ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند
سرخط خبرها

مجلس نمایندگان آمریکا: سقوط کابل به دست طالبان قابل پیش‌بینی بود

  • کد خبر: ۲۰۰۶۴۵
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳
مجلس نمایندگان آمریکا: سقوط کابل به دست طالبان قابل پیش‌بینی بود
بیش از دو سال پس از خروج نظامی آمریکا از افغانستان، کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید که براساس یافته‌های این کمیته، سقوط دوباره کابل به دست طالبان کاملاً قابل پیش‌بینی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از معاونان کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز یک‌شنبه، ۲۶ آذر به نشریه واشینگتن اگزمینر گفته که محققان این کمیته طی شش ماه گذشته با بیش از ۱۵ مقام پیشین دولت این کشور در مورد خروج فاجعه‌بار از افغانستان مصاحبه کرده‌اند.

این گفتگو‌ها از جمله با برایان مک‌کئون، معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور مدیریت و منابع، راس ویلسون، سفیر سابق این کشور در کابل، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان، ند پرایس، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه این کشور و مشاور کنونی ارشد این وزارت‌خانه و سوزی جورج، رییس دفتر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا انجام شده است.

این عضو مجلس نمایندگان آمریکا که نامی از وی در گزارش برده نشده، افزوده است: من می‌گویم آنچه تاکنون آموخته‌ایم این بود که این کاملاً قابل پیش بینی بود. می‌دانید پس از روی کار آمدن دولت بایدن در جنوری ۲۰۲۱، وزارت امور خارجه چشم‌پوشی کرده است.

به گفته وی، کاخ سفید از گفتگو در این مورد خودداری کرده است.

بربنیاد اطلاعات، تحقیق این کمیته در چند مورد از جمله پایبندی دولت بایدن به توافقنامه دوحه، حفظ پایگاه هوایی بگرام و میدان هوایی کابل و همچنان روند تخلیه ادامه دارد.

با این حال، مایک مک کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز به این نشریه گفته است: دولت بایدن دوست دارد آمریکایی‌ها خروج آشفته خود از افغانستان را فراموش کنند، این خروج دشمنان ما را در سراسر جهان جسورتر کرد، متحدان و شرکا ما را رها کرد، من اجازه نخواهم داد که این اتفاق بیفتد.

گفتنی است که مک کال تحقیقات خود را در آغاز سال جاری میلادی در مورد خروج آشفته‌بار آمریکا که منجر به تسلط دوباره طالبان بر افغانستان شد، آغاز کرده است.

این در حالی است که چند ماه پیش و پس از فشار نمایندگان، وزارت دفاع آمریکا و کاخ سفید نیز گزارش‌های خود در این زمینه را منتشر کرده‌اند.

منبع: هشت صبح

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->