زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی در ترکیه: پوتین هیئت جعلی فرستاده است استاندار خراسان رضوی: مهم است که زیرساخت‌های ارتباطی را در مشهد گسترش دهیم نخست وزیر قطر از جنجال بر سر هواپیمای هدیه شده به ترامپ تعجب کرد چوب لای چرخ مذاکرات با یک نامه | اتحاد جمهوری‌خواهان علیه ایران اسلامی: بازرسی‌های آژانس از ایران ۱۰ برابر بیشتر از بقیه کشور‌ها انجام می‌شود | رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایرانی نخ نما شده است + فیلم تمجید ترامپ از پهپاد‌های ایرانی وزارت خارجه درخصوص وخامت اوضاع امنیتی در لیبی ابراز نگرانی کرد پزشکیان: فرصت ندارم صحبت‌های ترامپ را بشنوم | با وجود توطئه‌های دشمنان، ما دنبال صلح و آرامش هستیم ترامپ: در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به صلح پایدار هستیم معاون سازمان انرژی اتمی: داشتن علم هسته‌ای یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد نخست‌وزیر قطر: حملات اخیر رژیم صهیونیستی نشانه بی‌اهمیتی آن‌ها به مذاکرات آتش‌بس است پخش مستند پشت‌صحنه سفرهای شهید رئیسی از شبکه یک + تیزر پزشکیان: اصولگرای محکمی هستم و با تمام وجود معتقدم باید اصلاحات انجام داد + فیلم قالیباف: سکوت دربرابر جنایات رژیم صهیونیستی در شأن هیچ یک از کشور‌های اسلامی نیست ویتکاف از احتمال توافق با ایران قبل از صلح اوکراین خبرداد وزیر دفاع آلمان از احتمال آغاز سربازی اجباری در این کشور خبر داد
سرخط خبرها

آمریکا دستیابی ترکیه به اف-۱۶ را به نفع ناتو دانست

  • کد خبر: ۲۰۱۹۶۵
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
آمریکا دستیابی ترکیه به اف-۱۶ را به نفع ناتو دانست
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت، دستیابی ترکیه به جنگنده‌های اف-۱۶ به آنکارا اجازه می‌دهد تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نظامی خود را مدرن کرده و سازگاری خود با ناتو را تقویت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، روز سه شنبه گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفته بود که هرگونه پیشرفت بالقوه از سوی آمریکا در راستای معامله جنگنده‌های اف-۱۶ با ترکیه به ملاحظات پارلمان این کشور درباره پروتکل الحاق سوئد در ناتو تاثیر می‌گذارد.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "پاتریک رایدر" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: دستیابی ترکیه به جنگنده‌های مذکور باعث مدرن سازی ظرفیت‌های نظامی این کشور و تقویت سازگاری آنکارا با ناتو خواهد شد.

وی در گفت‌وگویی با روزنامه ترکیه‌ای حریت همچنین ادامه داد: این مساله به نیرو‌های متحد اجازه می‌دهد تا به حوزه‌های کلیدی و اساسی در پشتیبانی از عملیات در وضعیت فوری و با ثبات دسترسی داشته باشند.

این مقام مسئول وزارت دفاع آمریکا همچنین خاطرنشان کرد، پتانسیل نظامی ترکیه و موضع جغرافیایی این کشور آن را به شریک اصلی در واکنش به رویداد‌های منطقه‌ای در داخل ائتلاف ناتو تبدیل کرده است.

سخنگوی پنتاگون همچنین گفت: مهم است که ارتش آمریکا به هدایت و پشتیبانی فعالیت‌ها و همکاری‌های امنیتی با ترکیه مانند آموزش ارتش متخصص، انجام رزمایش‌ها و همچنین فروش نظامی خارجی ادامه دهد.

در آوریل ۲۰۲۱، پس از خرید سامانه‌های دفاع هوایی روسی اس-۴۰۰ توسط آنکارا، ایالات متحده، ترکیه را از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ مستثنی کرد. اردوغان اواخر همان سال گفت که واشنگتن به آنکارا پیشنهاد داده که به جای آن جنگنده‌های اف-۱۶ بخرد که یک نسل از اف-۳۵ عقب‌تر است. با این حال، این توافق نیاز به تایید کنگره ایالات متحده دارد و بسیاری از قانونگذاران به شدت با این ابتکار مخالفت می‌کنند، به ویژه به دلیل موضع ترکیه در قبال پیشنهاد عضویت سوئد در ناتو.

در ژوئیه سال ۲۰۲۲، مجلس نمایندگان ایالات متحده اصلاحیه بودجه دفاعی را تصویب کرد که فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه را تا زمانی که این کشور حریم هوایی یونان را نقض کند، ممنوع می‌کند.

سوئد، همراه با فنلاند درخواست عضویت در ناتو را در ماه مه ۲۰۲۲، چند ماه پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، ارائه کردند. فنلاند در آوریل ۲۰۲۳ به عضویت این ائتلاف نظامی درآمد. درخواست سوئد هنوز در انتظار تصویب توسط ترکیه و مجارستان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->