جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند
سرخط خبرها

چین یک تلسکوپ فضایی پرتاب می‌کند که از «چشم خرچنگ» الهام گرفته شده است

  • کد خبر: ۲۰۱۸۸۳
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۵
چین یک تلسکوپ فضایی پرتاب می‌کند که از «چشم خرچنگ» الهام گرفته شده است
آکادمی علوم چین (CAS) سرانجام قصد دارد کاوشگر اینشتین (Einstein Probe) را که برای بررسی پرتو‌های ایکس طراحی شده است، به فضا بفرستد.

به گزارش شهرآرانیوز -  این تلسکوپ چینی قرار است در ژانویه سال ۲۰۲۴ پرتاب شود و دارای نسل جدیدی از ابزار‌های مختلف است که میدان دید گسترده و حساسیت بالایی دارند.

براساس گزارش‌های منتشرشده، چینی‌ها برای ساخت تلسکوپ فضایی خود از چشم خرچنگ الهام گرفته‌اند. ویژگی قابل‌توجه چشم خرچنگ‌ها این است که نور از تمام جهات به آن وارد می‌شود و همین امر باعث شده است که کاوشگر اینشتین بتواند فضای گسترده‌تری را پوشش دهد. از ابزار‌های ویژه‌ای که در کاوشگر اینشتین به‌کار رفته است نیز به تلسکوپ پرتو ایکس میدان گسترده (WXT) و تلسکوپ پرتو ایکس پیگیری (FXT) اشاره شده است.

قابلیت‌های تلسکوپ فضایی الهام‌گرفته از چشم خرچنگ

چین یک تلسکوپ فضایی پرتاب می‌کند که از «چشم خرچنگ» الهام گرفته شده است

WXT دقیقاً همان ابزاری است که مانند چشمان خرچنگ عمل می‌کند و می‌تواند بخش بسیار زیادی از آسمان (تقریباً یک‌دهم کل آسمان یا ۳۶۰۰ درجه مربع) را درلحظه تجزیه‌و‌تحلیل کند. با وجود این ابزار، کاوشگر اینشتین می‌تواند با سه بار چرخیدن به دور زمین، تقریباً تمام آسمان شب را رصد کند و هر گردش آن حدود ۹۶ دقیقه طول می‌کشد.

آژانس فضایی اروپا (ESA) که همراه با «انستیتوی فیزیک فرازمینی ماکس پلانک» (MPE) آلمان برای انجام این مأموریت با CAS همکاری می‌کند، در بیانیه خود توضیح می‌دهد که هدف اصلی آن تشخیص و بررسی تشعشعات پرتو ایکس است که از عناصر کیهانی، به‌ویژه ستاره‌های نوترونی و سیاه‌چاله‌ها سرچشمه می‌گیرد.

اریک کولکرز، دانشمند پروژه کاوشگر اینشتین از ESA می‌گوید:

«کاوشگر اینشتین با طراحی خلاقانه خود می‌تواند بخش‌های بزرگی از آسمان را تنها در یک نگاه رصد کند. به‌این‌ترتیب می‌توانیم منابع جدید زیادی را کشف کنیم و درعین‌حال رفتار پرتو ایکس که در دوره‌های طولانی از اجرام آسمانی شناخته‌شده سرچشمه می‌گیرند، مطالعه کنیم.»

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->