واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

انجمن تجارت الکترونیک تهران: ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را دارد

  • کد خبر: ۲۰۶۳۷۵
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
انجمن تجارت الکترونیک تهران: ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را دارد
مراسم رونمایی از دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور باحضور اعضای انجمن تجارت الکترونیک کشور و اصحاب رسانه در اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز - براساس صحبت‌هایی که در مراسم رونمایی از دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور مطرح شد، رتبه اینترنت ایران در بخش‌هایی، چون محدودیت، کیفیت و سرعت ازبین ۵۰ کشور در قعر جدول قرار دارد. انجمن تجارت الکترونیک تهران معتقد است ایران همچنان بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را دارد. در این مراسم همچنین اعلام شد، مسئله اینترنت به پدیده‌ای امنیتی تبدیل شده که این امر جلوی پاسخگویی درباره مشکلات اینترنت توسط مسئولین را گرفته است.

پویا پیرحسیلنو، رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیکی تهران در پاسخ به پرسش سوالی مبنی بر این‌که چرا هیچ مقام دولتی و حاکمیتی در نشست رونمایی از این گزارش حاضر نیست گفت: «کمیته مصادیق مجرمانه به هیچ‌وجه قبول نکرد با ما در مورد این موضوع صحبت کند. مرکز ملی فضای مجازی نیز به ما وقتی برای برقراری یک جلسه پیرامون این اشکالات نداد. تنها وزارت ارتباطات چند جلسه با ما در شرکت ارتباطات زیرساخت گذاشته و توانستیم با برخی نمایندگان مجلس نیز برخی موضوع‌ها را پیگیری کنیم.»

او باور دارد رسانه‌ها می‌توانند از این «خواست‌های محدود» یک «استقامت نامحدود» داشته باشند و در کنار آن‌ها پیگیر برای برقراری این جلسات باشند.

حمیدرضا احمدی، نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن الکترونیک تهران پیرامون مسئله امنیتی‌شدن اینترنت گفت: «امنیتی‌شدن مسئله اینترنت روی همه چیز تاثیرگذار است. یکی از مسائلی که وجود دارد این است که وقتی موضوعی امنیتی می‌شود، دیگر هیچکس وظیفه پاسخگویی در خود نمی‌بیند. این درحالی است که همواره بسیاری از کسب‌وکار‌ها سوالاتی دارند که گاه ممکن است امنیتی هم نباشد، اما پاسخی برای آن داده نمی‌شود. ما انتظار داریم به این سوالات پاسخ داده شود.»

ایران از بین ۵۰ کشور رتبه ۴۸ را در بحث سانسور اینترنت دارد 

رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تهران نیز باور دارد موضوع فیلترینگ یک موضوع کسب‌وکاری است و نه یک مسئله امنیتی. پویا پیرحسینلو در این‌باره گفت: «طبق قانون یک چیزی فیلتر شده، باید درباره آن پاسخ داده شود که چرا چنین اتفاقی افتاده است. ما به دنبال این گفتگو هستیم.»

رییس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در این مراسم درباره هدف از انتشار این گزارش توضیح داد: «به عنوان اعضای این انجمن در شرایطی که اینترنت عامل اصلی مهاجرت، ازبین رفتن کسب‌وکار‌ها و... است سعی داشتیم با انتشار این گزارش به صورت قانونی مشخص کنیم که مقوله اینترنت چه شاخص‌ها و زیرمقولاتی دارد و کدام نهاد‌ها باید پاسخگو باشند.»

او همچنین اشاره کرد که ایران از بین ۵۰ کشور رتبه ۴۸ را در بحث سانسور و همچنین رتبه ۵۰ را در بحث سرعت دارد: «در نتیجه در بحث اینترنت بی‌کیفیت مقام قهرمانی را دارد.»

پیرحسینلو تاکید کرد که دولتمردان تمایل دارند ایران در بحث اینترنت همانند چین شود. او باور دارد در شرایط کنونی وضعیت شبکه چین از ما بهتر است.

او تأکید دارد: «وزیر ارتباطات از خبرنگاران می‌خواهد که در لحظه به او اختلال اینترنت را نشان دهند و این موضوع کار بسیار سختی است، اما ما سعی کردیم در این گزارش بتوانیم شمایلی از این اختلال‌های متعدد اعم از اختلال مقطعی و دائمی را نشان دهیم. منشأ بیشتر اختلال‌ها وزارت ارتباطات بوده چرا که تأمین‌کننده انحصاری اینترنت این نهاد است.»

به گفته پیرحسینلو اشباع پردازنده‌های تجهیزات فیلترینگ عامل اصلی اختلال در زمان پیک مصرف اینترنت کشور است: «پاسخگوی اختلال‌های مقطعی باید شرکت ارتباطات زیرساخت باشد.»

دلیل فیلترینگ بسیاری از مجموعه‌ها در ایران مشخص نیست 

حمیدرضا احمدی نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک نیز در این مراسم اعلام کرد ایران از نظر آزادی‌های دسترسی به اینترنت رتبه ۶۸ از ۷۰ را دارد. به گفته احمدی وقتی از محدودیت صحبت می‌کنیم، بخشی از آن مربوط به فیلترینگ و بخش دیگر نیز مربوط به قطعی کامل است. او تأکید کرد فیلتر بودن شبکه‌های اجتماعی در کار شهروندان اختلال ایجاد می‌کند و ایران در صدر کشور‌هایی است که این شبکه‌ها را فیلتر کرده است.

احمدی همچنین گفت دولت سعی کرده که فیلترینگ گوگل‌پلی برداشته شود، ولی این موضوع میسر نشده: «دلیل فیلترینگ بسیاری از مجموعه‌ها در ایران مشخص نیست و هیچ پروسه‌ای برای بازنگری در فیلترینگ آن وجود ندارد و یک مسیر کاملا یک طرفه است.»

به گفته او سایت‌هایی مانند وردپرس و یا برخی سایت‌های فروشگاهی جهانی و یک سری سایت عکاسی و کوتاه‌کننده لینک در ایران فیلتر است که دلیلی برای محدودیت آن وجود ندارد: «دلیل فیلتر شدن سایت‌ها مشخص نیست و به‌نظر می‌رسد هر سایتی که فیلتر می‌شود باید یک تاریخ بازنگری برای آن در نظر گرفته شود تا یک زمانی به حالت غیر فیلتر برگردد. در حال حاضر سایتی که فیلتر می‌شود برای همیشه مسدود باقی خواهد ماند.»

یکی از بحث‌هایی که نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در این مراسم مطرح کرد، مسئله نبود بازنگری در سیاست‌های فیلترینگ بود. او اعلام کرد که وقتی به دلایلی فیلترینگ در کشور صورت می‌گیرد، بعد از مدتی و با رفع شدن مشکل، بازنگری در فیتلرینگ صورت نمی‌گیرد. احمدی به دیجیاتو گفت: «چه سایت‌هایی که فیلتر هستند و هیچ دلیل منطقی نیز برایشان وجود ندارد و متأسفانه کسی هم در قبال این موضوع پاسخگو نیست. ما به‌دنبال فرهنگ گفتگو هستیم.» به گفته احمدی، اینکه سایتی برای همیشه فیلتر باشد، سیاست درستی نیست.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->