مهدی سمنگانی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز در اینباره تصریح کرد: سال گذشته برای شب ژانویه، ۱۶ ماشین از استان خراسان رضوی به مقصد ترکمنستان، گل صادر شد. اما امسال حتی دو ماشین صادرات گل از استان صورت نگرفت.
به گفته وی، متأسفانه وجود دلال در همه بازارها همین نقش را ایفا کرده و تولیدکننده در همه بخشها از این موضوع ضربه خورده است و با صادرات محصول بیکیفیت و تقلبی مشتری از این بازار خارج و به آن بیاعتماد میشود.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه در خراسان رضوی یادآورشد: استان خراسان رضوی با توجه به همجواری با برخی کشورها مثل ترکمنستان ظرفیت صادراتی بالایی دارد، اما علیرغم قولهای زیاد مسئولان مبنی بر ایجاد پایانه صادراتی که بستری برای فروش گل و گیاه به کشورهای همسایه باشد این امر تحقق نیفتاده است.
وی افزود: به عبارتی مشکل اساسی مشهد در بحث گل و گیاه و محصولات گلخانهای، نبود بارانداز صادراتی در این شهر است. ما امکان صادرات محصولی مثل خیار و گوجه گلخانهای را داریم، اما به دلیل نبود زیرساختهای صادراتی این فرصت را از دست دادهایم.
سمنگانی یادآورشد: صادرات غیررسمی ما از صادرات رسمی به دلیل نقش پرررنگ دلالها بیشتر است و این امر باعث شده با صادرات گل و گیاه بیکیفیت این بازار را به مرور از دست بدهیم.
این فعال حوزه گل و گیاه در مشهد تصریح کرد: در دو سال گذشته یکی از بزرگترین صادرکنندههای گل در ایران بودهایم و ۲۳ درصد گل ایران از استان خراسان رضوی صادر میشد، اما متأسفانه با از بین رفتن این ظرفیتها و بیتوجهی به ظرفیتهای استان این فرصت نصیب دلالان در این بازار شده است و با صادرات گل بیکیفیت این بازار که برای جذب آن زحمت کشیده بودیم از بین رفت.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه در خراسان رضوی اضافه کرد: صادرات گل دپوشده و بیکیفیت از شهرهای دیگر به اسم گل مشهد باعث شده ۷۰ درصد بازار صادراتی گل ترکمنستان را در مشهد از دست بدهیم.
وی تأکید کرد: ورود دلالها به بازار صادراتی باعث شد اعتبار گل مشهد در بازارهای هدف و زحمات ۱۵ساله تولیدکننده مشهدی برای جذب بازار ترکمنستان از بین برود.