رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است فیلم کوتاه مورچه نامزد جشنواره پریدریشیا هندوستان شد سریال حضرت اجل، اثر جدید سعید سلطانی هدایت هاشمی با فصل دوم سریال فراری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

گزینه‌های احتمالی حاضر در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر

  • کد خبر: ۲۰۴۷۲۳
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۲
گزینه‌های احتمالی حاضر در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر
این روز‌ها اخبار متعددی درباره فیلم‌های حاضر در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر منتشر می‌شود و بازار گمانه‌زنی‌ها در این زمینه داغ است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این روز‌ها اخبار متعددی درباره فیلم‌های حاضر در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر منتشر می‌شود و بازار گمانه‌زنی در این زمینه داغ است.

اینک به بهانه نزدیک شدن به اعلام نهایی اسامی آثار حاضر در فجر چهل و دوم، به مرور شماری از فیلم‌هایی می‌پردازیم که بخت بیشتری برای حضور در جشنواره فیلم فجر امسال خواهند داشت.

با توجه به اینکه سال گذشته ۲۴ فیلم در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر حضور داشتند، گزارش پیش‌رو نیز با فرض اینکه امسال هم ۲۴ فیلم در این بخش به رقابت با یکدیگر بپردازند، نگاشته شده است.

۱. صبح اعدام: فیلم سینمایی «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی، محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی و ازجمله آثاری است که به احتمال بالا آن را در جشنواره فیلم فجر امسال خواهیم دید. این اثر سینمایی، برشی از لحظات پایانی زندگی شهید طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی است که در پی قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به اعدام محکوم شدند. در تازه‌ترین ساخته بهروز افخمی، ارسطو خوش‌رزم در نقش حاج اسماعیل رضایی، مسعود شریف در نقش طیب حاج رضایی، داود فتحعلی‌بیگی در نقش قاضی عسکر، پوریا منجزی در نقش کلیددار طیب، مهرداد نیکنام در نقش تیمسار، محسن آوری در نقش سرهنگ دادستانی، کاوه دارابی در نقش خبرنگار کیهان و فریبا آذرشب در نقش مادر حاج اسماعیل رضایی به ایفای نقش می‌پردازند.

۲. احمد: فیلم سینمایی «احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد، محصول مشترک سازمان سینمایی سوره حوزه هنری و موسسه تصویرشهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است. این اثر که در ژانر حادثه‌ای جای می‌گیرد، قصه‌ای ناگفته از ۱۸ ساعت ابتدایی حادثه تراژیک زلزله بم و اقدامی قهرمانانه در این ساعات پرالتهاب را همزمان با بیستمین سالگرد وقوع این اتفاق روایت می‌کند. با توجه به موضوع فیلم و سابقه حضور آثار پیشین ربیعی در دوره‌های پیشین جشنواره فیلم فجر، به نظر می‌رسد که «احمد» یکی دیگر از شانس‌های حضور در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر باشد.

۳. آسمان غرب: «آسمان غرب» نام دومین فیلم بلند سینمایی محمد عسگری در کسوت کارگردان و محصول سازمان سینمایی سوره است. این فیلم با محوریت اقدامات شهید شیرودی در دوران دفاع مقدس جلوری دوربین رفته و میلاد کی‌مرام نقش شهید شیرودی را در این اثر سینمایی ایفا می‌کند. عسگری سال گذشته فیلم «اتاقک گلی» را کارگردانی کرده بود و تازه‌ترین فیلم او هم‌اکنون مراحل پایانی تولید خود را جهت حضور در جشنواره فیلم فجر پشت سر می‌گذارد. اثری که به نظر می‌رسد باید آن را یکی از شانس‌های حضور در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر دانست.

۴. قرارگاه سری: فیلم سینمایی «قرارگاه سری» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان، محصول سازمان اوج است که روایتی از زندگی سردار شهید علی هاشمی ارائه می‌دهد. لوکیشن اصلی این فیلم در شهر آبادان است و به نظر می‌رسد که یکی از شانس‌های حضور در جشنواره فیلم فجر امسال باشد. «قرارگاه سری» سومین فیلم بلند سینمایی اقباشاوی پس از ساخت «تاج محل» و «زاپاتا» محسوب می‌شود.

۵. مجنون: فیلم سینمایی «مجنون»، یکی دیگر از آثار سازمان اوج است که با محوریت سردار شهید حاج مهدی زین‌الدین ساخته می‌شود. در این فیلم که کارگردانی آن را مهدی شاه‌محمدی برعهده دارد، سجاد بابایی نقش شهید زین‌الدین را ایفا می‌کند. بازیگری که سال گذشته برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «استاد» توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به خود اختصاص دهد. «مجنون» نخستین تجربه کارگردانی شاه‌محمدی است که لوکیشن اصلی آن، آبادان است و به نظر می‌رسد که می‌توان آن را یکی دیگر از آثاری دانست که شانس حضور در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر را دارد.

۶. دو روز دیرتر: «دو روز دیرتر» نام ششمین فیلم بلند سینمایی اصغر نعیمی در جایگاه کارگردان است که با حمایت بنیاد روایت فتح و مشارکت فارابی ساخته می‌شود و تهیه‌کنندگی آن را محسن شیرازی برعهده دارد. این فیلم که در ژانر کمدی جای می‌گیرد، به موضوع جمعیت و فرزندآوری اختصاص دارد و می‌کوشد در این زمینه به فرهنگ‌سازی صحیح بپردازد. با توجه به موضوع مهم فیلم و همچنین ترکیب بازیگران و عوامل حاضر در آن، به نظر می‌رسد که می‌توان آن را یکی از معدود کمدی‌های حاضر در جشنواره فیلم فجر امسال دانست.

۷. راه شیری: این فیلم به کارگردانی علی جعفرآبادی و تهیه‌کنندگی مهدی کریمی، محصول دیگری از بنیاد سینمایی فارابی است که با محوریت راه‌پیمایی اربعین حسینی ساخته شده است. ابتدا قرار بود که «راه شیری» در فجر چهل و یکم به نمایش درآید، اما در نهایت، چنین اتفاقی رخ نداد و به نظر می‌رسد که این اثر سینمایی یکی از گزینه‌های حاضر در فجر چهل و دوم باشد. کورش سلیمانی، کورش تهامی و... ازجمله بازیگران فیلم سینمایی «راه شیری» هستند. جعفرآبادی پیش از این فیلم سینمایی «مسیح پسر مریم» را کارگردانی کرده که محصول سازمان اوج است و سال گذشته از حضور در جشنواره فیلم فجر بازماند. مهدی کریمی در کسوت تهیه‌کننده این اثر نیز تجربه تهیه‌کنندگی فیلم سینمایی «آژانس شیشه‌ای» را در کارنامه خود دارد.

۸. مومن: فیلم سینمایی «مومن» به کارگردانی هادی مقدم‌دوست و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی یکی دیگر از آثار بنیاد سینمایی فارابی است که روایتی از زندگی سردار شهید حاج حسین همدانی ارائه می‌دهد. این اثر سینمایی که فیلمنامه آن را هادی مقدم‌دوست پس از دو سال تحقیق و پژوهش به رشته تحریر درآورده، در زمره فیلم‌هایی است که از بخت بسیاری برای حضور در فجر چهل و دوم برخوردار است. با توجه به آغاز پیش‌تولید «مومن» در فروردین ۱۴۰۱ به نظر می‌رسید که این اثر سینمایی یکی از آثار حاضر در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر باشد، اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و مقدم‌دوست سال گذشته با فیلم «عطرآلود» در جشنواره فجر حضور یافت.

۹. باغ کیانوش: این فیلم، نخستین تجربه بلند رضا کشاورز حداد در سینما و اولین محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. شهرام حقیقت‌دوست، عباس جمشیدی‌فر، علیرضا آرا و مجید پتکی ازجمله بازیگرانی هستند که در این اثر سینمایی اقتباسی به ایفای نقش می‌پردازند. «باغ کیانوش» اثری ماجراجویانه است که در شهر همدان کلید خورده و به نظر می‌رسد از شانس حضور در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برخوردار باشد.

۱۰. رویاشهر: انیمیشن سینمایی «رویاشهر» جدیدترین اثر مرکز انیمیشن سوره است که به تهیه‌کنندگی مصطفی حسن‌آبادی و نویسندگی و کارگردانی محسن عنایتی ساخته می‌شود. این انیمیشن پس از گذشت ٢ سال از آغاز فرایند طراحی و تولید، وارد فاز پس‌تولید شده و مراحل فنی آن در حال انجام است. «رویاشهر» سومین اثر مرکز انیمیشن سوره و یکی از معدود آثار حوزه انیمیشن است که شانس حضور در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر را خواهد داشت. این انیمیشن سینمایی ماجراجویانه که نگاهی به آینده دارد، داستان پسربچه‌ای به نام آرات را روایت می‌کند که تصمیم دارد قهرمان رویاشهر شود.

۱۱. قهرمان جندی‌شاپور: فیلم سینمایی «قهرمان جندی شاپور» یکی از محصولات بنیاد فرهنگی روایت فتح است که به کارگردانی مهدی صاحبی و تهیه‌کنندگی ابوذر پورمحمدی ساخته می‌شود. فیلم‌برداری این اثر سینمایی به روز‌های پایانی خود رسیده و این فیلم به احتمال زیاد یکی از آثار تماشایی جشنواره فیلم فجر امسال خواهد بود. ازجمله نکات جالب توجه فیلم سینمایی «قهرمان جندی شاپور» این است که مرتضی امینی‌تبار بازیگر سریال «زخم کاری» در نقش دکتر شهید مجید بقایی ظاهر شده است. «قهرمان جندی شاپور» به زندگی دکتر شهید مجید بقایی، دانشجوی نخبه پزشکی می‌پردازد که در سن ۲۳ سالگی به فرماندهی قوای یکم کربلا در رأس جبهه‌های جنوب منصوب شد و در کنار شهید حسن باقری از طراحان اصلی عملیات فتح المبین و بیت المقدس بود. در این فیلم بازیگرانی، چون مرتضی امینی‌تبار، الهام نامی، نوید لایقی‌مقدم، یوسف تیموری، نهال دشتی، محمد رشنو و با هنرمندی نادر سلیمانی به ایفای نقش می‌پردازند.

۱۲. آینه: فیلم سینمایی «آینه» سومین ساخته محمود کلاری، فیلم‌بردار سرشناس سینمای ایران است که از شانس بالایی برای حضور در فجر چهل و دوم برخوردار است. کلاری پس از ۲۳ سال دوری از کارگردانی، به سراغ ساخت «آینه» رفته است. در این فیلم، مهران مدیری در نقش اصلی ظاهر شده است و اخبار غیررسمی از حضورعلی شادمان، فریبا نادری، سمیرا حسن‌پور و پژمان بازغی در این پروژه سینمایی حکایت دارند.

۱۳. شه‌سوار: فیلم سینمایی «شه‌سوار» به کارگردانی و نویسندگی حسین نمازی ساخته می‌شود. نمازی پیش از این، تجربه ساخت آثاری، چون «شادروان» و «آپاندیس» را در کارنامه خود ثبت کرده است. داستان «شه‌سوار» طی سه شبانه روز و در یک مراسم عروسی رخ می‌دهد. این فیلم سینمایی محصول بنیاد سینمایی فارابی است که با مشارکت بخش خصوصی تولید شده است. در «شه‌سوار» مهرداد صدیقیان و الناز حبیبی ایفای نقش می‌کنند.

۱۴. میرو: این فیلم به کارگردانی حسین ریگی و تهیه‌کنندگی سعید الهی، با حضور بازیگرانی، چون سودابه بیضایی، امیررضا دلاوری، حمید ابراهیمی، آرزو تاج نیا، ابوالفضل همراه، مهدی دین محمدپور، ایوب افشار و جمعی از هنرمندان بومی استان سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود. این سومین اثر سینمایی ریگی از فیلمسازان بلوچ کشور پس از فیلم‌های «لیپار» و «هوک» است که در ژانر کودک و نوجوان تولید شده و در بستر قصه‌ای متعلق به دوران دفاع مقدس در دهه ۶۰ روایت می‌شود. بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد سینمایی فارابی سرمایه گذاران فیلم سینمایی «میرو» هستند.

۱۵. شور عاشقی: «شور عاشقی» سومین ساخته سینمایی داریوش یاری است که احتمال می‌رود در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حاضر باشد. در این فیلم که محصول مشترک بنیاد شهید و بنیاد سینمایی فارابی به شمار می‌رود، روایتی از حرکت کاروان اهل بیت (ع) در مسیر کوفه به تصویر کشیده است. سیده شهره موسوی، مهدی زمین پرداز، پیام احمدی نیا، نادر فلاح، علیرضا استادی، سیامک صفری و. از جمله هنرمندانی‌اند که در این اثر سینمایی عاشورایی نقش‌آفرینی کرده‌اند.

۱۶. آغوش باز: فیلم سینمایی «آغوش باز» را به تهیه‌کنندگی علی سرتیپی ساخت. این فیلم که اولین همکاری شعیبی و سرتیپی است، پیش از این با نام «هم‌آهنگ» پروانه ساخت گرفته بود که به تازگی به «آغوش باز» تغییر نام داده است. فیلمنامه «آغوش باز» را مهرداد کوروش‌نیا و محمدسجاد نجفی به طور مشترک نوشته‌اند. «آغوش باز» ششمین اثر سینمایی بهروز شعیبی است که پیش از این کارهایی، چون بدون قرار قبلی، روز بلوا، دارکوب، سیانور، دهلیز و ... را ساخته است.

۱۷. دست ناپیدا: فیلم سینمایی «دست ناپیدا» به کارگردانی انسیه شاه‌حسینی و تهیه‌کنندگی سیدسعید سیدزاده، روایت‌گر زندگی زنی است که ۲۰۰ فانوسقه خونین بر دوش دارد و همه را در آب کارون شسته و به جبهه می‌فرستد. این فیلم اکنون در مراحل پس‌تولید قرار دارد و به احتمال زیاد یکی از آثار حاضر در فجر چهل و دوم خواهد بود.

۱۸. این جمعیت قابل کنترل: فیلم سینمایی «این جمعیت قابل کنترل» به تهیه‌کنندگی مهرداد فرید، کارگردانی محمد متین اوجانی و نویسندگی روناک برخوردار، ازجمله آثار متقاضی حضور در فجر چهل و دوم است. این نخستین تجربه سینمایی محمدمتین اوجانی در گونه درام اجتماعی است. فریده سپاه منصور، محمدرضا داوودنژاد، علیرضا استادی، زهرا داوودنژاد، مرجان قمری، روناک برخوردار، رسول عظیمی، مهناز افتاده‌نیا، وحید الهویی، مریم شاه‌ولی و محسن آشتیانی‌پور ازجمله بازیگرانی هستند که در این اثر سینمایی ایفای نقش پرداخته‌اند.

۱۹. آن دو: فیلم سینمایی «آن دو» به نویسندگی مهدی سجادپور، مرتضی رحیمی، کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیه‌کنندگی سیدعلیرضا سبط احمدی، اثری در گونه دفاع مقدس است که احتمالا در فجر چهل و دوم حضور خواهد داشت. در خلاصه داستان این فیلم آمده: ظفر پسر بچه‌ای ۱۲ ساله، اصالتاً بختیاری و از عشایر لردگان، مانند دیگر بچه‌های همسن و سال خود مشغول گذراندن دوران کودکیش است. خدابخش، پدر ظفر و برادرش خدارحم به همراه دیگر مردان ایل به جبهه رفتند و چند ماهی است که از خدارحم خبری نیست. در همین حال، شهیدی را به لردگان می‌آورند و، چون نام و نشانی ندارد، برای شناسایی او، ابتدا به خانواده ظفر خبر می‌دهند. ظفر به همراه مادر خود جهت شناسایی شهید به سردخانه می‌رود.

۲۰. ساعت ۶ صبح: فیلم سینمایی «ساعت ۶ صبح» به نویسندگی و کارگردانی مهران مدیری و تهیه‌کنندگی علی اوجی ساخته شده و بازیگرانی، چون سمیرا حسن‌پور، مهرداد صدیقیان، مونا فرجاد، تینو صالحی، سعید زارعی، مهران مدیری و جمعی از بازیگران تئاتر و سینما در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. این اثر سینمایی براساس فیلمنامه‌ای از عباس رافعی با نام «بن‌بست» ساخته شده که ابتدا قرار بود خود آن را کارگردانی کند، اما در ادامه ساخت آن را به مدیری سپرد و فیلمنامه آن پس از بازنویسی و اعمال تغییراتی توسط مهران مدیری به «ساعت ۶ صبح» تغییر نام پیدا کرده است.

۲۱. تمساح خونی: «تمساح خونی» نام اولین فیلم بلند سینمایی جواد عزتی در جایگاه کارگردان است. فیلمی که به نظر می‌رسد حال و هوایی شبیه «زخم کاری» داشته باشد و اثری نوآر محسوب شود. جواد عزتی که تاکنون به عنوان بازیگر در سینمای ایران مشغول به فعالیت بوده و در این حرفه به جایگاه قابل توجهی دست یافته، پس از سال‌ها تجربه حضور در مقابل دوربین، تصمیم گرفته است که برای نخستین بار در پشت دوربین قرار بگیرد. اگرچه ممکن است او علاوه بر کارگردانی، به عنوان بازیگر هم در «تمساح خونی» حضور داشته باشد. با وجود این، «تمساح خونی» را می‌توان یکی از کنجکاوی‌های مهم مخاطبان سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ دانست. فیلمی به تهیه‌کنندگی کامران حجازی که به نظر می‌رسد یکی از آثار حاضر در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر باشد.

۲۲. نفس‌خور: «نفس‌خور» نام تازه‌ترین فیلم بلند سینمایی محمد کارت است که آخرین بار با فیلم «شنای پروانه» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و توانست ۶ جایزه از جوایز اصلی جشنواره سی و هشتم، ازجمله بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به خود اختصاص دهد. کارت پیش از این سریال «یاغی» را برای پخش در شبکه نمایش خانگی کارگردانی کرد و به نظر می‌رسد که «نفس‌خور» فیلمی در امتداد فضای فیلم‌سازی‌های پیشین این کارگردان باشد. با توجه به اینکه تازه‌ترین فیلم کارت، تابستان امسال پروانه ساخت خود را از سازمان سینمایی دریافت کرده است، به نظر می‌رسد که می‌توان منتظر اکران آن در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر بود.

۲۳. صبحانه با زرافه‌ها: «صبحانه با زرافه‌ها» عنوان تازه‌ترین فیلم سینمایی سروش صحت است. فیلمی که طبق اخبار، فیلم‌برداری آن مانند نخستین ساخته بلند سینمایی صحت، یعنی «جهان با من برقص» در شهر‌های شمالی کشور به اتمام رسیده است. پژمان جمشیدی، هوتن شکیبا، بهرام رادان و بیژن بنفشه‌خواه ازجمله بازیگرانی هستند که در «صبحانه با زرافه‌ها» به ایفای نقش پرداخته‌اند. سروش صحت هم‌اکنون با سریال فانتزی «مگه تموم عمر چندتا بهاره» در شبکه نمایش خانگی حضور دارد و به نظر می‌رسد دومین تجربه بلند سینمایی او نیز فضایی فانتزی داشته باشد.

۲۴. لاک‌پشت: فیلم سینمایی «لاک‌پشت» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی بهمن کامیار این روز‌ها در آستانه پایان مراحل فنی و رساندن نسخه نهایی به جشنواره فجر است. فرهاد اصلانی، نازنین بیاتی، نازنین کریمی، صابر ابر، هومن برق‌نورد، آزیتا حاجیان، علیرضا آقاخانی و جمشید گرگین ازجمله بازیگران این اثر سینمایی‌اند. این فیلم به‌عنوان سومین اثر بلند سینمایی بهمن کامیار در مقام کارگردان پس از فیلم‌های «مرداد» و «در وجه حامل»، درامی روانشناسانه محسوب می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->