بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی
سرخط خبرها

۳ پیش‌بینی متفاوت از قیمت طلا و سکه (۳۰ آذر ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۰۱۳۴۱
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷
۳ پیش‌بینی متفاوت از قیمت طلا و سکه (۳۰ آذر ۱۴۰۲)
راه طلا و سکه در هفته جاری از یکدیگر جدا شده است و در برخی روز‌ها طلا افزایشی و سکه کاهشی بوده یا برعکس. انس نیز وضعیتی الاکلنگی را پشت سر گذاشته و دلار سقوط به کانال پایین‌تر را تجربه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته قیمت طلا نوساناتی را پشت سر گذاشت، اما در مجموع نسبت به روز سه‌شنبه روند افزایشی داشت. در مقابل، سکه با افت قیمت مواجه شده به گونه‌ای که قیمت سکه امامی به کانال ۲۸ میلیون تومانی رفت و نرخ سکه بهار آزادی نیز به نیمه کانال ۲۵ میلیون تومان بازگشت. دیگر قطعات سکه نیز همین روند نزولی را تجربه کردند.

این در حالی است که انس هر چند از تب و تاب هفته‌های پیشین دور شده است، اما روز در ساعاتی روند افزایشی داشت. اما ادامه رکود در بازار طلا و البته ورود قیمت دلار به کانال ۴۹ هزار تومانی، سکه را کاهشی کرد. این در حالی است که طلا در مقاطعی دیرتر از سکه از نوسانات نرخ ارز اثر می‌گیرد.

در این شرایط و با توجه به کاهش قدرت اقتصادی اقشار مختلف جامعه، کارشناسان تداوم رکود در بازار را پیش‌بینی می‌کنند. نظرات سه تن از فعالان و کارشناسان این حوزه را در ادامه می‌خوانید.

قیمت‌ها تغییر خاصی نمی‌کند

محمد کشتی‌آرا کارشناس بازار طلا و جواهر با اشاره به افزایش قیمت انس جهانی طلا در روز‌های گذشته گفت: «با وجود اینکه قیمت انس جهانی طلا تحت تاثیر اخبار اقتصادی بین‌المللی افزایشی است، اما کاهش قیمت ارز مانع افزایش قیمت طلا و سکه شده است.»

وی با اشاره به شرایط رکودی بازار‌های داخلی افزود: «با توجه به شرایط رکودی بازار‌ها و وضعیت اقتصادی مردم سرمایه‌گذاری در بازار طلا به حداقل رسیده است.»

این کارشناس بازار طلا را آرام با نوسانات محدود توصیف کرد و گفت: «بازار طلا و سکه از هیجانات کاذب تخلیه شده است. طبیعتا با افزایش قیمت انس جهانی طلا، باید قیمت سکه و طلا در بازار داخلی نیز افزایشی می‌شد، اما به دلیل کاهش نرخ ارز چنین اتفاقی رخ نداد.»

وی بازار طلا را غیرقابل پیش‌بینی دانست و بیان کرد: «به نظر می‌رسد فعلا قیمت‌ها تغییر خاصی نداشته باشد؛ مگر آنکه اتفاق مهمی در حوزه بین المللی در بخش‌های سیاسی یا اقتصادی رخ دهد.»

سد سیاستگذار مانع افزایش قیمت‌ها شده است

جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به نوسانات قیمت انس جهانی طلا در هفته‌های اخیر گفت: «طلای جهانی اکنون در منطقه تعادلی قرار دارد. به نظر می‌رسد حرکت دلار و نوسانات انس جهانی به نحوی قیمت طلا را در بازار داخلی پوشش می‌دهد.»

وی به همبستگی قیمت دلار با بازار طلا اشاره کرد و افزود: «وقتی قیمت دلار پایین می‌آید شدت کاهش قیمت سکه بیشتر می‌شود. در ریزش‌های دلار ریزش شدیدتری در طلا می‌بینیم و آن هم به خاطر حباب در بازار فلز زرد است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه اگر سد سیاستگذار نباشد دلارو متعاقب آن طلا و سکه به راحتی می‌تواند در کانال‌های بالاترِ قیمتی قرار بگیرد، افزود: «مردم به طور طبیعی در برابر کاهش ارزش پول ملی از افت ارزش دارایی‌هایشان محافظت می‌کنند. در شرایط رکود بازار‌ها نیز موضوع تخریب یک بازار و جهش بازار دیگر نوسانات قیمتی را به همراه دارد.»

وی با تاکید بر اقدامات سیاست‌گذار برای مهار قیمت‌ها در بازار‌های مالی به ویژه دلار، گفت: «قیمت‌ها مسیر حرکتی خود را می‌روند. با این وجود نمی‌توانیم شاهد رشد عجیب و غریبی در قیمت طلای داخلی طی ماه‌های آینده باشیم.»

تقاضا در بازار تشدید می‌شود

همچنین ابراهیم محمدولی فعال بازار طلا با تاکید بر روند نسبتا باثبات قیمت طلا و سکه از ابتدای سال‌جاری تا کنون گفت: «با وجود رکود تقاضا در بازار طلا، سایه روند کاهشی بر این بازار سنگین‌تر است. اثر اخبار مربوط به جنگ منطقه خنثی شده و سیگنال‌های مساعد سیاسی نیز مانع رشد قیمت در بازار فلز زرد شده است.»

وی با اشاره به حرکت‌های افزایشی و کاهشی انس جهانی در هفته‌های گذشته و اثر آن بر روند بازار داخلی طلا گفت: «مسائل خاورمیانه عامل اصلی نوسان انس جهانی است. اخبار سیاسی بلافاصله روی قیمت‌های جهانی اثرگذار است؛ هر چند تقاضا نیز در رابطه با قیمت تاثیر دارد، اما در زمان‌هایی مانند پایان سال میلادی نمی‌توان انتظار تحرکات قیمتی قابل توجهی داشت.»

این مقام صنفی سابق با تاکید بر ثبات فعلی در بازار طلای داخلی افزود: «انتظار می‌رود با نزدیک شدن به پایان سال، تقاضا در بازار طلا کمی تشدید شود. البته باید توجه داشت که نباید انتظار نوسان شدید در قیمت‌ها را داشته باشیم.»

محمد‌ولی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در بازار طلا نباید کوتاه‌مدت باشد گفت: «برای سرمایه‌گذاری در این حوزه نباید به فکر سوددهی کوتاه‌مدت باشید. باید توجه داشت خرید و فروش زیر ۶ ماه برای طلا سودی ندارد؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در این بازار باید بلندمدت و چندساله باشد.»

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->