اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

آیا دانشگاه پیام نور حذف خواهد شد؟

  • کد خبر: ۱۹۹۲۰۲
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۰
آیا دانشگاه پیام نور حذف خواهد شد؟
دانشگاه پیام نور در دولت های نهم و دهم چنان پر و بال گرفت تا با پذیرشی دو برابر ظرفیت مورد نیاز خود مصداق عینی کمیت گرایی بدون کیفیت باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشگاه پیام‌نور سامانه‌ای دانشگاهی در ایران و هفتمین دانشگاه پرجمعیت جهان است که در سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. شیوهٔ آموزشی این دانشگاه، ترکیبی حضوری و نیمه‌حضوری همچنین آموزش باز و از راه دور است.

این دانشگاه با شعار «آموزش برای همه، همه جا، همه وقت»، اکنون دارای یک سازمان مرکزی در تهران و ۳۱ دانشگاه استانی در سراسر ایران و بیش از ۲۰ شعبه در خارج از ایران است. 

محدودیت در ساختار دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور در دولت‌های نهم و دهم چنان پر و بال گرفت تا با پذیرشی دو برابر ظرفیت مورد نیاز خود مصداق عینی کمیت گرایی بدون کیفیت باشد. تا جایی که در دولت یازدهم اراده برمبنای محدود کردن این دانشگاه شکل بگیرد و به ارسال طرح تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور از طرف وزارت علوم به مجلس برسد.

دولت‌های نهم و دهم جمعیت دانشجویان پیام نور را تا حدی بالا بردند که دانشگاه‌های غیر انتفاعی را به مرز ورشکستگی کشاندند. دانشگاه پیام نور که تا پایان برنامه چهارم توسعه باید به ۴۵۰ هزارنفر می‌رسید، جمعیت یک‌میلیون و ۵۰ هزارنفری دانشجویان را به خود دیده بود. دانشجویان که به راحتی و بدون کنکور در دانشگاه‌های پیام نور پذیرفته می‌شدند عطای کنکور را به لقایش بخشیدند و بازار این دانشگاه را رونق دادند. اما چیزی نگذشت که مشخص شد رشد بی رویه این دانشگاه‌ها ضربه بزرگی به آموزش عالی زده و دانشگاه‌های غیر انتفاعی را به مرز ورشکستگی کشانده و آن‌ها را با ۷۰درصد صندلی خالی مواجه کرده است.

دانشگاه‌های شبه دولتی با در اختیار نداشتن فضا‌های آموزشی مناسب، نسبت بالای استاد به دانشجو و سهم اندک در تولید علم نتوانستند مکملی برای دانشگاه‌های با کیفیت باشند یا در جهت رشد آموزش عالی گامی بردارند. به همین دلیل وزارت علوم قصد دارد اساسنامه دانشگاه پیام نور را تغییر دهد. گویا این تصمیم منجر به محدود کردن دانشگاه پیام نور به آموزش مجازی و نیز حذف مقاطع تحصیلات تکمیلی و نهایتا تجمیع و ادغام این دانشگاه در دل دیگر دانشگاه‌ها می‌شود.

وزارت علوم که طرح تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور را به مجلس شورای اسلامی ارایه کرده بود حالا با مخالفت عده‌ای از نمایندگان روبه رو شده است که این مخالفت با ارسال نامه‌ای به وزیر علوم اعلام شده است.

عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در مورد مخالفت نمایندگان به خبرگزاری مهر گفت: برخی از نمایندگان که با تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور توسط وزارت علوم مخالف بودند؛ در نامه‌ای به وزیر علوم خواستار عدم اجرای این تغییر شدند.

پیش از این قاسم جعفری عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، به فعالیت برخی از اعضای شورای گسترش وزارت علوم برای حذف دانشگاه پیام نور اشاره کرده و گفته بود: ما خبر‌هایی داریم که برخی از اعضای شورای گسترش یک هژمونی تحت عنوان بازبینی اساسنامه پیام نور ایجاد کرده اند و در حال حذف این دانشگاه هستند. وزارت علوم طرح تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور را به مجلس شورای اسلامی ارایه کرده بود. برخی از نمایندگان که با تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور توسط وزارت علوم مخالف بودند؛ در نامه‌ای به وزیر علوم خواستار عدم اجرای این تغییر شدند.

شایعه ای که فعلا تکذیب شد

مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم طی گفتگویی به خبرگزاری مهر گفته بود: من صریحا اعلام می‌کنم که حذف دانشگاه پیام نور و محدود کردن دانشجویان پیام نور، مطلقا تکذیب می‌شود و هر کسی این مطلب را اعلام کرده از روی عدم اطلاع و آگاهی از سیاست‌های آموزش عالی است. وی یادآورشده بود: آنچه که ما در وزارت علوم پیگیری می‌کنیم متناسب سازی و سامان دهی مراکز آموزش عالی از جمله مراکز دانشگاه پیام نور است و معنی این حرف نیز نه حذف است و نه محدودیت.

در ادامه، زلفی گل وزیر علوم نیز عنوان کرد:دانشگاه پیام نور این امکان را برای داوطلبانی که ادامه تحصیل به صورت حضوری ندارند، فراهم کرده که بتوانند تحصیل کنند، حذف چنین دانشگاهی ظلم است. این دانشگاه تقریبا خودگردان است و درصد کمی از هزینه‌های آن را دولت کمک می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->