ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

انجمن تجارت الکترونیک تهران: ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را دارد

  • کد خبر: ۲۰۶۳۷۵
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
انجمن تجارت الکترونیک تهران: ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را دارد
مراسم رونمایی از دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور باحضور اعضای انجمن تجارت الکترونیک کشور و اصحاب رسانه در اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز - براساس صحبت‌هایی که در مراسم رونمایی از دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور مطرح شد، رتبه اینترنت ایران در بخش‌هایی، چون محدودیت، کیفیت و سرعت ازبین ۵۰ کشور در قعر جدول قرار دارد. انجمن تجارت الکترونیک تهران معتقد است ایران همچنان بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را دارد. در این مراسم همچنین اعلام شد، مسئله اینترنت به پدیده‌ای امنیتی تبدیل شده که این امر جلوی پاسخگویی درباره مشکلات اینترنت توسط مسئولین را گرفته است.

پویا پیرحسیلنو، رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیکی تهران در پاسخ به پرسش سوالی مبنی بر این‌که چرا هیچ مقام دولتی و حاکمیتی در نشست رونمایی از این گزارش حاضر نیست گفت: «کمیته مصادیق مجرمانه به هیچ‌وجه قبول نکرد با ما در مورد این موضوع صحبت کند. مرکز ملی فضای مجازی نیز به ما وقتی برای برقراری یک جلسه پیرامون این اشکالات نداد. تنها وزارت ارتباطات چند جلسه با ما در شرکت ارتباطات زیرساخت گذاشته و توانستیم با برخی نمایندگان مجلس نیز برخی موضوع‌ها را پیگیری کنیم.»

او باور دارد رسانه‌ها می‌توانند از این «خواست‌های محدود» یک «استقامت نامحدود» داشته باشند و در کنار آن‌ها پیگیر برای برقراری این جلسات باشند.

حمیدرضا احمدی، نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن الکترونیک تهران پیرامون مسئله امنیتی‌شدن اینترنت گفت: «امنیتی‌شدن مسئله اینترنت روی همه چیز تاثیرگذار است. یکی از مسائلی که وجود دارد این است که وقتی موضوعی امنیتی می‌شود، دیگر هیچکس وظیفه پاسخگویی در خود نمی‌بیند. این درحالی است که همواره بسیاری از کسب‌وکار‌ها سوالاتی دارند که گاه ممکن است امنیتی هم نباشد، اما پاسخی برای آن داده نمی‌شود. ما انتظار داریم به این سوالات پاسخ داده شود.»

ایران از بین ۵۰ کشور رتبه ۴۸ را در بحث سانسور اینترنت دارد 

رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تهران نیز باور دارد موضوع فیلترینگ یک موضوع کسب‌وکاری است و نه یک مسئله امنیتی. پویا پیرحسینلو در این‌باره گفت: «طبق قانون یک چیزی فیلتر شده، باید درباره آن پاسخ داده شود که چرا چنین اتفاقی افتاده است. ما به دنبال این گفتگو هستیم.»

رییس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در این مراسم درباره هدف از انتشار این گزارش توضیح داد: «به عنوان اعضای این انجمن در شرایطی که اینترنت عامل اصلی مهاجرت، ازبین رفتن کسب‌وکار‌ها و... است سعی داشتیم با انتشار این گزارش به صورت قانونی مشخص کنیم که مقوله اینترنت چه شاخص‌ها و زیرمقولاتی دارد و کدام نهاد‌ها باید پاسخگو باشند.»

او همچنین اشاره کرد که ایران از بین ۵۰ کشور رتبه ۴۸ را در بحث سانسور و همچنین رتبه ۵۰ را در بحث سرعت دارد: «در نتیجه در بحث اینترنت بی‌کیفیت مقام قهرمانی را دارد.»

پیرحسینلو تاکید کرد که دولتمردان تمایل دارند ایران در بحث اینترنت همانند چین شود. او باور دارد در شرایط کنونی وضعیت شبکه چین از ما بهتر است.

او تأکید دارد: «وزیر ارتباطات از خبرنگاران می‌خواهد که در لحظه به او اختلال اینترنت را نشان دهند و این موضوع کار بسیار سختی است، اما ما سعی کردیم در این گزارش بتوانیم شمایلی از این اختلال‌های متعدد اعم از اختلال مقطعی و دائمی را نشان دهیم. منشأ بیشتر اختلال‌ها وزارت ارتباطات بوده چرا که تأمین‌کننده انحصاری اینترنت این نهاد است.»

به گفته پیرحسینلو اشباع پردازنده‌های تجهیزات فیلترینگ عامل اصلی اختلال در زمان پیک مصرف اینترنت کشور است: «پاسخگوی اختلال‌های مقطعی باید شرکت ارتباطات زیرساخت باشد.»

دلیل فیلترینگ بسیاری از مجموعه‌ها در ایران مشخص نیست 

حمیدرضا احمدی نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک نیز در این مراسم اعلام کرد ایران از نظر آزادی‌های دسترسی به اینترنت رتبه ۶۸ از ۷۰ را دارد. به گفته احمدی وقتی از محدودیت صحبت می‌کنیم، بخشی از آن مربوط به فیلترینگ و بخش دیگر نیز مربوط به قطعی کامل است. او تأکید کرد فیلتر بودن شبکه‌های اجتماعی در کار شهروندان اختلال ایجاد می‌کند و ایران در صدر کشور‌هایی است که این شبکه‌ها را فیلتر کرده است.

احمدی همچنین گفت دولت سعی کرده که فیلترینگ گوگل‌پلی برداشته شود، ولی این موضوع میسر نشده: «دلیل فیلترینگ بسیاری از مجموعه‌ها در ایران مشخص نیست و هیچ پروسه‌ای برای بازنگری در فیلترینگ آن وجود ندارد و یک مسیر کاملا یک طرفه است.»

به گفته او سایت‌هایی مانند وردپرس و یا برخی سایت‌های فروشگاهی جهانی و یک سری سایت عکاسی و کوتاه‌کننده لینک در ایران فیلتر است که دلیلی برای محدودیت آن وجود ندارد: «دلیل فیلتر شدن سایت‌ها مشخص نیست و به‌نظر می‌رسد هر سایتی که فیلتر می‌شود باید یک تاریخ بازنگری برای آن در نظر گرفته شود تا یک زمانی به حالت غیر فیلتر برگردد. در حال حاضر سایتی که فیلتر می‌شود برای همیشه مسدود باقی خواهد ماند.»

یکی از بحث‌هایی که نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در این مراسم مطرح کرد، مسئله نبود بازنگری در سیاست‌های فیلترینگ بود. او اعلام کرد که وقتی به دلایلی فیلترینگ در کشور صورت می‌گیرد، بعد از مدتی و با رفع شدن مشکل، بازنگری در فیتلرینگ صورت نمی‌گیرد. احمدی به دیجیاتو گفت: «چه سایت‌هایی که فیلتر هستند و هیچ دلیل منطقی نیز برایشان وجود ندارد و متأسفانه کسی هم در قبال این موضوع پاسخگو نیست. ما به‌دنبال فرهنگ گفتگو هستیم.» به گفته احمدی، اینکه سایتی برای همیشه فیلتر باشد، سیاست درستی نیست.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->