فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

دوربین برلیناله در دستان «ادگار رایتس»، فیلمساز آلمانی

  • کد خبر: ۲۰۶۰۵۸
  • ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷
دوربین برلیناله در دستان «ادگار رایتس»، فیلمساز آلمانی
ادگار رایتس، کارگردان ۹۱ ساله آلمانی دوربین برلیناله ۲۰۲۴ را دریافت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز ادگار رایتس فیلمساز ۹۱ ساله که بیشتر برای سه گانه حماسی «وطن» یا «Heimat» شناخته می‌شود که درباره زندگی یک خانواده آلمانی از دهه ۱۸۴۰ تا ۲۰۰۰ است، دوربین برلیناله امسال را می‌گیرد.

رایتس در هفتاد و چهارمین جشنواره برلیناله در ۲۲ فوریه (۳ اسفند) این جایزه را که به «شخصیت‌ها و مؤسساتی که سهم ویژه‌ای در فیلم‌سازی داشته‌اند و جشنواره احساس ارتباط نزدیکی با آن‌ها کرده‌اند» اهدا می‌شود، دریافت خواهد کرد. آخرین اثر رایتس «ساعت فیلم -۲۳» به کارگردانی مشترک با یورگه آدولف خارج از بخش رقابتی به عنوان بخشی از برنامه ویژه جشنواره برلین نمایش داده می‌شود.

رایتس که از تاثیرگذارترین و مهم‌ترین کارگردانان آلمانی به حساب می‌آید، بیشتر با سه فیلم «وطن» که سال‌های ۱۹۸۴، ۱۹۹۲ و ۲۰۰۴ ساخته شدند، شناخته می‌شود. این فیلم‌ها هم به‌عنوان فیلم بلند و هم به‌عنوان سریال تلویزیونی ارایه شدند. فیلم یک قرن و نیم از تاریخ آلمان را از طریق زندگی سیمونز، یک خانواده خیالی از منطقه «هونسروک» در راینلند جایی که رایتس در آن بزرگ شده است، نشان می‌دهد.

کارگردان این فیلم را در ۲ اثر دنباله‌ای دیگر بسط داد که شامل بخش‌های «میهن: زنان» در سال ۲۰۰۶ است که از صحنه‌های حذف شده قبلی برای تمرکز بر شخصیت‌های زن حماسه استفاده می‌کند و در فیلم پیش درآمد «خانه از خانه: تاریخ‌نگاری یک دیدگاه» در سال ۲۰۱۳ به ۲ برادر سیمون می‌پردازد که در دهه ۱۸۴۰ از آلمان به برزیل مهاجرت کردند. این ۵ فیلم که در ۳۲ قسمت تقسیم شده‌اند با هم بیش از ۵۹ ساعت را دربرگرفته‌اند.

رایتس از نویسندگان و امضاکنندگان اصلی «مانیفست اوبرهاوزن» در سال ۱۹۶۲ بود: دعوتی به اسلحه برای جنبش جدید سینمای آلمان که موجب تولد سینمای مولف آلمان در دوره پساجنگ شد.

مارتیه رایسن‌بک مدیر اجرایی برلیناله از ادگار رایتس به عنوان یکی از تاثیرگذارترین فیلمسازان نسل خود یاد کرد و گفت: او اثری خلق کرده است که برای همیشه نقطه عطفی در تاریخ سینما باقی خواهد ماند. رایتس در ۹۱ سالگی هنوز مایل است از ما سوال کند که ما کی هستیم و از کجا آمده‌ایم. او در جدیدترین فیلمش با عنوان «ساعت فیلم -۲۳» موفق شد ایده خانه - هم به عنوان مکانی واقعی و هم به عنوان مکانی خیالی برای اشتیاق - را به سینما منتقل کند. ما خوشحال هستیم که از فیلم جدید او در جشنواره استقبال و از او با این جایزه شایسته تجلیل می‌کنیم.

رایتس دوربین برلیناله را به جوایز متعدد پیشین خود می‌افزاید که جوایز چندگانه فیلم آلمان، مانند جایزه بهترین فیلم برای «خانه از خانه» در سال ۲۰۱۴، یک جایزه بفتا در سال ۱۹۸۶ برای بهترین سریال تلویزیونی خارجی برای «وطن ۱» و جایزه بهترین فیلم بلند اول جشنواره فیلم ونیز در سال ۱۹۶۷ برای «میز عشق» را شامل می‌شود. رایتس در طول فعالیت طولانی مدت خود، بیش از ۵۰ فیلم بلند، مستند و تلویزیونی کارگردانی کرده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->