌های نظامی نزدیک محل اصابت راکت را حصار کشیده است که علت آن جلوگیری از اصابت ترکش یا راکت به این سایت بوده است.  

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصار‌های مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستا‌ها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد.

نیویورک‌تایمز نوشته این روزنامه اولیه بار هنگام تحلیل تصاویر ماهواره‌ای ناسا متوجه آتش‌سوزی در اطراف سایت سدوت میشا شده است. طبق این گزارش، در این سایت از سال ۲۰۰۴ به این سو آتش‌سوزی‌ای با این حجم به هیچ دلیلی ایجاد نشده است.  

شواهد بیشتر از این حمله در تصاویر ماهواره‌ای که در دسترس عموم هستند، سوابق سامانه‌های هشدار راکتی و مطالب منتشرشده در فضای مجازی یافت می‌شود. نیویورک‌تایمز نوشته کاربران فضای مجازی هم در آن روز به تلاش‌ها برای مهار آن آتش اشاره کرده بودند.  

این راکت حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی به داخل این پایگاه اصابت کرد. این پایگاه در فاصله ۲۵ مایلی از شمال شرق غزه و در فاصله ۱۵ مایلی از غرب بیت‌المقدس قرار دارد. راکت حماس در محوطه‌ای مجاوز تأسیسات موشکی اسرائیل فرود آمد و به سرعت باعث ایجاد آتش در پوشش گیاهی خشک آنجا شد.  

با آنکه نیویورک‌تایمز نتوانسته اصابت راکت‌ها به خود این پایگاه را مورد تأیید قرار دهند، اما تصاویر ماهواره‌ای مربوط به ساعت ۱۰:۳۰ صبح نشان می‌دهد که آتش‌سوزی در مجاورت انبار موشک‌ها تنها آتش‌سوزی ایجادشده بوده است.  

تصاویر ماهواره‌ای بیشتر در ساعات بعد از حمله گسترش سریع آتش و تلاش‌های آتش‌نشان‌ها برای جلوگیری از پیشروی آن را نشان می‌دهد. دست‌کم دو هواپیمای آتش‌نشان در نزدیکی آتش حاضر بودند. تصاویر ماهواره‌ای روز بعد نشان می‌دهد که برای مهار شعله‌های آتش مسیر‌های جدیدی ایجاد شده و آتش مهار شده بود.  

«درک الوث»، محقق موسسه مطالعات بین‌المللی در میدل‌بری که به تحلیل این تصاویر پرداخته گفته که به نظر می‌رسید که این مسیر‌ها به وسیله خودرو‌های آتش‌نشان ایجاد شده بودند تا اطمینان حاصل شود که شعله‌های آتش به سکو‌های پرتاب موشک نمی‌رسد.  

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->