رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است فیلم کوتاه مورچه نامزد جشنواره پریدریشیا هندوستان شد سریال حضرت اجل، اثر جدید سعید سلطانی هدایت هاشمی با فصل دوم سریال فراری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

آزمای جدید با پرونده‌ای درباره پرویز دوایی منتشر شد

  • کد خبر: ۲۰۹۰۸۸
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
آزمای جدید با پرونده‌ای درباره پرویز دوایی منتشر شد
شماره ۱۷۹ ماهنامه آزما با پرونده‌ای ویژه درباره پرویز دوایی منتشر شد و روی پیشخان مطبوعات آمد.

به گزارش شهرآرانیوز شماره ۱۷۹ ماهنامه آزما به‌تازگی با پرونده‌ای درباره پرویز دوایی با عنوان «صداقتی زلال‌تر از اندیشه‌های کودکی» منتشر شده و روی پیشخان مطبوعات آمده است.

در بخش سرمقاله این‌مجله، مطالبی با عنوان دولت کجاست؟، در بخش یادداشت مطالبی با عناوینی «همچون تا دیار ماهی‌های قرمز» و «وقتی که باید فاتحه فرهنگ را خواند»، در بخش رویداد مطالبی با عناوینی همچون «دلتنگی‌های تلخ یک مترجم»، «عبدالله صمدیان هم رفت»، «به یاد جعفر والی»، «اصلانی و شرح غزلیات شمس» چاپ شده است.

پخش گفتگوی رادیویی «بیست سال پیش بنکسی راز او را فاش کرد» از سها دادمند، گزارشی کوتاه از «نمایشگاه نقاشی‌های جواد مجابی» در بخش نیم نگاه، «پیشکش» از منصوره اتحادیه (نظام مافی) در بخش سفیدخوانی، «ای ایران، سرود سرزمین اهورایی ۸۰ ساله شد» در بخش نگاه از دیگر مطالب منتشره این شماره از ماهنامه به شمار می‌رود.

در بخش گفتگو مطلبی با عنوان «جای دیگر روزگاری شاید بهتر» از ناصر فکوهی، در بخش یادداشت مطلبی با عنوان «اگر رنگین کمانی در آسمان نبود» از حدیث لزر غلامی، در بخش مقاله مطلبی با عنوان «جلال‌الدین همایی» و «نگاه او به اندیشه‌های مولوی» از قدرت الله طاهری منتشر شده است.

بخش پرونده یکی از بخش‌های این شماره از ماهنامه به شمار می‌رود که در این بخش می‌توان به انتشار مطالبی با عناوینی «همچون پرویز دوایی؛ صداقتی زلال‌تر از اندیشه‌های کودکی»، «کاشف فروتن حقیقت سینما» از هوشنگ اعلم، «پرویز دوایی نازنین» از لیلی گلستان، «در این گوشه…، پرویز دوایی؛ مرد عشق و انسانیت، واقعیت و خیال…» از عباس یاری، «باغبان باغ» از گلی امامی، «درنگی در سیری در سرگیجه» از عطیه مشاهری فرد، «عصری با دوایی» از محمدرضا موحدی، «نامه‌هایی از پراگ» از مجید رهبانی، «پرویز دایی، ادامه‌ای بر یک سنت از سینمای ایران» از سعید نوری اشاره کرد.

در بخش گزارش، «گزارشی از مراسم بزرگداشت پرویز دوایی»، در بخش نگاه مطلبی با عنوان «بحران مخاطب در عرصه هنر»، در بخش شعر مطلبی از اکبر اکسیر، در بخش شعر جهان مطلبی با عنوان «زیاد مدوخ» از گائتان بوشان، در بخش نقد مطلبی با عنوان «نگاهی گذرا به اشعار پوران کاوه» از محمدعلی شاکری یکتا، در بخش گفتگو، گفتگویی با «پل لینچ، برنده جایزه بوکر ۲۰۲۳» از مهتاب خسروشاهی، در بخش نقد و نظر مطلبی با عنوان «نگاهی به داستان اپیکاک اثر کورت وونه گوت جونیور» از عالمه میرشفیعی و در بخش مقاله مطلبی با عنوان «دهه هشتاد و رونق دانشنامه‌ها» از سیدعلی کاشفی خوانساری منتشر شده است.

طرف خانه الف؛ به تقلید از پرویز دوایی و تقدیم به او» از عطیه مشاهری فرد و «کرکس‌ها» از زهرا پورقربان از مطالب منتشره در بخش داستان ایرانی و «دو کهنه سرباز از اسکات فیتز جرالد، آناتولی» از اوله سنتسوف، «بازی بیلیارد» از آلفونس دوده، «ویکتوریو فری داستانی می‌گوید از سرخیو پیتول» هم از مطالب منتشره در بخش داستان خارجی این‌مجله هستند.

پیشخوان کتاب یکی از بخش‌های منتشره ماهنامه آزما به شمار می‌رود که در این بخش کتاب‌هایی همچون کیت مرگ نوشته سوزان سانتاگ و ترجمه شیوا مقانلو، روز‌های قفقاز نوشته بانین ام البنین و ترجمه فرهاد دشتکی، کتاب ضد روشنگری نوشته گریم جرارد و ترجمه فرهاد سلیمان نژاد، کتاب دنیای کتاب و کتابفروشی‌ها نوشته جن کمپیل و ترجمه نیما مانی معرفی شده است.

در بخشی از این ماهنامه آمده است:

دوایی با زبان ادبی و شخصی ما را به سوی کشف درون مایه فیلم سوق دهد و این مشارکت پویا و پر شور دوایی در انتقال معنا و احساس اثر هنری است که ما را بیش از پیش به او و فیلمی که نقدش می‌کند، پیوند می‌دهد. بر پایه آن چه گفته شد، نگارنده بر آن است که نقد دوایی به مکاشفه پهلو می‌زدند.

نقد اصولاً در پی آشکارگی است و زبانی صریح و دور از پیچش‌های عناصر بدیعی و بلاغی را می‌طلبد، اما مکاشفه از عالمی دیگر است و با امور بنیادین هستی پیوندی معنوی دارد و از درآمدن به قید کلام می‌گریزد مگر آنکه رام کننده‌ای چیره دست بتواند زبانی در خور او را بیابد و آرام آرام او را به وادی روشن درک و دریافت نزدیک کند؛ و این همان کاری است که دوایی در نقد سیری در سرگیجه کرده است: گم شدن در احساس و بی چگونگی، بیان ناتوانی از یافتن استدلال و ایضاح، روایت عاطفه‌ای دریافت کرده از فیلم و سپس آرام آرام نزدیک شدن به مؤلفه‌های سبب ساز این حالات. یا به بیانی دیگر در آمیختن حیرت با آگهی.

این‌مجله با ۷۳ صفحه و قیمت ۷۰ هزار تومان منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->