به گزارش شهرآرانیوز، در قول و قرار ابتدایی این جلسه زمان درنظر گرفته شده، دو ساعت است. با این حال شهردار تا زمانی که شهروندان حضور دارند، پاسخگویی میکند. در تمام مدت جلسه مشترک شهردار با مردم، خواسته و درددلهای شهروندان از مشکلات محلات مطرح میشود؛ از نبود زیرساخت و امکانات مناسب رفاهی و ورزشی محلات مختلف گرفته تا کمبود مدرسه و فرهنگ سرا و اتوبوس.
مهم نیست گره خواسته شهروندان به دست شهرداری باز میشود یا نه. مهم این است که خواسته هایشان مطرح میشود. موارد و خواستههایی که در حوزه اختیارات شهرداری نیست هم توسط شهرداری به مسئولان ذی ربط منتقل میشود. جان کلام آنکه همه حرفهای مردم شنیده میشود. یا در لحظه پاسخ داده میشود یا اگر موضوعاتی باشد که نیاز به بررسی و پیگیری بیشتر دارد ثبت میشود تا در زمان مشخصی بررسی و رفع شود. ملاقات مردمی این هفته شهرداران مناطق با مردم، مربوط به شهردار منطقه ۱۲ است.
تا شروع جلسه هنوز زمان هست. با این حال شمار زیادی از شهروندان در محل جلسه حضور دارند. همه منتظرند تا به دفتر شهردار راهنمایی شوند. خانمی با تعدادی برگه که در دست دارد چشمانتظار این ملاقات است. جلوتر میروم و از وی در مورد علت حضورش در این ملاقات مردمی میپرسم که میگوید: شش سال است که ساکن محله رحمانیه هستم. این محله فضای سبز کمی دارد. منطقه الهیه به لحاظ بافت ساختمانی متراکم است و به همین دلیل به بوستانهای محلی بیشتری نیاز دارد. امروز اینجا هستم تا استشهادیه خودم و سایر ساکنان محله را به شهردار منطقه ارائه دهم.
این شهروند ادامه میدهد: احداث بوستان بزرگ محوری در این محله یک نیاز اساسی است. قرار است امروز به نمایندگی از ساکنان رحمانیه این درخواست را به گوش شهردار برسانم.
شهروند دیگری نیز قرار است در این دیدار مردمی درخواست خود را مطرح کند. او علت حضورش را این طور بیان میکند: زمین و امکانات ورزشی در بولوار شاهنامه اندک است. فرزندان ما برای برخورداری از امکانات ورزشی باید کلا از منطقه ۱۲ خارج شوند و با سختی خود را به پارک ملت یا داخل شهر برسانند. سؤال من این است که چرا در این منطقه و به ویژه در بولوار شاهنامه که نام فردوسی را یدک میکشد نباید زمین ورزشی و سالنهای ورزشی چند منظوره وجود داشته باشد؟
شهروند دیگری با اشاره به نهضت پیاده روسازی در محلات مختلف منطقه ۱۲ خواسته خود را این گونه مطرح میکند: در تمامی محلات منطقه کار پیاده روسازی یا شروع شدهاست یا در دست اقدام قرار دارد. ما ساکن توس ۱۷۹ هستیم. متأسفانه پیاده روهای این خیابان وضعیت اسفناکی دارد. همین چند روز پیش خانم میان سالی در اثر بالا و پایینهای زیاد سطح پیاده رو نقش برزمین شد و آسیب دید. کاش شهرداری منطقه برای محلات حاشیهای نیز فکری بکند.
یکی از ساکنان محله امیریه به مشکل آب گرفتگی در خیابانهای این محله اشاره دارد. این شهروند میگوید: معضل آب گرفتگی در خیابان امیریه ۳۱ امان اهالی را بریده است. با اندک باران و برفی کل محدوده پر از آب میشود. من امروز اینجا آمده ام تا قبل از شروع فصل زمستان این درخواست را به گوش مسئولان منطقه برسانم.
نوبت به پاسخگویی شهردار منطقه ۱۲ مشهد میرسد. درخواستهای شهروندان روی برگهای پیش روی شهردار قرار میگیرد. مهدی خداشناس با بیان اینکه ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی امسال برای منطقه۱۲ پیش بینی شده است، میگوید: همچنین ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار به صورت ستادی از سوی مجموعه مدیریت شهری برای این منطقه در بحث تملکها هزینه خواهد شد.
او در پاسخ به خواسته شهروندان درباره احداث پروژههای ورزشی در بولوار شاهنامه بیان میکند: عملیات عمرانی زمینهای روباز ورزشی مجموعه شهدای چهار برج کلید خورده است. در هدف گذاری انجام شده بنا داریم تا در شش ماه این دو زمین روباز شاهنامه ۶۸ را به بهره برداری برسانیم و ساکنان محدوده منفصل شهری توس را نیز از مزیت این زمین استاندارد ورزشی منتفع گردانیم.
خداشناس تأکید میکند: در حال حاضر فاز نخست پروژههای زودبازده بازآفرینی شهری در منطقه به پایان رسیده و فاز دوم پروژههای مذکور در چهار محله با هدف بازآفرینی در منطقه۱۲ آغاز شده است. خداشناس درباره موضوع توسعه حمل ونقل محور در منطقه ۱۲ نیز بیان میکند: توسعه حمل ونقل محور و پاک و نیز تقویت شبکه دسترسی معابر و پیاده روها برای مدیریت شهری حائز اهمیت است. در این راستا مسیرهای ویژه دوچرخه و معابر پیاده محور گسترش خواهد یافت.
شهردار منطقه ۱۲ مشهد در پاسخ به درخواست شهروند دیگر برای موضوع پیاده روسازی در بولوار توس نیز میگوید: عملیات پیاده روسازی بولوار توس، حد فاصل توس ۱۷۷ تا میدان هفت خان در ضلع شمالی و توس ۱۹۰ تا میدان هفت خان در ضلع جنوبی، پروژه پیاده روسازی بولوار وکیل آباد در ضلع شمالی از حد فاصل پل شهید برونسی تا پل مهندس پرتویی، پروژه پیاده روسازی بولوار صادقیه از حدفاصل تقاطع بولوار مجیدیه تا نبش صادقیه ۱۸ در سطح منطقه در حال اجراست.
خداشناس درخصوص توسعه فضای سبز محله رحمانیه نیز اظهار میکند: بوستان بزرگ رحمانیه ۱۸ که حدود ۳ هکتار وسعت دارد قرار است در بافت متراکم مسکونی واقع شود. اعتبار فاز پایانی آن ۲۰ میلیارد تومان است. در این بوستان بزرگ مواردی از قبیل زمین بازی، وسایل ورزشی و... درنظرگرفته شده است. به شهروندان این نوید را میدهیم که این بوستان تا ۲۲ بهمن امسال به بهره برداری خواهد رسید.
او درباره آب گرفتگی معابر در بولوار امیریه نیز این طور پاسخ میدهد: در راستای تقویت شبکه جمع آوری آبهای سطحی در ضلع شمالی منطقه۱۲ عملیات احداث کانال در انتهای خیابان امیریه ۳۱ شهید چناری ۳ در حال اجراست. این پروژه با هدف بهبود وضعیت شبکه جمع آوری آبهای سطحی و جلوگیری از آب گرفتگی معابر کلید خورده است.
او ادامه میدهد: احداث کانال جمع آوری آبهای سطحی در انتهای خیابان امیریه ۳۱، شهید چناری ۳ در مساحتی بالغ بر ۱۸۰ متر طول و اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال و با هدف تقویت شبکه جمع آوری آبهای سطحی برنامه ریزی شده است.
خداشناس یادآور میشود: منطقه ۱۲ در محدوده منفصل شهری توس، خاستگاه زبان و ادب پارسی است و در محدوده متصل الهیه نیز یک نوین شهر از حیث شهرسازی قلمداد میشود. از این رو این منطقه بستر مناسبی برای جذب سرمایه داخلی و خارجی در حوزه گردشگری، ساخت و ساز مسکن و صنعت ساختمان دارد. امیدواریم با پروژههای محرک بتوانیم برای توسعه این مهم گام برداریم.