احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آمریکا دستیابی ترکیه به اف-۱۶ را به نفع ناتو دانست

  • کد خبر: ۲۰۱۹۶۵
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
آمریکا دستیابی ترکیه به اف-۱۶ را به نفع ناتو دانست
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت، دستیابی ترکیه به جنگنده‌های اف-۱۶ به آنکارا اجازه می‌دهد تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نظامی خود را مدرن کرده و سازگاری خود با ناتو را تقویت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، روز سه شنبه گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفته بود که هرگونه پیشرفت بالقوه از سوی آمریکا در راستای معامله جنگنده‌های اف-۱۶ با ترکیه به ملاحظات پارلمان این کشور درباره پروتکل الحاق سوئد در ناتو تاثیر می‌گذارد.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "پاتریک رایدر" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: دستیابی ترکیه به جنگنده‌های مذکور باعث مدرن سازی ظرفیت‌های نظامی این کشور و تقویت سازگاری آنکارا با ناتو خواهد شد.

وی در گفت‌وگویی با روزنامه ترکیه‌ای حریت همچنین ادامه داد: این مساله به نیرو‌های متحد اجازه می‌دهد تا به حوزه‌های کلیدی و اساسی در پشتیبانی از عملیات در وضعیت فوری و با ثبات دسترسی داشته باشند.

این مقام مسئول وزارت دفاع آمریکا همچنین خاطرنشان کرد، پتانسیل نظامی ترکیه و موضع جغرافیایی این کشور آن را به شریک اصلی در واکنش به رویداد‌های منطقه‌ای در داخل ائتلاف ناتو تبدیل کرده است.

سخنگوی پنتاگون همچنین گفت: مهم است که ارتش آمریکا به هدایت و پشتیبانی فعالیت‌ها و همکاری‌های امنیتی با ترکیه مانند آموزش ارتش متخصص، انجام رزمایش‌ها و همچنین فروش نظامی خارجی ادامه دهد.

در آوریل ۲۰۲۱، پس از خرید سامانه‌های دفاع هوایی روسی اس-۴۰۰ توسط آنکارا، ایالات متحده، ترکیه را از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ مستثنی کرد. اردوغان اواخر همان سال گفت که واشنگتن به آنکارا پیشنهاد داده که به جای آن جنگنده‌های اف-۱۶ بخرد که یک نسل از اف-۳۵ عقب‌تر است. با این حال، این توافق نیاز به تایید کنگره ایالات متحده دارد و بسیاری از قانونگذاران به شدت با این ابتکار مخالفت می‌کنند، به ویژه به دلیل موضع ترکیه در قبال پیشنهاد عضویت سوئد در ناتو.

در ژوئیه سال ۲۰۲۲، مجلس نمایندگان ایالات متحده اصلاحیه بودجه دفاعی را تصویب کرد که فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه را تا زمانی که این کشور حریم هوایی یونان را نقض کند، ممنوع می‌کند.

سوئد، همراه با فنلاند درخواست عضویت در ناتو را در ماه مه ۲۰۲۲، چند ماه پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، ارائه کردند. فنلاند در آوریل ۲۰۲۳ به عضویت این ائتلاف نظامی درآمد. درخواست سوئد هنوز در انتظار تصویب توسط ترکیه و مجارستان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->