دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

آریا عظیمی‌نژاد با کنسرت تعزیه در پاریس

  • کد خبر: ۲۰۱۸۵۱
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
آریا عظیمی‌نژاد با کنسرت تعزیه در پاریس
گروه موسیقی «بوم و بر» با طراحی، آهنگسازی و کارگردانی آریا عظیمی‌نژاد در سالن اودیتوریوم پاریس با کنسرت ـ تعزیه «Le Protecteur» (به معنای حمایت‌کننده) راوی مجلس تعزیه «حضرت عباس علیه‌السلام» شد.

به گزارش شهرآرانیوز گروه موسیقی بخش اصلی این کنسرت ـ تعزیه را تشکیل دادند و این در حالی است که در این شیوه اجرا، شبیه‌خوانان به همان شیوه مرسوم نمایشی روی صحنه حضور دارند و قطعات ساخته شده و متناسب با صحنه‌ها در قامت یک موسیقی متن دراماتیک از پیش از اجرا آغاز و در تمام طول مدت نمایش در فضاسازی نمایش همراه بود.

بر این اساس، مخاطبان به نوعی شنونده یک کنسرت موسیقی یک‌ساعته در هفت پرده بودند که هر پرده روایتگر بخشی از داستان حضرت عباس (ع) در کربلا شد. پیش از شروع هر پرده نیز خلاصه‌ای از ترجمه آن به زبان فرانسوی در معرض دید تماشاگران قرار گرفت.

آریا عظیمی‌نژاد (نوازنده سه‌تار)، نیما رمضان (نوازنده گیتار الکتریک)، مقداد شاه‌حسینی (نوازنده عود)، آرش سعیدی (نوازنده گیتار باس) و فرهاد صفری (نوازنده پرکاشن) اعضای گروه موسیقی این کنسرت ـ تعزیه بودند که ترکیب ساز‌ها در آن تحول پیدا کرده است.

سیدمحسن هاشمی در نقش حضرت عباس‎بن علی (ع) و مجتبی حسن‌بیگی در نقش شمربن‌ذی‌الجوشن در این کنسرت- تعزیه به ایفای نقش پرداختند.

تعزیه که به عنوان میراث ناملموس هنر ایران در یونسکو به ثبت رسیده است، ب رای نخستین بار است که با این شیوه اجرا در خارج از کشور روی صحنه رفته است. با توجه به استقبال خوب تماشاگران فرانسوی قرار است این رویداد که با حمایت رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه برگزار شد، پس از وقفه‌ای کوتاه مجدداً در پاریس و چند شهر دیگر اروپا به روی صحنه برود.

محمد روح‌الامین طراحی پوستر این رویداد را برعهده داشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->