معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان
سرخط خبرها

فرار ۹ ماهه سرمایه‌ها از بورس! (۱۰ دی ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۰۳۱۱۳
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶
فرار ۹ ماهه سرمایه‌ها از بورس! (۱۰ دی ۱۴۰۲)
در حال‌حاضر سرمایه‌گذاران بورسی با دو ریسک در کلیت بازار سرمایه کشور مواجه هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، نخست ریسک غیر‌اقتصادی است که وضعیت متغیر‌های اقتصادی را متاثر ساخته است. رخداد‌هایی نظیر تنش‌های منطقه‌ای و برون‌مرزی و پیامد‌های احتمالی آن در حوزه اقتصاد و سیاست کشور شرایط ویژه‌ای را در بازار‌های مالی ایجاد‌کرده است.

برهمین اساس شکل‌گیری موج‌های قدرتمند تقاضا در همه بازار‌های مالی عملا به در بسته خورده است؛ از این‌رو به‌نظر می‌رسد این بازار‌ها به‌خصوص بازار سهام برای برون رفت از چالش‌های کنونی درگیر ریسک‌های متعددی هستند که می‌توانند ورود پول به بازار سرمایه کشور را با مخاطرات بیشتری مواجه کند.

در ماه‌های قبل نیز بورس تهران نتوانسته عملکرد قابل‌قبولی را به نمایش بگذارد، با این حال مخاطرات بازار مذکور به اینجا ختم نمی‌شود و سرمایه‌گذاران به دلیل نااطمینانی‌های حاکم بر این بازار و بی ثباتی در تصمیم‌گیری‌ها با خطر تهدید سرمایه خود دست‌به‌گریبانند؛ به همین‌دلیل با گذشت ۹ ماه از سال مشاهده می‌کنیم که بورس تا چه میزان متزلزل ظاهر شده‌است و برای ادامه مسیر نیازمند محرک جدی و پایدار است تا از این راه به جبران نوسانات کاهشی بپردازد.

در روز‌های گذشته اهالی بازار سرمایه همزمان با تنزل به محدوده ۲میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی و ازدست‌رفتن کانال ۲.۲که سطح روانی مهمی محسوب می‌شود، مجددا با افزایش تردید مواجه شدند. 

با توجه به اینکه متغیر‌های اثرگذار در روند صعودی بورس یعنی رشد دلار، پیشروی انتظارات تورمی، فاصله فاحش دو نرخ دلار نیمایی و آزاد به‌طور مشخص سودآوری صنایع و شرکت‌های بورسی را تحت‌تاثیر منفی قرار داده‌است، به‌نظر می‌رسد عوامل مذکور نتوانند تسهیل‌کننده مسیر جریان نقد به سمت بورس باشند؛ این در حالی است که سطوح ارزندگی قیمت سهام به درجه‌ای رسیده که عملا نزول از این سطح امکان‌پذیر نیست.

بر همین اساس با توجه به اینکه بازار برای استارت رشد به‌دنبال بهانه‌ای جدی می‌گردد، می‌توان بیان کرد که در حال‌حاضر تنها عاملی که می‌تواند بورس را از رخوت چند ماهه نجات دهد، وضعیت آتی هلدینگ‌های بورسی است.

بررسی وضعیت بازار نشان می‌دهد اگر تا هفته‌های قبل نماد‌های کوچک به داد بازار رسیدند، اکنون این مهم به مهره‌ای سوخته بدل شده و جاماندگی قیمتی این دسته از نماد‌ها جبران شده‌است. علاوه‌بر این وضعیت با توجه به اینکه وضعیت هلدینگ‌ها متاثر از اخبار تجدید ارزیابی‌ها در میان‌مدت نمی‌تواند بازار را تحت‌تاثیر قرار دهد، بنابراین می‌توان اینطور استنباط کرد که بازار بدون محرک باید به استقبال پایان سال برود، بنابراین ممکن است در چنین شرایطی شاهد فرار سرمایه از بورس باشیم.

البته این وضعیت نامطلوب تمامی بازار‌ها را متاثر ساخته است و در حقیقت زمینه ساز ایجاد ناامنی در کلیت اقتصاد کشور شده‌است، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت بورس وارد مدار صعودی شود. ناامنی حاکم بر فضای کسب‌وکار، ریسک‌پذیری صنایع و شرکت‌ها را دوچندان کرده‌است. امری که در نهایت حاشیه سود و درآمد شرکت‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد.

یکی از واقعیات بازار در مقطع فعلی این است که اگر بازار با رشد روبه‌رو شود، قدر مسلم نمی‌تواند پایداری چندانی داشته‌باشد. باید پذیرفت تا زمانی‌که قفل انتظارات تورمی باز نشود و دلار در نوسانی محدود به‌کار خود ادامه دهد، از تب تند تقاضا در بازار خبری نخواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->