راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

داروی بیهوشی توهم زا و اثرات آن را بیشتر بشناسید

  • کد خبر: ۲۰۴۰۹۵
  • ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵
داروی بیهوشی توهم زا و اثرات آن را بیشتر بشناسید
«کتامین»، دارویی بیهوشی که از سال ۱۹۷۰ در ایالات متحده برای مصارف انسانی و دامپزشکی با نسخه در دسترس بوده است. سوء مصرف کتامین می‌تواند با مشکلات و عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت همراه باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتامین داروی بیهوشی است که از دهه ۱۹۷۰ در ایالات متحده برای مصارف انسانی و دامپزشکی با نسخه در دسترس بوده است. کتامین در سال ۲۰۱۹ برای افسردگی مقاوم به درمان تأیید شد و برای استفاده در بیماران افسرده با افکار یا رفتارهای خودکشی حاد مورد استفاده قرار گرفت. این داروی بیهوشی توسط دامپزشکان هم استفاده می‌شود.

کتامین علاوه بر مصارف قانونی و پزشکی به دلیل حالات توهم‌زایی که ایجاد می‌کند مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد؛ بسیاری از جوانان که اغلب جزو قشر مرفه جامعه هستند به دلیل ویژگی‌هایی که کتامین دارد و اثراتی که ایجاد می‌کند به مصرف آن رو می‌آورند اثراتی مانند سرخوشی و توهم‌زایی که با مصرف این دارو ایجاد می‌شود به همین دلیل کتامین به عنوان مخدر امروزی قشر نوجوان و جوان در ایران شناخته می‌شود.

عوارض مصرف کتامین

معمولاً آثار سوء مصرف کتامین ۱ تا ۲ ساعت طول می‌کشد و دوزهای بالا ممکن است به طور خطرناکی تنفس را کاهش دهد، منجر به اسپاسم یا ضعف عضلانی، سرگیجه، مشکل در تعادل، اختلال در بینایی، تار شدن گفتار، تهوع و استفراغ و گیجی شدید در فرد مصرف‌کننده ایجاد کند سوء مصرف در دوزهای بالا می‌تواند منجر به توهمات بصری قوی شود که توسط محرک‌های محیطی تشدید می‌شود. همچنین ممکن است کما بیهوشی عمیق رخ دهد. هنگامی که دوزهای بالاتری از کتامین مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد گزارش می‌شود که موجب ایجاد رویاهای زنده می‌شود و یک تجربه توهم‌زا خارج از بدن یا نزدیک به مرگ را ایجاد می‌کند؛ چیزی شبیه بد تریپ شدن در مصرف ال‌اس‌دی در دوزهای کمتر مانند مواردی که معمولا به صورت تفریحی استفاده می‌شود.

عوارض کتامین چیست؟

سوء مصرف کتامین می‌تواند با مشکلات و عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت مرتبط باشد؛ عوارض کتامین در کوتاه مدت شامل مشکلات توجه، یادگیری و حافظه، توهم، حالت آرام‌بخشی، گیجی، از دست دادن حافظه، افزایش فشار خون، بیهوشی، کندی تنفس و عوارض بلند مدت آن شامل زخم و درد در مثانه، مشکلات کلیوی، دل درد، افسردگی، حافظه ضعیف، خطر ابتلا به HIV، هپاتیت و سایر بیماری‌های عفونی منتقله از طریق خون برای کسانی که هنگام استفاده تفریحی از داروها سوزن مشترک استفاده می‌کنند، است.

مصرف کتامین می‌تواند در افرادی که الکلی هستند یا مسمومیت شدید با الکل دارند، کشنده باشد. گزارشات حاکی از آن است که خطر مسمومیت هنگام ترکیب کتامین با کافئین وجود دارد. این امکان در مورد افرادی که نوشیدنی‌های انرژی‌زا مصرف کرده‌اند نیز نگران‌کننده است.

شدت عوارض جانبی وابسته به دوز داروی مصرفی است که با گذشت زمان فرد نسبت به کتامین تحمل پیدا می‌کند و برای رسیدن به همان سطح اثر، نیاز به دوزهای بیشتری از دارو را دارد. گزارشات نشان می‌دهد که اثر تجزیه‌کننده نیز ممکن است با گذشت زمان ناپدید شود. اثر تجزیه‌ای درک کاربران از نور و صدا را تغییر می‌دهد و احساس جدایی از خود و محیط اطراف ایجاد می‌کند.

ممکن است پس از مصرف مزمن و طولانی مدت کتامین و بروز علائم و عوارض آن، فرد به فکر ترک بیفتد. پس از قطع مصرف معمولا علائم ترک رخ می‌دهد که ممکن است شامل لرز، عرق، تحریک، توهم، اشک چشم، افسردگی، اضطراب، اختلال خواب و هوس مواد مخدر باشد.

برای افرادی که اقدام به ترک می‌کنند خدمات روان درمانی باید به جدیت دنبال شود، این خدمات در کمپ ترک اعتیاد و توسط افراد متخصص انجام می‌شود تا عوارض به طور کامل کنترل و برطرف شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->