جزئیات دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم | نظارت مستمر بر پخت و توزیع نذورات کدام افراد به تب دنگی مبتلا می‌شوند؟ | پشه آئدس از این بو‌ها خوشش نمی‌آید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٧ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان جزئیاتی از نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ تنها ۲۰ درصد از حجم ذخیره سد‌های خراسان رضوی آب دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بازرسی بهداشتی از مواکب صلواتی در سطح مشهد | مراقب پشه آئدس باشید نتایج آزمون نهایی دوازدهم بعد از کنکور اعلام می‌شود ۳۷ درصد حجم سد‌های کشور خالی است (۱۷ تیر ۱۴۰۳) این محصولات بهداشتی غیرمجاز کودکان و نوزادان را نخرید + عکس واژگونی پراید در محور راور _ مشهد ۴ کشته و زخمی برجای گذاشت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۲۱۹۰ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۲ نفر در تصادفات شبانه‌روز گذشته مصدوم شدند (۱۷ تیر ۱۴۰۳) راهکار‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی شناسایی ۱۱۵ کودک‌ کار جدید در خراسان‌رضوی | کودکان اتباع بیشترین سهم را در خیابان‌ها دارند برای پیشگیری از مسمومیت با سم بوتولیسم، غذا‌های کنسروی را حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید پلمب ۳۰ مرکز متخلف و غیرمجاز در حوزه دندانپزشکی در مشهد و خراسان‌رضوی پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌های کشور (۱۷ تیر ۱۴۰۳) تجمع معتادان در پروژه نیمه کاره بوستان در خیابان ۲۲ بهمن مشهد ادارات قم امروز ساعت ۱۱ تعطیل می‌شوند (یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳) سگ نگهبان، صاحب ۳۵ ساله‌ مشهدی‌اش را  کشت
سرخط خبرها

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر: ۲۰۱۷۷۱
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸
مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک چه عوارضی دارد؟
یک متخصص باکتری‌شناسی پزشکی ضمن بیان ۵ عارضه خطرناک مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک، رتبه جهانی اعلام‌شده برای ایران در خصوص مصرف این دارو‌ها را نیز بیان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آخرین رویداد از سلسله نشست‌های «ترجمان دانش» در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. در این نشست، حمید سلگی، متخصص باکتری‌شناسی پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پژوهش خود را تحت عنوان «ارزیابی عفونت‌های ثانویه یا هم‌زمان باکتریایی در بیماران کووید ۱۹ بستری در مرکز آموزشی درمانی امین اصفهان» ارائه کرد.

سلگی در این ارائه، با بیان اینکه عامل اصلی عفونت‌های بیمارستانی باکتری‌ها هستند، اظهار کرد: در این مطالعه تمرکز خود را بر روی بیمارانی گذاشتیم که در بیمارستان بستری هستند، زیرا بیماران بستری در بخش آی سی یو، بیشترین ریسک ابتلا به بیماری‌های عفونی را دارند.

وی ادامه داد: با انجام این مطالعه که بر روی بیماران بستری در دو آی‌سی‌یو بیمارستان امین انجام شد، مشخص شد که تعداد بیمارانی که با ابتلا به کووید در بیمارستان بستری می‌شوند و سپس دچار عفونت دیگری می‌شوند، تقریباً به دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یادآور شد: در این مطالعه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها موضوعی مهم است. کووید یک بیماری ویروسی است و در بیماری‌های ویروسی معمولاً آنتی بیوتیک نباید تجویز شود.

وی افزود: این در حالی است که در این مطالعه مشخص شد، تقریباً همه بیماران ما حداقل یک آنتی‌بیوتیک را در بیمارستان دریافت کرده بودند. متأسفانه آنتی‌بیوتیک‌هایی که برای آن‌ها تجویز شده بود جزو قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های موجود در دنیا بود که این نشان می‌دهد تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک در سطح بیمارستان هم زیاد بوده است.

سلگی هشدار داد که بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، ایران رتبه دوم در مصرف آنتی‌بیوتیک در جهان را دارد و این میزان مصرف یعنی چیزی حدود ۱۶ برابر مصرف کل دنیا!

این متخصص باکتری‌شناسی پزشکی در خصوص خطرات خودسرانه مصرف آنتی‌بیوتیک گفت: باید آگاه باشیم این آنتی‌بیوتیک‌ها باکتری‌های مفید بدن ما را از بین می‌برند، ریسک عفونت‌ها را افزایش می‌دهند، سیستم ایمنی بدن را ضعیف‌تر، طول بیماری را بیشتر و فرد، مستعد عفونت‌های بیشتری می‌شود. به همین دلیل باید به پزشکان اعتماد کنیم و از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک پرهیز کنیم.

وی در پایان بیان کرد: در نتیجه انجام این مطالعه، از تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در اورژانس و آی سی یو جلوگیری شد و توانستیم یکی از باکتری‌ها که باعث عفونت شده بود را از طریق نظارت، آموزش، تغییر نگرش و دیدگاه پرستاری تا ۹۰ درصد کنترل کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->