هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

راهکار‌هایی برای افزایش اشتها پس از بیماری

  • کد خبر: ۲۰۴۷۳۴
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۷
راهکار‌هایی برای افزایش اشتها پس از بیماری
یکی از مشکلات رایج پس از سپری کردن دوران بیماری‌های فصلی مانند آنفلوآنزا یا سرماخوردگی، کاهش شدید اشتهای بیمار و مشکلات ناشی از آن مانند از دست دادن توده‌های عضلانی یا عدم دریافت ریزمغذی‌های لازم در طول روز است.

به گزارش شهرآرانیوز، در این مطلب با ۵ راهکار موثر برای افزایش اشتها پس از بیماری آشنا می‌شویم. این توصیه‌ها عبارتند از:

۱. حجم وعده‌های غذایی تان را کم کنید

طبیعی است که بعد از سپری کردن دوره بیماری، فرد نتواند هر ۳ وعده غذایی اصلی را مثل قبل مصرف کند. از این‌رو، توصیه می‌شود که وعده‌های غذایی اصلی به‌جای ۳ وعده به ۵ یا ۶ وعده کوچک‌تر تقسیم شوند تا هم فرد بتواند کالری کافی در طول روز دریافت کند و هم به‌مرور زمان اشتهای او به حالت عادی برگردد. با برگشتن اشتها به حالت عادی، وعده‌های غذایی اصلی می‌توانند به همان ۳ وعده در طول روز تقسیم شوند.

۲. غذا‌های مغذی مصرف کنید

اگر فردی بعد از سپری کردن دوره بیماری‌های مختلف، مخصوصا سرماخوردگی و آنفلوآنزا، اشتهایش را از دست داده باشد، باید به‌جای خوراکی‌های پرکالری و بی‌ارزش حتما از خوراکی‌هایی با ارزش تغذیه‌ای بالا در حجم کم استفاده کند. به‌عنوان مثال، این افراد می‌توانند ماست یونانی که پروتئین زیادی دارد را به میان‌وعده عصر خودشان اضافه کنند و برای بهبود اشتها هم کمی توت یا دارچین در کنار ماست داشته باشند. انواع مغزدانه‌های خام و کره مغزدانه‌ها هم می‌توانند گزینه‌های غذایی مناسبی با ارزش تغذیه‌ای بیشتر برای همین افراد باشند.

۳. کالری وعده‌های غذایی را افزایش بدهید

یکی از عوارض ناشی از کاهش اشتها، عدم دریافت کالری کافی در طول روز است، درحالی که همین اتفاق می‌تواند فرد را با چالش‌های مختلفی مواجه کند. از این‌رو، توصیه می‌شود که پس از سپری کردن دوره بیماری و زمانی که فرد هنوز اشتهای کافی برای غذا خوردن ندارد، کالری وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی او را افزایش بدهید. به‌عنوان مثال، به غذا‌های او مقداری روغن زیتون یا مقدار محدودی کره اضافه کنید. بلغور جودوسر یا غلات صبحانه را به‌جای آب یا شیر کم‌چرب، با شیر نیم‌چرب آماده کنید. پودر انواع مغزدانه‌ها را به غذا‌های ساندویچی، خوراک‌ها یا خورش‌ها اضافه کنید. درنهایت، اینکه میوه‌های عصرانه را همراه با کره بادام‌زمینی یا شکلات صبحانه فاقد قند افزوده برای او سرو کنید.

۴. فیبر کمتری دریافت کنید

رژیم‌های غذایی با فیبر بالا باعث افزایش احساس سیری و کاهش کالری دریافتی در طول روز می‌شوند. از این‌رو، افرادی که اشتهای خود را بعد از بیماری از دست داده‌اند و کالری کمتری در طول روز دریافت می‌کنند باید میزان دریافت فیبر‌ها از طریق میوه‌ها و سبزی‌ها را موقتا کاهش بدهند تا احساس سیری ناشی از دریافت فیبر باعث جلوگیری از دریافت کالری کافی نشود.

۵. منظم غذا بخورید

یکی از راهکار‌های مناسب برای برگرداندن اشتها بعد از دوره بیماری، این است که فرد به‌صورت منظم غذا بخورد. یعنی ممکن است که شما اشتهایتان را در اثر بیماری کاملا از دست داده باشید و تمایلی به غذا خوردن نداشته باشید. اما در شرایط بی‌اشت‌هایی هم باید وعده‌های غذایی اصلی و میان‌وعده‌ها را همچنان در ساعات مشخص و منظمی مصرف کنید تا کم‌کم اشتهای شما برای خوردن غذا، شرطی شود.

منبع: عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->