آیا پخش سریال «تاسیان» متوقف شد؟ رایزنی فرهنگی ایران و ترکیه برای تقویت همکاری‌های کتابخانه‌ای «گفت‌وگویی درباره حقیقت در علم، هنر و دین» در کنفرانس مسکو نقد و بررسی کتاب دشنام‌های سرگردان در حوزه هنری خراسان رضوی «دیباچه نویسی بر مرقع» روایتی از هنر و ادبیات در قاب کتاب حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته فرهنگی ایران در دوحه| نمایش شکوه هنر و تمدن ایرانی پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس
سرخط خبرها

آریا عظیمی‌نژاد با کنسرت تعزیه در پاریس

  • کد خبر: ۲۰۱۸۵۱
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
آریا عظیمی‌نژاد با کنسرت تعزیه در پاریس
گروه موسیقی «بوم و بر» با طراحی، آهنگسازی و کارگردانی آریا عظیمی‌نژاد در سالن اودیتوریوم پاریس با کنسرت ـ تعزیه «Le Protecteur» (به معنای حمایت‌کننده) راوی مجلس تعزیه «حضرت عباس علیه‌السلام» شد.

به گزارش شهرآرانیوز گروه موسیقی بخش اصلی این کنسرت ـ تعزیه را تشکیل دادند و این در حالی است که در این شیوه اجرا، شبیه‌خوانان به همان شیوه مرسوم نمایشی روی صحنه حضور دارند و قطعات ساخته شده و متناسب با صحنه‌ها در قامت یک موسیقی متن دراماتیک از پیش از اجرا آغاز و در تمام طول مدت نمایش در فضاسازی نمایش همراه بود.

بر این اساس، مخاطبان به نوعی شنونده یک کنسرت موسیقی یک‌ساعته در هفت پرده بودند که هر پرده روایتگر بخشی از داستان حضرت عباس (ع) در کربلا شد. پیش از شروع هر پرده نیز خلاصه‌ای از ترجمه آن به زبان فرانسوی در معرض دید تماشاگران قرار گرفت.

آریا عظیمی‌نژاد (نوازنده سه‌تار)، نیما رمضان (نوازنده گیتار الکتریک)، مقداد شاه‌حسینی (نوازنده عود)، آرش سعیدی (نوازنده گیتار باس) و فرهاد صفری (نوازنده پرکاشن) اعضای گروه موسیقی این کنسرت ـ تعزیه بودند که ترکیب ساز‌ها در آن تحول پیدا کرده است.

سیدمحسن هاشمی در نقش حضرت عباس‎بن علی (ع) و مجتبی حسن‌بیگی در نقش شمربن‌ذی‌الجوشن در این کنسرت- تعزیه به ایفای نقش پرداختند.

تعزیه که به عنوان میراث ناملموس هنر ایران در یونسکو به ثبت رسیده است، ب رای نخستین بار است که با این شیوه اجرا در خارج از کشور روی صحنه رفته است. با توجه به استقبال خوب تماشاگران فرانسوی قرار است این رویداد که با حمایت رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه برگزار شد، پس از وقفه‌ای کوتاه مجدداً در پاریس و چند شهر دیگر اروپا به روی صحنه برود.

محمد روح‌الامین طراحی پوستر این رویداد را برعهده داشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->