سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن
سرخط خبرها

چرا مالیات طلافروشان از کارگران هم کمتر است؟

  • کد خبر: ۲۰۳۱۶۶
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
چرا مالیات طلافروشان از کارگران هم کمتر است؟
یک کارشناس امور مالیاتی گفت: ثبت‌کردن اطلاعات خریدوفروش‌های طلا و سکه منجر به افزایش شفافیت درآمد طلافروشان شده و این موضوع به دلیل ایجاد زمینه‌سازی برای پرداخت مالیات در آینده، سبب نگرانی و اعتراض برخی از طلافروشان شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی ملک‌زاده ضمن اشاره به نادرست بودن خبر منتشرشده در خصوص اخذ مالیات ۲۵ درصد از طلافروشان یا خریداران طلا توضیح داد: قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال ۱۳۹۸ مصوب شده و طبق قانون، حدود یک سال و ۳ ماه تا یک سال و نیم بعد از ابلاغ آن یعنی آبان‌ماه ۹۸ بابت راه‌اندازی سامانه مودیان زمان در نظر گرفته شده بود؛ اما به دلایل مختلف نظیر پیچیدگی سامانه، کندی و تعلل پیمانکار پروژه سامانه مودیان راه‌اندازی آن از زمان مقررشده تاکنون انجام داده نشده است.

ملک‌زاده با اشاره به اقدامات انجام شده از انتهای دولت قبل و در دولت جدید در راستای راه‌اندازی سامانه مودیان عنوان کرد: تلاش‌هایی از قبیل ساماندهی دستگاه‌های کارت‌خوان و پایانه‌های پرداخت، غیرفعال‌شدن دستگاه‌های پوزی که به پرونده مالیاتی اتصال نداشتند و همچنین متصل‌کردن بعضی از دستگاه‌های کارت‌خوان به پرونده مالیاتی برای راه‌اندازی قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان انجام شده است.

وی ادامه داد: بعد از آن در دولت جدید نیز سعی شد تا ضمن تکمیل‌کردن سامانه مودیان، اقداماتی برای پیشرفت راه‌اندازی سامانه انجام شود مهم‌ترین کار دولت دراین‌رابطه را می‌توان به ثبت‌نام مرحله‌ای مودیان مختلف اشاره کرد. لایحه تسهیل تکالیف مودیان در سامانه مودیان ارائه شد و طی آن ضمن انجام مرحله‌بندی ثبت‌نام مودیان در سامانه، پیشنهاد‌های اصلاحی برای قانون پایانه‌های فروشگاهی سامانه مودیان مطرح شد.

این کارشناس امور مالیاتی در خصوص قانون تسهیل تکالیف مودیان بیان کرد: بر اساس این قانون از اول دی‌ماه سال جاری مشاغلی که میزان فروش آن‌ها بالای ۱۸ میلیارد تومان است ضرورت دارد تا ضمن ثبت‌نام در سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیکی نیز صادر کنند. به صورت خاص طلافروشان نیز باید ابتدا در سامانه مودیان ثبت‌نام کرده و همچنین صورتحساب الکترونیک نیز صادر کنند، اما متأسفانه در حال حاضر برخی از افراد این صنف از صدور صورتحساب الکترونیکی ممانعت می‌کنند.

ثبت اطلاعات خریداران طلا بابت اخذ مالیات نیست

وی در خصوص امکان اخذ مالیات از خریداران طلا توضیح داد: به‌طورکلی در سامانه مودیان چند نوع صورت‌حساب وجود دارد ازآنجایی‌که طلا یک کالای خاص محسوب می‌شود باید صورت‌حساب نوع اول برای آن صادر شود و در آن هم اطلاعات فروشنده هم خریدار درج می‌شود به همین سبب برخی از مردم این نگرانی را داشتند که در آینده امکان اخذ مالیات از آن‌ها وجود دارد؛ اما بر اساس اعلام سازمان مالیاتی نیازی به ثبت اطلاعات خریداران در صورت‌حساب الکترونیکی نیست.

اعتراض و ترس طلافروشان برای پرداخت مالیات واقعی

ملک‌زاده دررابطه با دلیل نگرانی طلافروشان از مالیات و ثبت اطلاعات در صورت‌حساب الکترونیکی بیان کرد: ثبت‌کردن خریدوفروش‌ها و به دنبال آن شفاف‌شدن اطلاعات درآمدی طلافروشان سبب اعتراض و نگرانی برخی از آن‌ها برای امکان لزوم پرداخت مالیات واقعی در آینده شده است.

این کارشناس امور مالیاتی در خصوص علت شکاف مالیاتی بین طلافروشان با سایر مشاغل و حقوق‌بگیران تشریح کرد: طلافروشان صرفاً از کارت‌خوان یا سایر پایانه‌های پرداختی که سازمان مالیاتی بر آن رصد کافی ندارد استفاده می‌کنند به عبارتی عدم استفاده از ابزار شفاف‌سازی سامانه مودیان و صورت‌حساب الکترونیک باعث شده تاکنون اندازه واقعی درآمد طلافروشان شناسایی نشود و به همین خاطر این قشر مالیات کمتری پرداخت می‌کنند.

ملک‌زاده در پایان تصریح کرد: به سبب درآمد بالای طلافروشان میزان مالیات آن‌ها نیز به همین نسبت زیادتر می‌شود از همین رو پرداخت مالیات کمتر یا فرار مالیاتی برای آن‌ها صرفه اقتصادی بالاتری دارد از سوی دیگر متأسفانه این اشخاص امکان لابی‌گری و نفوذ بالایی برای فرار مالیاتی دارند درحالی‌که افراد حقوق‌بگیر، کارگر و کارمند توان مقابله و پرداخت مالیات کمتر ندارند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->