هانی تحویلزاده در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص وضعیت بازار شیرخشک در مشهد اظهار کرد: از حدود سه هفته پیش، نرخ ارز دولتی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تغییرکرد و این تغییر ناگهانی در حالی بود که از قبل اطلاعی داده نشد و تولیدکنندگان شیرخشک هیچ آمادگیای نداشتند.
وی افزود: هماکنون موجودی مواداولیه برای تولیدکنندگان شیرخشک بسیار کم است و اگرهمین تولیدکنندگان بخواهند ماده اولیه را با نرخ جدید که ۷ برابر قیمت قبلی است تهیه کنند در تأمین نقدینگی با چالش مواجه میشوند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک ادامه داد: هفته گذشته بانک مرکزی اعلام کرد هر محمولهای که وارد گمرک میشود واردکنندگان فقط دو ماه فرصت دارند تا مابهالتفاوت ارز جدید را پرداخت کنند که قطعاً این موضوع تولیدکنندگان را در تنگنا قرار خواهد داد.
تحویلزاده بیان کرد: بعد از ترخیص مواداولیه شیرخشک و تحویل آن به کارخانه، انجام آزمایشات اولیه و مراحل تولید آن، تحویل به مصرفکننده و وصول مبلغ آن از داروخانهها بیش از ۸ ماه طول میکشد و در این فرصت دوماهه تولیدکنندگان شیرخشک نمیتوانند نقدینگی را تأمین و با بانک مرکزی تسویه کنند.
وی افزود: سازمان غذا و دارو به قیمتگذاری دستوری بدون گرفتن مدارک جدید اقدام کرده است که این قیمت جدید مورد قبول شرکتهای تولیدکننده شیرخشک نبوده و ادامه این روند برای شرکتها امکانپذیر نیست و اگر این وضعیت تداوم پیدا کند در چند ماه آینده مجدداً با چالش کمبود شیرخشک مواجه خواهیم شد.
تحویلزاده با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰تومانی هنوز برای واردات برخی کالاها از جمله شیرخشک حذف نشده است، گفت: باتوجه به وضعیت فعلی کمبود شیرخشک، حذف سریع ارز ۴۲۰۰تومانی، باعث ایجاد چالشهایی برای تولیدکنندگان شده است و بهتر بود سازمان غذاودارو مدتی را مقرر میکرد تا موجودیها مطلوب و بازار شیرخشک آرام شود سپس اقدام به حذف ارز میکرد.
وی افزود: تغییر نرخ ارز برای هر صنعتی شوک ایجاد میکند، زیرا باعث کمبود نقدینگی میشود. صنعت ملتهب و آسیبدیده شیرخشک که ارزی برای واردات آن تخصیص داده نشده بود حالا به یکباره با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی شاهد التهاب دوباره در بازار شیرخشک خواهد بود.