تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم
سرخط خبرها

فرار ۹ ماهه سرمایه‌ها از بورس! (۱۰ دی ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۰۳۱۱۳
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶
فرار ۹ ماهه سرمایه‌ها از بورس! (۱۰ دی ۱۴۰۲)
در حال‌حاضر سرمایه‌گذاران بورسی با دو ریسک در کلیت بازار سرمایه کشور مواجه هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، نخست ریسک غیر‌اقتصادی است که وضعیت متغیر‌های اقتصادی را متاثر ساخته است. رخداد‌هایی نظیر تنش‌های منطقه‌ای و برون‌مرزی و پیامد‌های احتمالی آن در حوزه اقتصاد و سیاست کشور شرایط ویژه‌ای را در بازار‌های مالی ایجاد‌کرده است.

برهمین اساس شکل‌گیری موج‌های قدرتمند تقاضا در همه بازار‌های مالی عملا به در بسته خورده است؛ از این‌رو به‌نظر می‌رسد این بازار‌ها به‌خصوص بازار سهام برای برون رفت از چالش‌های کنونی درگیر ریسک‌های متعددی هستند که می‌توانند ورود پول به بازار سرمایه کشور را با مخاطرات بیشتری مواجه کند.

در ماه‌های قبل نیز بورس تهران نتوانسته عملکرد قابل‌قبولی را به نمایش بگذارد، با این حال مخاطرات بازار مذکور به اینجا ختم نمی‌شود و سرمایه‌گذاران به دلیل نااطمینانی‌های حاکم بر این بازار و بی ثباتی در تصمیم‌گیری‌ها با خطر تهدید سرمایه خود دست‌به‌گریبانند؛ به همین‌دلیل با گذشت ۹ ماه از سال مشاهده می‌کنیم که بورس تا چه میزان متزلزل ظاهر شده‌است و برای ادامه مسیر نیازمند محرک جدی و پایدار است تا از این راه به جبران نوسانات کاهشی بپردازد.

در روز‌های گذشته اهالی بازار سرمایه همزمان با تنزل به محدوده ۲میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی و ازدست‌رفتن کانال ۲.۲که سطح روانی مهمی محسوب می‌شود، مجددا با افزایش تردید مواجه شدند. 

با توجه به اینکه متغیر‌های اثرگذار در روند صعودی بورس یعنی رشد دلار، پیشروی انتظارات تورمی، فاصله فاحش دو نرخ دلار نیمایی و آزاد به‌طور مشخص سودآوری صنایع و شرکت‌های بورسی را تحت‌تاثیر منفی قرار داده‌است، به‌نظر می‌رسد عوامل مذکور نتوانند تسهیل‌کننده مسیر جریان نقد به سمت بورس باشند؛ این در حالی است که سطوح ارزندگی قیمت سهام به درجه‌ای رسیده که عملا نزول از این سطح امکان‌پذیر نیست.

بر همین اساس با توجه به اینکه بازار برای استارت رشد به‌دنبال بهانه‌ای جدی می‌گردد، می‌توان بیان کرد که در حال‌حاضر تنها عاملی که می‌تواند بورس را از رخوت چند ماهه نجات دهد، وضعیت آتی هلدینگ‌های بورسی است.

بررسی وضعیت بازار نشان می‌دهد اگر تا هفته‌های قبل نماد‌های کوچک به داد بازار رسیدند، اکنون این مهم به مهره‌ای سوخته بدل شده و جاماندگی قیمتی این دسته از نماد‌ها جبران شده‌است. علاوه‌بر این وضعیت با توجه به اینکه وضعیت هلدینگ‌ها متاثر از اخبار تجدید ارزیابی‌ها در میان‌مدت نمی‌تواند بازار را تحت‌تاثیر قرار دهد، بنابراین می‌توان اینطور استنباط کرد که بازار بدون محرک باید به استقبال پایان سال برود، بنابراین ممکن است در چنین شرایطی شاهد فرار سرمایه از بورس باشیم.

البته این وضعیت نامطلوب تمامی بازار‌ها را متاثر ساخته است و در حقیقت زمینه ساز ایجاد ناامنی در کلیت اقتصاد کشور شده‌است، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت بورس وارد مدار صعودی شود. ناامنی حاکم بر فضای کسب‌وکار، ریسک‌پذیری صنایع و شرکت‌ها را دوچندان کرده‌است. امری که در نهایت حاشیه سود و درآمد شرکت‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد.

یکی از واقعیات بازار در مقطع فعلی این است که اگر بازار با رشد روبه‌رو شود، قدر مسلم نمی‌تواند پایداری چندانی داشته‌باشد. باید پذیرفت تا زمانی‌که قفل انتظارات تورمی باز نشود و دلار در نوسانی محدود به‌کار خود ادامه دهد، از تب تند تقاضا در بازار خبری نخواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->