به گزارش شهرآرانیوز، طبق اعلام اخیر بانک مرکزی براساس آمار چکهای مبادلهای طی آذر ماه ۱۴۰۲، ۹۲درصد از کل چکهای مبادله شده در سامانه چکاوک وصول شده است. این نسبت از نظر مبلغی معادل ۸۷.۵ درصد است.
در آذر ماه امسال، در کل کشور بیش از ۷.۹ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ۵۲۵۳ میلیارد ریال مبادله شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۰.۱ درصد کاهش و از لحاظ مبلغ ۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
در این ماه، ۴۹.۲ درصد از چکهای مبادلهای کل کشور در سه استان تهران ۳۱.۵ درصد، اصفهان ۱۰.۶ درصد و خراسان رضوی ۷.۳ درصد مبادله شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استانها دارا بوده اند.
در این ماه ۶۲.۱ درصد از ارزش چکهای فوق در سه استان تهران ۴۹.۲ درصد، اصفهان ۷.۴ درصد و خراسان رضوی ۵.۵ درصد مبادله شده که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استانها دارا بودهاند.
بانک مرکزی در گزارش خود همچنین اعلام کرد: در آذر ماه ۱۴۰۲، در کل کشور حدود ۳۵۳ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی بالغ بر ۱۴۷۳میلیارد ریال وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۳.۹ درصد کاهش و از لحاظ مبلغ ۲ درصد افزایش داشته است.
در این ماه ۵۱.۳ درصد از تعداد چکهای رمزدار وصولی در سه استان تهران ۳۳.۱ درصد، اصفهان ۹.۲درصد و خراسان رضوی ۹ درصد وصول شده که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استانها داشتهاند.
همچنین ۷۱.۱ درصد از ارزش چکهای مورد اشاره، در استانهای تهران ۵۸درصد، خراسان رضوی ۶.۸درصد و اصفهان ۶.۳ درصد وصول شده است.
طبق اعلام بانک مرکزی در آذر ماه امسال، در کل کشور حدود ۶۳۷ هزار فقره چک به ارزش حدود ۶۵۹هزار میلیارد ریال برگشت داده شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲.۱ درصد و ۹.۵ درصد افزایش داشته است.
مقایسه تعداد چکهای برگشتی در ۹ماه ابتدایی سالهای اخیر نشان میدهد اجرای قانون چک گرچه استفاده از چک را کاهش داده، اما از نسبت چکهای برگشتی کاسته است.
مهمترین عاملی که موجب شده است چکهای برگشتی، از نظر تعداد و مبلغ، روند افزایشی به خود بگیرد، سیاست انقباضی بانک مرکزی تحت عنوان کنترل کلهای پولی و رشد نقدینگی است.
همچنین کسری یا فقدان موجودی حساب عامل برگشت حدود ۶۲۱ هزار فقره چک به ارزش بیش از ۶۴۳هزار میلیارد ریال در آذر ماه ۱۴۰۲ بوده است.