نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور علاج قطعی مبتلایان به آلرژی مزمن تزریق واکسن است آروین قهرمانی چرا اعدام شد؟ + جزئیات پرونده پیش‌بینی بارش باران در بیشتر نقاط کشور (۱۴ آبان ۱۴۰۳) توضیح سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص زمان واریز پاداش تشویقی اضافه تدریس معلمان
سرخط خبرها

خراسان رضوی جزو بیشترین مصرف‌کنندگان شیرخشک در کشور | مردم از خرید اینترنتی دارو خودداری کنند

  • کد خبر: ۲۰۲۹۹۳
  • ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳
خراسان رضوی جزو بیشترین مصرف‌کنندگان شیرخشک در کشور | مردم از خرید اینترنتی دارو خودداری کنند
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به استان‌های دارای بیشترین آمار مصرف شیرخشک در کشور گفت: فروش اینترنتی دارو غیرقانونی است و داروهای تقلبی، غیرمجاز و غیر ایمن در بستر فضای مجازی به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدحیدر محمدی در همایش معاونان غذا و داروی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور با تاکید بر اینکه مشکلات ایجاد شده در حوزه شیرخشک در نمای بیرونی و فضای رسانه بیشتر از واقعیت بود، اظهار کرد: به دلیل مشکلاتی که در چهار ماهه اول سال در تامین ارز داشتیم، تامین ماده اولیه شیرخشک با مشکل مواجه شد و تولیدکنندگان بزرگ این فرآورده از ذخایر خود نسبت به تامین بازار اقدام کردند؛ در شهریور و مهر به دلیل کم شدن ۲۰ درصدی ذخایر اصلی و بروز نگرانی بین خانواده‌ها و خرید بیشتر، مشکلاتی در بازار به وجود آمد به طوری که در برخی از آمار‌ها برخی افراد اقدام به خرید ۲۰۰ قوطی شیر خشک کرده بودند!

بیشترین آمار مصرف شیرخشک؛ سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خوزستان

وی با اشاره به اینکه ثبت سامانه شیرخشک‌های رژیمی از سال گذشته در کشور آغاز شده است، گفت: موضوع ثبت سامانه شیرخشک‌های رگولار (عادی) نیز به دلیل لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم از ۲۰ مهر ماه امسال آغاز شد، اگرچه هنوز استعلام شیرخشک در برخی داروخانه‌ها انجام نمی‌شود، اما طبق آمار‌های سامانه تیتک، استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین مصرف را داشته‌اند که یکی از دلایل آن بالا بودن نرخ زاد و ولد در این استان‌هاست.

محمدی با اشاره به اینکه با اصلاح سیاست‌های ارزی، کمی از نگرانی‌ها در مورد موضوع قاچاق معکوس برطرف شده است، افزود: در ماه اخیر ۱۲ میلیون قوطی شیرخشک در سراسر کشور توزیع شد که آمار بی‌سابقه‌ای است، در حال حاضر بر اساس گزارش‌های میدانی، وضعیت شیرخشک به وضعیت پایدار رسیده است، اما اگر معاونین غذا و دارو هر استان گزارشی را مبنی بر کمبود اعلام کند به سرعت تامین خواهد شد.

لزوم اصلاح اندیکاسیون و محدودیت تجویز در دارو‌های دارای کمبود

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه وضعیت حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری بهتر از سال گذشته است؛ خاطرنشان کرد: در حوزه دارو پس از مدتی وقفه در تخصیص ارز، از اواخر تیر ماه شرایط تخصیص و تامین با همکاری بانک مرکزی بهبود یافت.

وی با اشاره به کاهش کمبود‌های دارویی در ماه‌های اخیر افزود: دارو‌های «وارفارین» و «متی مازول» دارو‌هایی بودند که طی ماه‌های اخیر با کمبود مواجه بود که خوشبختانه محموله‌هایی از این دارو‌ها توزیع و محموله‌های بعدی نیز تامین و توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت تجویز و مصرف منطقی دارو‌ها اظهار کرد: متاسفانه مصرف آنتی بیوتیک‌ها در کشور بسیار بالاست و علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین به حوزه سلامت باعث ایجاد مقاومت میکروبی می‌شود؛ اخیراً چند آنتی بیوتیک جدید وارد فهرست دارویی کشور شده است، اما باید در مورد مصرف بی‌رویه و اندیکاسیون‌های تجویز این دارو‌ها اقدامات جدی‌تری صورت گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم ایجاد سقف مجاز و اصلاح اندیکاسیون‌ها به خصوص در مورد اقلام دارویی دارای کمبود، گفت: در برخی از دارو‌ها مانند آلبومین و IVIG که تامین آن‌ها سخت و پرهزینه است مصرف بی‌رویه و نادرست را شاهد هستیم که باید در سامانه نسخه نویسی الکترونیک برای اندیکاسیون آن‌ها محدودیت‌هایی اعمال شود.

وی با بیان به این‌که اساساً با فروش اینترنتی دارو به شکل موجود مخالفیم، تصریح کرد: دارو به صورت مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است و با سایر محصولات قابل قیاس نیست چرا که دارو نیاز به کنترل‌های خاص و دقیق دارد.

معاون وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر فروش اینترنتی دارو غیرقانونی است و دارو‌های تقلبی، غیرمجاز و غیر ایمن در بستر فضای مجازی و بدون اینکه بدانیم این فرآورده دارو است یا دارونما به دست مصرف کننده می‌رسد. ما نظارت‌های سختی روی داروخانه‌ها اعمال می‌کنیم، اما سکو‌های اینترنتی دارو‌هایی قاچاق، غیر مجاز و با منبع نامعلوم را به فروش می‌رسانند.

رئیس سازمان غذا و دارو از مردم خواست که به هیچ وجه از بستر‌های ناامن که سازمان غذا و دارو تا این لحظه هیچ یک از آن‌ها را تایید نکرده است دارو تهیه نکنند و در صورت خرید مسئولیت هر عواقبی با خریدار است.

وی با اشاره به اینکه تسهیل دارو رسانی درب منزل به صورت آزمایشی برای والدین شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: درحال تدوین دستورالعمل دارورسانی درب منزل هستیم تا دسترسی مردم به دارو را درب منزل مهیا کنیم؛ این موضوع فروش اینترنتی دارو نیست بلکه دارو رسانی درب منزل است که دستورالعمل آن در حال تدوین بوده و بر این اساس داروی سالم از طریق داروخانه، زیر نظر داروساز از مسیر سالم به دست بیمار واقعی خواهد رسید.

آخرین وضعیت نظارت بر داروخانه‌های عرضه کننده شیرخشک

در ادامه علیرضا رستمی؛ سرپرست اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: به‌دنبال نظارت گسترده سازمان غذا و دارو بر فعالیت شرکت‌های پخش و داروخانه‌ها طی سه هفته اخیر در حوزه شیرخشک، بیش از ۲۰۰ شعبه پخش شیر خشک و ۱۲ هزار داروخانه در سطح کشور مورد بازرسی قرار گرفتند که شامل ۷۶ درصد داروخانه‌های کل کشور است.

وی افزود: در بازرسی‌های صورت گرفته ۸.۳ درصد داروخانه‌ها اقدام به ثبت سامانه‌ای شیرخشک‌ها نکرده بودند؛ در ۱۶.۳ درصد داروخانه‌ها تعداد فیزیکی شیرخشک‌ها و تعداد ثبت تیتک همخوانی نداشت، همچنین تنها دو دهم درصد از داروخانه‌ها قیمت مصوب را رعایت نکرده بودند.

سرپرست اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس بازرسی‌های صورت گرفته پس از اجرای طرح ساماندهی شیرخشک؛ ۵۲ دانشگاه سهمیه داروخانه‌های متخلف را حذف کردند که ۶.۵ درصد از داروخانه‌های مورد بازدید را شامل می‌شود؛ همچنین بر اساس هماهنگی‌های صورت گرفته با معاونت‌های غذا و دارو، بازگرداندن سهمیه منوط به حسن فعالیت، الزام به ثبت سامانه و رعایت قوانین است.

رستمی با اشاره به برنامه متمرکز سازمان غذا و دارو بر تشدید بازرسی‌ها در حوزه‌های مختلف گفت: در مرحله بعدی بازرسی‌های سراسری، موضوع کشف و برخورد با آزاد فروشی اجباری در دستور کار قرار دارد، بر این اساس در خرید‌های نامحسوس رعایت و یا عدم رعایت قیمت‌ها و الزام داروخانه‌ها به خرید به صورت آزاد مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->