سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت نسخه کامپیوتر سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی معرفی شد بازی‌های پرفروش پلی استیشن ۵ در آوریل ۲۰۲۵ + فهرست بیل گیتس: هوش مصنوعی در آینده سلامت و آموزش، نقش محوری خواهد داشت تحقیقات جدید: اجداد تی‌رکس از آسیا به آمریکای شمالی مهاجرت کرده‌اند
سرخط خبرها

چین یک تلسکوپ فضایی پرتاب می‌کند که از «چشم خرچنگ» الهام گرفته شده است

  • کد خبر: ۲۰۱۸۸۳
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۵
چین یک تلسکوپ فضایی پرتاب می‌کند که از «چشم خرچنگ» الهام گرفته شده است
آکادمی علوم چین (CAS) سرانجام قصد دارد کاوشگر اینشتین (Einstein Probe) را که برای بررسی پرتو‌های ایکس طراحی شده است، به فضا بفرستد.

به گزارش شهرآرانیوز -  این تلسکوپ چینی قرار است در ژانویه سال ۲۰۲۴ پرتاب شود و دارای نسل جدیدی از ابزار‌های مختلف است که میدان دید گسترده و حساسیت بالایی دارند.

براساس گزارش‌های منتشرشده، چینی‌ها برای ساخت تلسکوپ فضایی خود از چشم خرچنگ الهام گرفته‌اند. ویژگی قابل‌توجه چشم خرچنگ‌ها این است که نور از تمام جهات به آن وارد می‌شود و همین امر باعث شده است که کاوشگر اینشتین بتواند فضای گسترده‌تری را پوشش دهد. از ابزار‌های ویژه‌ای که در کاوشگر اینشتین به‌کار رفته است نیز به تلسکوپ پرتو ایکس میدان گسترده (WXT) و تلسکوپ پرتو ایکس پیگیری (FXT) اشاره شده است.

قابلیت‌های تلسکوپ فضایی الهام‌گرفته از چشم خرچنگ

چین یک تلسکوپ فضایی پرتاب می‌کند که از «چشم خرچنگ» الهام گرفته شده است

WXT دقیقاً همان ابزاری است که مانند چشمان خرچنگ عمل می‌کند و می‌تواند بخش بسیار زیادی از آسمان (تقریباً یک‌دهم کل آسمان یا ۳۶۰۰ درجه مربع) را درلحظه تجزیه‌و‌تحلیل کند. با وجود این ابزار، کاوشگر اینشتین می‌تواند با سه بار چرخیدن به دور زمین، تقریباً تمام آسمان شب را رصد کند و هر گردش آن حدود ۹۶ دقیقه طول می‌کشد.

آژانس فضایی اروپا (ESA) که همراه با «انستیتوی فیزیک فرازمینی ماکس پلانک» (MPE) آلمان برای انجام این مأموریت با CAS همکاری می‌کند، در بیانیه خود توضیح می‌دهد که هدف اصلی آن تشخیص و بررسی تشعشعات پرتو ایکس است که از عناصر کیهانی، به‌ویژه ستاره‌های نوترونی و سیاه‌چاله‌ها سرچشمه می‌گیرد.

اریک کولکرز، دانشمند پروژه کاوشگر اینشتین از ESA می‌گوید:

«کاوشگر اینشتین با طراحی خلاقانه خود می‌تواند بخش‌های بزرگی از آسمان را تنها در یک نگاه رصد کند. به‌این‌ترتیب می‌توانیم منابع جدید زیادی را کشف کنیم و درعین‌حال رفتار پرتو ایکس که در دوره‌های طولانی از اجرام آسمانی شناخته‌شده سرچشمه می‌گیرند، مطالعه کنیم.»

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->